Еклери със ванилено-сметанов крем!

  • 22 593
  • 98
# 30
Снимките са страхотни, потече ми лигичката  Blush
Уф, ма ми се виждат сложни, а пък и asyalein да не се справи, сигурно са доста сложни  Tired

ти пък нищо не каза!!!! Sunglasses
аз съм правила и преди еклери, истината е, че 2 пъти съм правила у немско и 2та пъти бяха неуспешни.

незнам защо така се получава. може би не трябваше да намалям фурната. newsm78

АМи каквото съм правила по твои рецепти все е било готино, а и някои доста сложни неща правиш(козунаци, щолен, молен  Mr. Green), пък аз нямам смелост или търпение  Blush
Виж целия пост
# 31
Често правя еклери.
Мерси за рецептата Peace
Виж целия пост
# 32
Снимките са страхотни, потече ми лигичката  Blush
Уф, ма ми се виждат сложни, а пък и asyalein да не се справи, сигурно са доста сложни  Tired

ти пък нищо не каза!!!! Sunglasses
аз съм правила и преди еклери, истината е, че 2 пъти съм правила у немско и 2та пъти бяха неуспешни.

незнам защо така се получава. може би не трябваше да намалям фурната. newsm78


И моя 1 опит в еклеро правенето беше неуспешен (вътре останаха сурови). Затова започнах да правя пареното тесто по-гъсто и така се изпичат добре и вътре.
Виж целия пост
# 33
сега сам наредила по чаши ред еклери тип мекички, ред крем и така ще си ги изядем на попара.  Blush

 Joy

представям си го
Виж целия пост
# 34
В България бяха с гаден крем....един такъв жълт и воднист .. Crazy

Вече ги правят и с хубав крем. Ще пробвам твоята рецепта.
Виж целия пост
# 35
Еклерите са неблагодарна работа - готвиш поне 2-3 часа, после миеш съдове до откат, чакаш ги 3-4 часа, и най-накрая се изяждат за по-малко от час. Не става. Ще ядат купешки.
Виж целия пост
# 36
Крема ще става и за торта предполагам.
Виж целия пост
# 37
Този крем се казва Шантили /Chantilly/ - Използва се предимно като пълнеж за торти, но може да се аранжира в чаша като самостоятелен десерт. Понася много добре добавянето на плодове и други леки добавки - какао, смлени ядки.
Прави се от сладкарски крем - доза от 0,5л мляко, 3-4 жълтъка, около 100г. захар, около 40г брашно или нишесте или смес от двете, малко масло, ванилия. Когато изстине напълно, към него се добавя разбита сметана - с въртеливи движения от долу на горе, най-добре с дървена лъжица, за да не спадне пухкавостта на сметаната! Съотношението между дват акрема може да варира, но най-успешно е 50/50. Трябва да се сложи в хладилник, за да се постегне, ако няма да се употребява веднага.
Виж целия пост
# 38
и аз ги направих вчера  Mr. Green

използвах рецепти от стария ми тефтер

за еклерите използвах: 500г вода, 250г брашно, 125г масло, 7 яйца. отделих половин яйце, което разбих и с него намазвах еклерите преди печене.

за крема направих половин доза от рецептата, която имам:

500мл пр.мляко, 150гр захар, 2 яйца, 75гр брашно, ванилия.


отделно разбих 200мл сладкарска сметана, като после я добавих към изстиналия крем  Grinning

не съм разрязвала еклерите, а ги напълних с помощта на малък шприц. по-големите покрих с разтопен шоколад, останалите с пудра захар.


   

 

тук и аз съм описала подробно техниките в снимки  Mr. Green ЧервеноВинце още веднъж благодаря за идеята  Hug  bouquet


Виж целия пост
# 39
blueeye®...леле какви красототи  #Crazy  Разкошни са ти еклерите!  Браво !   bouquet

 Крема с  разбитата сметана правилно си го добавила към стдуния вече ванилов крем... Hug

Дреуго си е с това  комбинирано кремече, като сладолед е , нали  Wink
Виж целия пост
# 40
Лелеле blueeye®....аз съм голям идиот  ooooh! Ами аз съм написла половин доза за еклерите, обаче маслото го бях оставила в пълна доза 125 грама/ .... ooooh!

А е трябвало да бъде на половината! Добре че сега видях и редактирах. Може би затова на някои от мамите не са се получили  еклерите..  Embarassed

Момичета съжалявам.... Rolling Eyes

Виж целия пост
# 41
ЧервеноВинце, направо ме убиваш с тия рецепти и снимки!!!  #Crazy
Имам забрана от доктора да ям тестено и сладко  Sad
Ама при тоя вид на еклерите...........  Sick
Виж целия пост
# 42

Друго си е с това  комбинирано кремче, като сладолед е , нали  Wink


да, невероятен е  Crazy
Виж целия пост
# 43
   Стана ми любопитно!Искам да опитам крема... smile3508
Виж целия пост
# 44
Браво на "червено винце"за страхотната рецепта!
Вече 2 пъти правих еклерите/макар с 125гр.масло нямаше проблем.Ипълних точно рецептата и направо разбих класациите Simple Smileтук в Израел.Семейството на съпруга ми бяха възхитени.Благодаря за идеята.
Нямах проблем със спадане на еклерите след изпичането.Ще пробвам някой ден и с половината масло Simple SmileА за крема нямам какво да кажа.........вкусотия!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия