Защо е вдлъбнато дъното на бутилката с вино?

  • 6 754
  • 42
# 30
Вдлъбнато е ,за да се постави палеца на наливащия виното.Това е правилния начин за сервирането му.Това научих при дегустациите си.

И аз така знам!
Виж целия пост
# 31
Вдлъбнато е ,за да се утаява таина.
Виж целия пост
# 32
Вдлъбнато е ,за да се утаява таина.

Какво е таин или имаш предвид танин?
Не мисля, че танина се утаява.
Виж целия пост
# 33
Когато едно вино е наистина качествено  на дъното на бутилката се утаяват едни люспички - е това е таина.
Виж целия пост
# 34
Вдлъбнато е ,за да се постави палеца на наливащия виното.Това е правилния начин за сервирането му.Това научих при дегустациите си.Предполагам при погрешно хващане на бутилката наливащия ще бъде поразен от гръм.
Сомелиер ми каза,че това е един от начините за разпознаване на оригинална творба.
Е точно за това е. Peace
Виж целия пост
# 35
Когато едно вино е наистина качествено  на дъното на бутилката се утаяват едни люспички - е това е таина.

Аз го знам като утайка, която може да означава много неща - едното от които е че показва, че виното е старо.
Виж целия пост
# 36
Я някой да обясни като на малоумен това с палеца. Аз дори не съм виждала човек да сервира вино и да си пъха палеца във вдлъбнатината на дъното Rolling Eyes Келнерите държат бутилката с една ръка, накрая завъртат и подлагат кърпа, да не капне, с другата. Как така ще си пъхаш палеца в дъното newsm78
Виж целия пост
# 37
Вдлъбнато е ,за да се утаява таина.

Таин има в чая.
Във виното има танин.
Виж целия пост
# 38
Утайката се утаява, танинът е част от виното и не се утаява. Утайката не зависи само от възрастта на виното, а и от филтрацията, на която е подложено, в зависимост от вкусовите качества, които енологът иска да получи.

Хващаш бутилката за дъното, като си навираш палеца в дупката, а с останалите 4 пръста поддържаш бутилката. Етикетът винаги трябва да е към клиента и пръстите никога не трябва да го скриват.



Но не бих твърдяла, че това е най-правилният начин на сервиране. Всичко зависи от това, в какъв клас заведение се сервира напитката. Малко смешно ще е, ако в кръчма получиш подобен сервиз. Най-важното е, през цялото време да се вижда етикетът. Дори когато се навива тирбушонът, се върти той, а не самата бутилка. По това ще познаете дали сервитьорът си разбира от работата  Mr. Green
Виж целия пост
# 39
Току що попитах колегата, който зарежда с бутилки нашата фирма. Смятам го за най-меродавния възможен източник. При пенливите вина е, за да се разпредели налягането. При другите - за регулиране на обема на виното в бутилката. Има бутилки с по-плоска вдлъбнатина и такива с по-ясно изразена. Няма нищо общо с утайката, а това с танините е смехотворно  Grinning
Виж целия пост
# 40
Сега вече го разбрах това, с палеца.
Снощи, като наливах на любимата си, й показах със средния пръст,
а тя ми показа въртеливо движение покрай слепоочието.

Това с посрещането на клиенти, сервиране, отсервиране, изпращане е
цяла наука, изучава се в някои институти, с хранително-вкусова насоченост.
Виж целия пост
# 41
Хехе, практиката също учи, Волф  Grinning То си е занаят. Крадеш колкото можеш от старите кучета.
Виж целия пост
# 42
Келнерите държат бутилката с една ръка, накрая завъртат и подлагат кърпа, да не капне, с другата. Как така ще си пъхаш палеца в дъното newsm78

Това го правят много малко сервитьори,ама не щот не могат ,ами щото ги гледат като ,че са луди. Кърпа не е редно да се "подлага" добрия сервитьор няма да изпусне и капка извьн чашата. А за по-начинаещи има дроп-стопове.

С  палеца се дьржи сьщо така и, за да не се променя температурата в бутилката чрез телесната температура.

Например когато се показва виноти едната рька само прикрепя отодолу,а гьрлото се придьржа с два прьста. Етикета пак е кьм клиента.

И да ви напомня,че чаша се пьлни само на една трета от обема си.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия