Норвежка, вкусна гъбена крем супа !

  • 57 603
  • 180
Норвежка гъбена  крем супа !

Приготовление 15 минутки!

Тази супа без никакви други  добавки , само с тези продукти е просто страхотна! Ще ви хареса!  Опитайте  Wink  

Супата с тази доза е около 3 порции,  тоест за 3-ма човека, или 2-ма  по-ящни... Joy

Тази супа е много популярна в Норвегия. Изключително вкусна и лесна е за правене... Heart Eyes Всички в семейството я обожават, особено децата!  Grinning



Продукти:


Дозата е малка, та  ако семейството е голямо, то препоръчвам  двойна доза!!! Peace

150 гр  гъби
400 гр вода
300гр прясно мляко
300гр течна готварска или заквасена сметана, но за предпочитане течна !!Много по добър става вкуса Peace

4 с. л разтопено масло/ за пържене на гъбките/
1 с.л /с  голям връх/  брашно или нишесте. Ако искате да е по-гъста супата може да сложите 2. с.л. брашно с връх
1 зеленчуков бульон
сол и черен пипер.
[/color]

Приготовление:


Слагате на котлона да заври водата със зеленчуковия бульон. През това време нарязвате гъбките  парчета с големина каквато желаете, желателно е  на по-дребнички.

4 с.л. масло се загряват в тиган и се изсипват гъбките и се  пържат до златисто. Осоляват се.

Когато водата заври, изсипвате вече изпържените гъбки. Добавяте прясното мляко и течната сметана. По принцип много  по добре на вскус е  да се прави с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...със заквасената сметана, вкуса съвсем леко киселее... Иначе когато се слага заквасена, трябва да се разбърка  с лъжица преди това и с малко от бульона, както когато се прави застройка за супи с жълтък. Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече.

Оставате да поври 3 минутки и добавяте 1 с. л  с връх брашно която ПРЕДВАРИТЕЛНО  сте разтворили с малко водичка за да се получи средно гъста кашичка, така супата няма да ви стане на бучки..

Изливате кашата в тенджерката и бъркате постоянно. Накрая слагате черния пипер..на вкус. Много е хубава с чер пипер  Wink

Оставете супата да къкри на среден огън около 5 минутки.

Готово! Hug  Сервира се с препечена  чеснова франзела или с крутони     chef











[/b]
Виж целия пост
# 1
Mного хубава рецепта, ВИнце !   bouquet

Чесновата франзелка купена ли е ( понеже на такава прилича ) или ти я прави ? Дай рецепта и за нея Simple Smile 

  bouquet
Виж целия пост
# 2
Веднага ще я пробвам,тъкмо днес купих гъбки.
Виж целия пост
# 3
Mного хубава рецепта, ВИнце !   bouquet

Чесновата франзелка купена ли е ( понеже на такава прилича ) или ти я прави ? Дай рецепта и за нея Simple Smile 

  bouquet

Ели...франзелата е купена, замразена, ама аз я мазах допълнително с чесново масло което сама си приготвям. Sunglasses

Чесново масло.


2.с. л. масло се смесват с  1 щипка сол, чубрица и чесън на прах. Разбърква се добре и се  маже между филиите.
Това е ! Hug
Виж целия пост
# 4
Peace Мм...много интересна рецепта,Винце! Hug
Виж целия пост
# 5
Много ми допада тази идея  Peace Звучи страхотно .

Искам да попитам нещо за готварската течна сметана - знам една на Президент , но тя май е за сладкиши  Rolling Eyes
Каква да купя и откъде ?
Виж целия пост
# 6
radost24..после да се разпишеш  Hug

gaby_s..  интересна е, да  Grinning ...а и вкусна Hug

Pipinka...не знам в БГ какви сметани има. Rolling Eyes  Тук има два вида готварска сметана, едната е за сосове и супи/ без захар/  а другата си е сладкарска сметана.

Но аз и за сладки и за кремове като правя, винаги купувам от тази за сосовете и супите. Понеже мога да си сложа захар толкова колкото аз искам. Защото сладкарската ми идва много подсладена.

Иначе питай в магазините коя сметана е без захар, магазинерките би трябвало да знаят евентуално... newsm78
 А тази сметана  на Президент,  дори да е за сладкиши, ако няма захар в нея, то става.  Wink
Виж целия пост
# 7
Pipinka, почти всички марки, които предлагат сладкарска течна сметана у нас предлагат и готварска. Със сигурност съм ползвала на My Day и Hopla - чети опаковките - нямат захар и обикновено са със някакви спагети нарисувани.

Рецептата звучи страшно вкусно, непременно ще пробвам  Peace
Виж целия пост
# 8
Мерси момичета  Hug
Утре ще потърся и ще напрвя супата  Wink
Виж целия пост
# 9
Изглежда много апетитно HugЩе се пробва.
Виж целия пост
# 10
Розе,много вкусничка стана супичката.Мдаааам  Peace
Само на края аз си я пасирах(с пасатора),за да стане баш крем-супа....Ммммм много вкусно стана!
  bouquet   bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 11
Розе,много вкусничка стана супичката.Мдаааам  Peace
Само на края аз си я пасирах(с пасатора),за да стане баш крем-супа....Ммммм много вкусно стана!
  bouquet   bouquet   bouquet   bouquet


Добре си направила!  Hug Аз лично не я пасирам, понеже искам да усещам гъбките  Grinning 

Това е любимата супа на децата.. Crazy
Виж целия пост
# 12
Е, не Винце, срам нямаш  Mr. Green Не мога да сваря да приготвям рецептите ти  Mr. Green
Ще се пробва, обожавам зеленчукови крем-супи, ще врътна пасатора и аз като TheNMaster.
Виж целия пост
# 13
 Камамбер...и аз ги обожавам, крем супичките    chef Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Направих я . Уникална е  Peace
Мъжът ми беше във възторг . Наистина , толкова вкусна супа не съм яла  Hug
Благодаря за рецептата .
И ... може ли да помоля за още скандинавски рецепти  Praynig
Виж целия пост
# 15

И ... може ли да помоля за още скандинавски рецепти  Praynig
  Супа с карфиол ,например! Wink
  Пак беше бяла на цвят и убийствено вкусна! Grinning
Виж целия пост
# 16
Направих я . Уникална е  Peace
Мъжът ми беше във възторг . Наистина , толкова вкусна супа не съм яла  Hug
Благодаря за рецептата .
И ... може ли да помоля за още скандинавски рецепти  Praynig


Pipinka....много се зарадвах че ви е харесала сучпичката!  Grinning  Относно други супички скандинавски,няма проблем, ще постна, обаче  искаш да са крем супи, или няма значение?  newsm78

Тук по принцип много  са им  вкусни крем супите... Wink

Селма...да с карфиола е абсолютно същата супа, само че вместо гъби е с крафиол.  Hug И карфиола не се запържва, ами се вари. Всички останали продукти са като в гъбената.  Simple Smile

Също така и с бели аспержи. Но лично аз не си падам по белите аспержи, тъй като стоят много хлъзгави и лигави в супата. Crazy

Другата норвежка супа, която е  адски лесна за приготвяне е спаначна крем супа.Също е много вкусна!

Само че тя накрая задължително се пасира  с пасатор   цък! Спаначната крем  супа!   Heart Eyes

Мога да постна една рибена крем супа със зеленчуци и сьомга  Heart Eyes  Само че ще е без снимки, тъй като не съм я готвила скоро. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 17
Оооо , благодаря   bouquet
Крем супите са ми слабост , а синът ми много обича карфиол .
аспержите ще ги пропуснем и ние  Wink

А тази със съомгата , ако я дадеш мъжът ми ще ти е вечно благодарен  Laughing
Виж целия пост
# 18
Оооо , благодаря   bouquet
Крем супите са ми слабост , а синът ми много обича карфиол .
аспержите ще ги пропуснем и ние  Wink

А тази със съомгата , ако я дадеш мъжът ми ще ти е вечно благодарен  Laughing

Pipinka...Утре я имаш рецептата...че сега малко ме  мързи. Grinning

 Даже смятам утре да я сготвя, тъй като имаме сьомга във фризера.  Hug
Виж целия пост
# 19
Чакам  Heart Eyes
Виж целия пост
# 20
Супата е превъзходна!
Представям си колко ще е хубава с чеснови хлебчета, но тях довечера  Laughing
Розе, много ми харесват всичките ти рецепти  Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Марчето...радвам се че е така  Grinning  Hug

Pipinka...изинявам се че чак сега поствам обещаната крем супа със сьомга. Тази вечер я готвих... Hug

Ето и обещаната КРСМ СУПА СЪС СЬОМГА! Heart EyesСигурна съм че многоооооогп ще ви допадне, щом обичате крем супички. Grinning



Продукти:

800гр вода
150-200 гр супрова сьомга
50 гр маргарин
1 морков
1малка глава лук
200гр прясно мляко
200гр течна готварска сметана
малко пресен копър нарязан на ситно
малко  магданоз нарязан на сирно
1 жълтък/за застройката/
50 гр нишесте или брашно
2 с л. оцет

Приготвяне:

Нарязвате сьомгата на малки парчета и я слагате в тенджера с  вряща вода.



През това време нарязвате всички зеленчуци, лука, морковите и зеленините и ги задушавате в 50 гр марагарин.



Изсипвате ги при сьомгата, и после  добавяте 200 гр прясно мляко.



Оставете да покъкри на среден котлон около 5 минутки.
После добавяте и течната сметана и разбърквате леко. Да покъкри 2 минутки.




През това време докато къкри супата, разбивате 50 грама нишесте с водичка, така че да стане гъста кашичка, добавяте жълтъка и разбърквате кашичката.

Дръпвате от котлона и леко като бъркате постоянно изсипвате нишестената каша в супата. Накрая добавяте и 2-те супени лъжици оцет или лимонов сок... Wink  Придават невероятно свеж вкус на супата.  Heart Eyes

Връщате пак на котлона и изчаквате да заври. Като заври супата  е готова! Hug



Накрая по желние поръсвате с чер пипер   chef





Виж целия пост
# 22
Винце...отнови красоти...а как обичам сьомга...знаеш ли... Hug Hug Hug

Гъбената супичка стана превъзходна...бързо се приготвя и бързо се изяжда! 
     bouquet


Виж целия пост
# 23
Аууу, ама как обичам сьомга, Винце, златна си  Hug За утре вечер ще сготвя една от твоите супи, или гъбената, или сьомгата  Heart Eyes
Виж целия пост
# 24
Наистина - много благодаря  Hug
Особено за снимковият материал и подробното обяснение .
Личи си , че е страхотна  Peace
Аз не обичам риба , но мъжът ми и малкият ще я оценят по достойнство  Wink
Виж целия пост
# 25
Винце...отнови красоти...а как обичам сьомга...знаеш ли... Hug Hug Hug

Гъбената супичка стана превъзходна...бързо се приготвя и бързо се изяжда! 
     bouquet




gaby_s,гледам че си я спретнала супичката и изглежда много вкусно! Hug Радвам се че ви е харесала  Hug А рибната е 3 пъти по-вкусна Grinning

Pipinka...ами аз да ти кажа като я сготвих  преди време за първи път, се бях зарекла че няма да я ям тази супа... заради рибата... Joy

Като си представях  риба...супа и асоциирах с  рибено масло... Sick

Иначе съм убедена че твоите хора ще харесат супата. Понеже  вкуса на рибата хич не се усеща  Simple Smile

Ама  като я сготвих,  се престраших да я опитам  де... Joy Сега я обожавам...  Blush

Камамбер...и да минеш насам и да  споделиш  Hug

Виж целия пост
# 26
Страхотна супа!!!!!!!!
Следващия път двойна доза.Най-много ми хареса това , че има дадени точни мерки за всичко, вкл. и за водата.Досега точно затова нито една супа не ми се получаваше-защото все не улучвам водата, или става като маджа , или вода.  Rolling EyesКакто и да е, вече само такава супа ще правя, хванах и цаката  Wink
Червеновинцева   bouquet  Grinning
Виж целия пост
# 27
Росица...  Hug  Hug Hug
Да, за крем супите наистина  е много важно да се даде точното количество на водата, млякото и сметаната.  Peace

Иначе супичката ако се прави на око,  може да стане рядка  като боршче... Blush Joy
Виж целия пост
# 28
Винце, вчера си купих сьомга, довечера запрятам ръкавите  Mr. Green Няма само да точа лиги я  Mr. Green
Виж целия пост
# 29
Аз пък днес отивам за съомга  Laughing
Виж целия пост
# 30
Винце, вчера си купих сьомга, довечера запрятам ръкавите  Mr. Green Няма само да точа лиги я  Mr. Green
Айде...  Mr. Green и да се отчетете после.  Hug
Виж целия пост
# 31
Аууу, Винце, супата е разкошна, много ми хареса, влиза в графата любими рецепти. Хем не съм много по рибата, хеле пък рибена чорба  Mr. Green Но иначе сьомга обичам и похапвам. Както и да е, супата е супер, утре мисля да пробвам и гъбената  Mr. Green
Виж целия пост
# 32
ЧервеноВинце  -гъбената супа е страхотна,аз не съм много по гъбите и по рибата,но утре ще пробвам и супата със сьомгата,сигурно ще е страхотна пак. Hug
Само да питам сьомгата замразена ли купувате или консерва,защото аз досега не съм купувала. Embarassed
Виж целия пост
# 33
radost24...сьомгата сурова или замразена...не от консерва Wink
Виж целия пост
# 34
radost24...сьомгата сурова или замразена...не от консерва Wink
Благодаря за уточнението. Hug
Виж целия пост
# 35
       ЧервеноВинце, току що правих супата и мога да кажа, че това е най-хубавата супа, която съм опитвала през живота си !   bouquet  Мъжът ми се скъса да ме хвали и каза утре да направя двойна доза.  #Crazy При мен се получиха 2 купички. Благодаря за страхотната рецепта !  Heart Eyes
Виж целия пост
# 36
      #Crazy При мен се получиха 2 купички. ...

Joy Да  наистина не става много ... Blush Всъщност дозата е за три порции.... Rolling Eyes  ама зависи какви  Grinning
 Инача наистина си е вкусотия  тая супа Heart Eyes И ние често я готвим, понеже е мноооого лесна. Hug

Отивам да допълна в  рецептата, че е за 3 порции, та да знаят мамите. Hug
Виж целия пост
# 37
   Joy Нашите купички явно са по-големи.  hahaha
   Разгледах и другите ти рецепти, и съжалих.  Crazy Сега се чудя коя от коя да почна първо.  Laughing Да имаше как да ме осиновиш, веднага скачах на самолета !  Hug
Виж целия пост
# 38
   Joy Нашите купички явно са по-големи.  hahaha
   Разгледах и другите ти рецепти, и съжалих.  Crazy Сега се чудя коя от коя да почна първо.  Laughing Да имаше как да ме осиновиш, веднага скачах на самолета !  Hug

Joy Ааааа, пък нашите купички са малки...китайски размери  Joy Та нас нас двамката  ни се падат по две малки порцийки супичка... Joy

Благодаря   ти за милите думи относно рецептите Hug Аз поствам само тези които на мен ми харесват  Laughing

Някои манджи  може и да са малко страннички... Joy ...ама ако пък някой ги хареса, добре   Hug


Виж целия пост
# 39
Супата е страхотна.Още докато я четях си мислех за двойна доза.Лекичко я промених,като я приготвих от 3 вида гъби.Много ми допада -чудна е.
Виж целия пост
# 40
Оооо, направих си и аз супичката, да се отчета. Само че и аз, както някой по-долу беше писал, я пасирах накрая. Чудничка стана!
Благодаря, Червено винцеbouquet
Виж целия пост
# 41
Момичета, радвам се... Hug
Виж целия пост
# 42
Червено винце, благодаря за рецептата, супата е чудна!  newsm10
Много ми напомня за моята най-любима Clam Chowder New England Style.
Виж целия пост
# 43
Винце,нямам думи!
Чак днес я спретнах,обаче едвам чакам да стане чесновото ми хлебче.Направо ми иде така да ям без повече да чакам.Превъзходна е!
Виж целия пост
# 44
с кладница става ли хубава, някой пробвал ли е, че в магазина само такива гъби са останали.
Виж целия пост
# 45
Чудесно става с кладници.Аз комбинирах кладници,кралски печурки и манатарки.Страхот аромат имаше.
Виж целия пост
# 46
ЧервеноВинце, супата стана супер! И с чеснови хлебчета - досега не бях правила! Мерси  bouquet
Виж целия пост
# 47
Момичета, няма такава вкусна крем супа....нали...  Joy

 Ееехе, тия  норвежци, да се окаже, че и те имат  нещо вкусно...понеже по принцип кухнята им е...  Sick
Виж целия пост
# 48
Гъбената звучи просто фантастичноо. Довечера ще я направя. Но 150 гр. гъбки не са ли малко? Аз рядко готвя с точни количества (което не ми е +, разбира се) и затова може би ми се струва малко количеството. Казвай, ЧервеноВинце, че довечера да я направя, а в обедната почивка трябва да купя продукти.   bouquet За двойна доза, разбира се.  Crazy
Виж целия пост
# 49
Аз си слагам една тарелка гъби - мисля , че са по 250 гр. малките .

Супата е превъзходна  Peace
Виж целия пост
# 50
Непременно ще я направя. Може би аз няма да я опитам (на диета съм), но дано поне малчо да я хареса, че напоследък изобщо не иска да яде. А сметаната и млякото направо ли се наливат, в смисъл няма опасност от пресичане или нещо такова?   bouquet
Виж целия пост
# 51
toninna...за гъбките аз ги правя с това количество, тъй като така е дадено по рецептата от готвача  който ми я е дал.

Пропорцията е идеална,но  ако желаеш да има повече гъбки....сложи повече. Няма да попречи или да се развали вкуса на супичката с повечко гъбки. Peace

Първо изсипи млякото и после  веднага след това  сметаната. До сега никога не ми се е пресиачала Peace
Виж целия пост
# 52
Направих я, но не съм я пробвала. Сложих повечко брашно, но пак не ми стана особено гъста, не знам защо?  Thinking Иначе на вид и аромат няма грешка.  Peace
Виж целия пост
# 53
Направих я, но не съм я пробвала. Сложих повечко брашно, но пак не ми стана особено гъста, не знам защо?  Thinking Иначе на вид и аромат няма грешка.  Peace
Не знам  newsm78 Ами тя не е много гъста  по принцип....
Виж целия пост
# 54
Направих я, но не съм я пробвала. Сложих повечко брашно, но пак не ми стана особено гъста, не знам защо?  Thinking Иначе на вид и аромат няма грешка.  Peace
Аз сложих 2с.л.нишесте и в началото(първия ден)беше много гъста.На следващия ден дали като се изстуди в хладилника стана рядка не като крем супа.Но това по никакъв начин не промени вкуса т.е. и гъста и рядка пак беше върховна.
Виж целия пост
# 55
И аз да похваля супата Simple SmileЧудесна е,просто нямам думи,не очаквах да е толкова вкусна Grinning Благодаря ЧервеноВинце Hug
Виж целия пост
# 56
Аз така и не я опитах (на диета съм), но моите момчета нещо не се очароваха.  Sad Все пак мисля, че грешката не е в супата, а в тях!  bowuu
Виж целия пост
# 57
toninna , моят син също не я опита даже супата  Simple Smile
А по принцип злоядата в къщи съм АЗ  Laughing
Но откакто я научих тази супа , не издържам ако поне веднъж в седмицата не я направя  Peace
Виж целия пост
# 58
Благодарности и от мен за ЧервеноВинце  bouquet
Супата е чудна. По принцип не съм почитател на гъбените супи, но тази много ми харесва! Горещо препоръчвам!
Виж целия пост
# 59
Май само аз не съм я опитала. Утре възнамерявам да пробвам и дано се справя. Звучи ми много вкусно Grinning
Виж целия пост
# 60
Ауууу, ще я сготвя тези дни!  Hug
Виж целия пост
# 61
Е,няма такава супа,днес я правих за първи път,но няма да е за последен.Детето си сипa 5 пъти,за нас не остана много. Laughing
4ервено Винце, tusen takk!  bouquet
Виж целия пост
# 62
Е,няма такава супа,днес я правих за първи път,но няма да е за последен.Детето си сипa 5 пъти,за нас не остана много. Laughing
4ервено Винце, tusen takk!  bouquet

Това е супата.... Wink
Виж целия пост
# 63
   Връщам темата,струва ми се ,че много от новодошлите съфорумки ще й се зарадват.
   
   Днес и аз най-сетне направих тази супа,с леки вариацийки...... Rolling EyesПолучи се страхотна!Направо ми замириса на Норвегия! Hug Даже и злоядото ми детенце хапна от нея!
   Премного благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 64
   Връщам темата,струва ми се ,че много от новодошлите съфорумки ще й се зарадват.
   
   Днес и аз най-сетне направих тази супа,с леки вариацийки...... Rolling EyesПолучи се страхотна!Направо ми замириса на Норвегия! Hug Даже и злоядото ми детенце хапна от нея!
   Премного благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet
Селмичка, благодаря !  Blush  И  много се радвам, че и на детенце му е харесало крем супичката!  Hug
Виж целия пост
# 65
Много хубава супа . Благодаря ти   bouquet
Виж целия пост
# 66
Разкошна е кремсупичката, страшно ми хареса, бърза лесна и мноооого вкусна. Благодая ти Червеновинце
Виж целия пост
# 67
Привет, ЧервеноВинце ! Аз пък идвам с благодарности за рецептата на Крем супа от сьомга!
Аз малко я промених и я приготвих така, но все пак основата си е твоята. Стана прекрасна супа с много фин вкус.

Много ти благодаря  bouquet

Ето и снимката Laughing

Виж целия пост
# 68
И от мен Благодаря! за чудната супа. Много лесна и вкусна. Дъщеря ми близна и не я хареса, ама тя си е злояда гадинка. Ние обаче си облизахме пръстите. Само да кажа, че аз я направих със заквасена сметана, че в най-близкия магазин нямаше течна. Супер си стана. Следващия път ще пробвам с течна. 
Виж целия пост
# 69
аууу, как се наточих и на двете супичкииии  Grinning Само трябва да изядем тука една с топчета и ще спретна тази с рибката, ужасно ми се прияде  Simple Smile
Виж целия пост
# 70
ilrai78   много вкусно ти изглежда супичката!  Hug

Бисквитке аз също понякога я правя със заквасена, когато нямам течна. Laughing Разликата  на вкус не е голяма. Радвам се, че ви е харесала  Hug
Повечето от децата не обичат риба, но гъбената ще и хареса, определено.  Peace Бая злояди деца са я яли... Joy
Виж целия пост
# 71
   A аз за първи път готвих с готварска сметана.  Rolling Eyes Досега винаги съм готвила със заквасена,с която ястията придобиват леко по-кисел вкус,който в никакъв случай не е отблъскващ. Simple Smile
Виж целия пост
# 72
Лелеее, каква супа!!!
Аз задължително ще опитам гъбената, но мисля да сложа заквасена сметана.
Благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 73
Пробвах супата невероятно вкусна е, но е много тежка.Спазих пропорцийте и двама души хапнахме и ще поне за 2 вечери Embarassed
Виж целия пост
# 74
Здравейте и от мен! Днес и аз направих супата от сьомга - стана страхотнааааа!!!
Мерси за рецептата, Червено Винце! Тези дни мисля да приготвя и салата с боб и риба тон.
Поздрави от слънчев Ванкувър  Simple Smile
Виж целия пост
# 75
Ееее, момичета, много се радвам, че супичката се харесва!  Hug Лесна е  наистина ...и е невероятно вкусна!  Heart Eyes

santa rosa...салатката с риба тон и боб... за ракийка е просто чудна! Flutter

Виж целия пост
# 76
Да, ще я опитаме салатката Simple Smile. За съжаление тук ракия много трудно може да се намери, но и без нея ще минем  Simple Smile
Виж целия пост
# 77
Да, ще я опитаме салатката Simple Smile. За съжаление тук ракия много трудно може да се намери, но и без нея ще минем  Simple Smile
А и тука ракията е кът...обаче ние се правим домашна.  hahahaМного е лесна.Веднага мога да ти кажа рецепта...Пиши ми на лични ако искаш. Hug

Виж целия пост
# 78
ЧервеноВинце, и аз се присъединявам към прекрасните отзиви за крем супата от сьомга! Стана страхотна и много вкусна! Отдавна ми се хапваше нещо такова!
Утре мисля да направя и гъбената, а и още 1-2 неща ме изкушават от твоите рецепти!
  chef
Пробвах и рецептата за чесновата франзелика.... Hug Прекрасна и лесна!

П.С. В нашето семейство сме фенове на рибните ястия и ще ти бъда благодарна за някоя норвежка рецепта!!! Rolling Eyes
Виж целия пост
# 79
А и тука ракията е кът...обаче ние се правим домашна.  hahahaМного е лесна.Веднага мога да ти кажа рецепта...Пиши ми на лични ако искаш. Hug



Червено Винце, благодаря ти, но ние не сме големи пиячи и ще пасувам за рецептата за ракия. Иначе аз също ще пробвам рецептата за чесновата франзелка и ще пиша какво е станало.  Hug
Виж целия пост
# 80
santa rosa ... е аз предложих   Hug Просто  у нас винаги има ракийка, понеже много често имаме гости , а ракия тука не се продава по магазините... та никога не се знае.  Wink

steli-ssd...благодаря ти!  Hug  За рибни  рецепти.... за съжаление начина по който приготвят рибата  тука  е малко  скучен.  Ние много по вкусно приготвяме рибата в България. Тук я сервират варена...залята с някакъв сос и с варени картофи. Никакви подправкии на рибата не слагат... Rolling Eyes Моя мъж прави  сьомга...пържена с чесън. Но само това.

Аз ям варената риба, понеже съм свикнала, но съм сигурна , че ако пусна  рецепта ...едва ли някой ще прояви интерес  към  варена риба. Скука...newsm78

Така че нищо екзотично с риба не мога да ти предложа от норвежката кухня. Rolling Eyes  Единствено крем супите са им фантастични..  Heart Eyes

Виж целия пост
# 81
Днес направих гъбената супа. Невероятна е. Сложих пропорциите, умножени по 2, по 3, напълних една голяма тенджУра, сега чакам домочадието да се прибере и да я нападаме.
Аз нали съм лакомия, си сипах в една купичка "да я опитам" и си изгорих езика...

Тези дни ще пробвам крем супата със сьомга.
Виж целия пост
# 82
  Тази супичка малко я оРУСявам. Laughing Добавям малко "картошки" и малко гречка(елда).
  Много ми допада,като вкус!Смело признавам,че по-вкусна супа не познавам ! Party  Hug
  Завчера пак я правих! Crazy
  Да си жива и здрава,Червеновинцеbouquet
Виж целия пост
# 83
Като се замисля, това е първата супа, освен таратора и шкембето, която готвя или пък съм яла без лук или морков (те в моята кухня са на голяма почит).
А е толкова прекрасна  Heart Eyes
Виж целия пост
# 84
Направих гъбената супа и просто нямам думи...надмина всичките ми очаквания, НЕВЕРОЯТНА!!!   chef  А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви. Толкова приятен и специфичен вкус придобиват двете неща заедно, че не бих сервирала супата без хлебчето.
 eat cook
Купих продукти за спаначеният пай, който открих в един линк към още куп страхотни рецепти, които предстои да изпробвам, като в това число на първо място е супата със сьомга

Още веднъж БРАВО и МЕРСИ за хубавите рецепти!!!
Виж целия пост
# 85
А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви.
    Уха!А аз слагам чесън направо в супата,към края на варенето!
Виж целия пост
# 86
Ще я пробвам, много вкусно изглежда  Peace
Виж целия пост
# 87
Като се замисля, това е първата супа, освен таратора и шкембето, която готвя или пък съм яла без лук или морков (те в моята кухня са на голяма почит).
А е толкова прекрасна  Heart Eyes

Нали !  Hug

Момичета...много ми е драго , че  тази  норвежка супиШка се тачи толкова много... Heart Eyes Балгодаря ви за милите думи!!!  Hug

Щом дори злояди деца я прояждата с мерак... Joy
Виж целия пост
# 88
Направих гъбената супа и просто нямам думи...надмина всичките ми очаквания, НЕВЕРОЯТНА!!!   chef  А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви. Толкова приятен и специфичен вкус придобиват двете неща заедно, че не бих сервирала супата без хлебчето.
 eat cook


Мерси много... bouquet И е много  лесна Hug Бързо се готви..и бързо се изяжда!  Joy Hug
Виж целия пост
# 89
Направих гъбената супа и просто нямам думи...надмина всичките ми очаквания, НЕВЕРОЯТНА!!!   chef  А комбинацията с чесновото хлебче е просто убийствена...и без него някак не върви. Толкова приятен и специфичен вкус придобиват двете неща заедно, че не бих сервирала супата без хлебчето.
 eat cook


Мерси много... bouquet И е много  лесна Hug Бързо се готви..и бързо се изяжда!  Joy Hug

За бързото изяждане спор няма и затова следващият път ще увелича дозата, с 50% по мое мнение. Сега като я направих станаха 3 купички.
Като направя и тази със сьомгата, предполагам, че и там така ще стане, изглежда толкова вкусна, че предусещам, че пак ще стържа с черпака по дъното на тенджерата.... Heart Eyes
Виж целия пост
# 90
Непременно ще пробвам, още утре!Много обичам гъби! Веднага след това ще пиша какво се е получило. Simple Smile

Благодаря! Simple Smile
Виж целия пост
# 91
въпросче - гъбите сурови или мариновани ги запържвате?
Виж целия пост
# 92
въпросче - гъбите сурови или мариновани ги запържвате?
Задължително сурови!Маринованите развалят вкуса... Wink
Виж целия пост
# 93
въпросче - гъбите сурови или мариновани ги запържвате?
Задължително сурови!Маринованите развалят вкуса... Wink
Peace мерси Simple Smile ще я пробвам и се надявам и аз да се наредя на опашката на хвалбите  Hug

Винце, между другото, разгледах някои твои рецепти.. ти ли си ги мислиш или от други източници?

Виж целия пост
# 94
Шансче, дай Боже да ти хареса супичката!  Hug
Ами например обичам да събирам рецепти от цял свят, просто като идеи. После обаче като готвя ... някои ги ги променям, някои не.  Peace
Виж целия пост
# 95
ЧервеноВинце, рецептата за супата е просто... стана раз-кошш-на!  Grinning Поканих и приятелка у дома за опитване - облизахме си пръстите! Grinning
Сега остана и сьомгата да пробвам. Simple Smile

Благодаря ти много!    bouquet
Виж целия пост
# 96
ох, супер! Аз така много искам един ден като съм си аз шеф на кухнята - че майка е голяма кулинарка и тя и не мога да се вредя от нея  Mr. Green - да правя такива разнообразни рецепти и да мога тук да ви снабдявам с интересни неща!    chef
Виж целия пост
# 97
ive...много се радвам!  Hug

Шанс ..и аз така като тебе. Докато мама готвеше, не мога да припаря до кухнята.  Mr. Green Не  ми даваше бе... Joy Ама като се омъжих...и си бях сама шефка в кухнята.  chef
 Та като ми идваше тя на гости, аз не и давах да припарва до котлоните...да види тя , хубаво ли е... Joy
Виж целия пост
# 98
ive...много се радвам!  Hug

Шанс ..и аз така като тебе. Докато мама готвеше, не мога да припаря до кухнята.  Mr. Green Не  ми даваше бе... Joy Ама като се омъжих...и си бях сама шефка в кухнята.  chef
 Та като ми идваше тя на гости, аз не и давах да припарва до котлоните...да види тя , хубаво ли е... Joy


 Grinning Даа, сега вече ти тръгнах по петите! Wink Ще следя рецептите ти, да знаеш! Simple Smile

Момичета, ама вие говорите за наш'та къща!И майка ми така правеше, сега и аз тъй връщам! Wink
Виж целия пост
# 99
хаха, Винце, сигурно й е било трудно на майка ти. Майка ми уж ми дава да правя нещо, но като почна и тя веднага се нарежда до мен: "чакай да ти покажа аз сега това как го правя", "леко да не надереш печката", "да, добре е, ама знаеш ли аз как мисля че трябва да се направи"  ooooh! знам че го казва, за да все пак ми даде полезни съвети от нея, обаче на мен ми се отщява да готвя  Tired

Виж целия пост
# 100
хаха, Винце, сигурно й е било трудно на майка ти. Майка ми уж ми дава да правя нещо, но като почна и тя веднага се нарежда до мен: "чакай да ти покажа аз сега това как го правя", "леко да не надереш печката", "да, добре е, ама знаеш ли аз как мисля че трябва да се направи"  ooooh! знам че го казва, за да все пак ми даде полезни съвети от нея, обаче на мен ми се отщява да готвя  Tired


Това ще да е мойта майка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Май всичките сме един дол дренки с майките  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Винце,тая твойта супа редовно се яде в наш'та къща вече.Да си знаеш де.... Joy   bouquet
Виж целия пост
# 101

Ох момичета, добре че имам син,  Mr. Green   та той  хич не се мотае около котлоните, че сигурно и аз щях да опявам като майка ми...   ooooh!  ако имах щерка... hahaha

Мастерче...само така! Hug  И в нашата къща тази супа се прави поне 1 път на седмицата  Heart Eyes
Виж целия пост
# 102
Моят мъж супи не яде. Обаче от тази яде, и то много.  Shocked После му беше тежко. Joy
Супата е чудесна, ЧервеноВинце!
По-назад в темата видях, че поназнайваш някаква рецепта за "огнена вода". Ако ми я споделиш, милото много ще е доволно, защото и по нашия край не се намира.
Виж целия пост
# 103
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink
Виж целия пост
# 104
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink


каква е тази огнена вода?  Blush
Виж целия пост
# 105
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink


каква е тази огнена вода?  Blush
Ракийка... Mr. Green обаче домашна... Joy Индианците така викали на водката" огнената вода"  hahaha
Виж целия пост
# 106
Винце, чакай да ти оспамя темичката малко. Ама да попитам:
Тука при нас, у Шведско продават една Норвежка риба, как да ти я опиша по-образно, нещо като вакумирана медуза   Mr. Green, Не се хилете на описанието ми. Та на въпроса. Тая риба каква е? Mr. Green Става ли за ядене това или да го сложа в графата - по добре не опитвайте? Изобщо ако можеш дай някаква яснота. Мерси предварително   bouquet
Виж целия пост
# 107
нещо като вакумирана медуза 
     Shocked Sick
Виж целия пост
# 108
Утреее, утре ще я направя тази супичка. smile3508 Ммм, направо и усещам вкуса. Непременно ще докладвам как е станала, защото отдавна си търся такава рецепта, но безуспешно.
Виж целия пост
# 109
Може ли вместо Винце да попитам и аз? Simple Smile
Тази риба няма ли си етикет с надпис върху опаковката? Как изглежда по-подробно? Да не е някой по-едър калмар или сепия?  Laughing
Не бързай да слагаш в списъка с неядливите! Wink

ЧервеноВинце, по повод готвенето и досаждането в кухнята...Свекърва ми си има син-кулинар - много обича да ми стой над главата! Wink Направо съм му казала "Не излизай извън границите на белия килим, докато съм на котлона! " Wink  Laughing Heart Eyes
Виж целия пост
# 110
Eclat... Hug  А за "огнената вода" ще ти прошепна тайната  рецетичка на ЛС...  hahaha 

Ей сега отивам да ти я пиша... Wink


каква е тази огнена вода?  Blush
Ракийка... Mr. Green обаче домашна... Joy Индианците така викали на водката" огнената вода"  hahaha

оф, че съм недосетлива  ooooh! а как я правите?
Виж целия пост
# 111
Винце, чакай да ти оспамя темичката малко. Ама да попитам:
Тука при нас, у Шведско продават една Норвежка риба, как да ти я опиша по-образно, нещо като вакумирана медуза   Mr. Green, Не се хилете на описанието ми. Та на въпроса. Тая риба каква е? Mr. Green Става ли за ядене това или да го сложа в графата - по добре не опитвайте? Изобщо ако можеш дай някаква яснота. Мерси предварително   bouquet
Оле мале..мисля че се сещам за коя риба говориш... JoyАко е тази , за която си мисля, е ужасна отврат!  Mr. Green  Само преди да ти отговоря, да попитам...тя само за Коледа ли се продава, или  я има целогодишно по магазините ?  newsm78


Шансче...ама аз се чудя ся,  дали ад не взема да отворя специална тема  newsm78  " Как се прави домашна ракия"...   Joy Пратих ти на лични рецептата!  Wink Hug

Това на аватара ти ли си? .. Heart Eyes

Виж целия пост
# 112


ЧервеноВинце, по повод готвенето и досаждането в кухнята...Свекърва ми си има син-кулинар - много обича да ми стой над главата! Wink Направо съм му казала "Не излизай извън границите на белия килим, докато съм на котлона! " Wink  Laughing Heart Eyes

Блгородно и тайничко  започвам да ти  завиждам ти за "този син-кулинар" ... Flutter Мойто мило  синче ми е голям сладур, но  е скаран милия с котлоните.  Mr. Green  Дано си намери мома-кулинарка...че не знам  Whistling

mimeime...да , да сподлиш на всяка цена.  Hug  Дори и да не ти е харесала...няма да се сърдим... Grinning


Виж целия пост
# 113
A има си я целогодишно. Ако те затруднява идентификацията , ще погледна пак етикета и ще ти пиша. Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 114
...
mimeime...да , да сподлиш на всяка цена.  Hug  Дори и да не ти е харесала...няма да се сърдим... Grinning
Както и предположих, супичката стана НЕ-ВЕ-РО-ЯТ-НА! Уникална, страхотна!  bouquet Благодаря и поздравления за прекрасната рецепта!
Виж целия пост
# 115
A има си я целогодишно. Ако те затруднява идентификацията , ще погледна пак етикета и ще ти пиша. Мерси   bouquet
Аааа, цяла година ли?Затрудних се ... newsm78   Понеже има една риба,  която се продава само за Коледа, и се казва Лютефиск...и е желирана и верно прилича ан медуза. Пиши как се казва... Peace

 mimeime...така си и мислех... Hug Май на всички досега се е аресала супичката, което многУ ме радва!  Blush
Виж целия пост
# 116
много се радвам, че тази вечер и аз станах една от вас - фенове на норвежката супа на Винцето  chef стана супер вкусна  Hug благодаря още веднъж за рецептата!
Виж целия пост
# 117
В друга тема научих за тази супа на Винцето и тези дни ще я готвя. ще пиша дали се е харесала ( в което не се съмнявам). Peace
Виж целия пост
# 118
Оооо, супата се прочува !  Party  Hug
Виж целия пост
# 119
Леле,момичета... ooooh!  аз бях забравила вече за тази супа  Joy

Благодаря ви  и се радвам, че я харесвате!   bouquet Hug
Виж целия пост
# 120
Направих супата и току що я ометохме- СТРАХОТНА! Браво на този, който повдигна темата, че да науча и аз за нея!
Приготвянето (с ходенето до кварталното магазинче за плод и зеленчук) ми отне точно 35мин!  Party
Мъжът ми каза: тази супа да си запишеш как се прави, че да не я забравиш!  Mr. Green
ЧервеноВинце, аплодисменти!  Peace
Утре ще пробвам и пилешките ти пържоли със синьо сирене!   bouquet
Виж целия пост
# 121
Супер супа - благодаря ти ЧервеноВинце!  bouquet

Щерката не я хареса, което много, много ме учуди, защото тя рядко не харесва нещо, но големият син, който по принцип все мърмори за гъбите и ги маха от манджите - облиза чинията накрая дори.......На всички ни хареса, без щерката, но пък и тя по принцип много малко яде на вечеря......Може и да не е била гладна, но определено пак ще ес напарви! И пак поне 2-на доза.....
Виж целия пост
# 122
Обожаваме гъби в нашето семейство.А това е добро предложение,ще я пробвам скоро,звучи много апетитно  bouquet
Виж целия пост
# 123
radost24..после да се разпишеш  Hug

gaby_s..  интересна е, да  Grinning ...а и вкусна Hug

Pipinka...не знам в БГ какви сметани има. Rolling Eyes  Тук има два вида готварска сметана, едната е за сосове и супи/ без захар/  а другата си е сладкарска сметана.

Но аз и за сладки и за кремове като правя, винаги купувам от тази за сосовете и супите. Понеже мога да си сложа захар толкова колкото аз искам. Защото сладкарската ми идва много подсладена.

Иначе питай в магазините коя сметана е без захар, магазинерките би трябвало да знаят евентуално... newsm78
 А тази сметана  на Президент,  дори да е за сладкиши, ако няма захар в нея, то става.  Wink


Извини, за Норвегия ли става дума? Къде срещаш ПОДСЛАДЕНА сметана в магазините?
Би ли дала снимка/линк?


Виж целия пост
# 124
гостgost какъв линк  за ПОДСЛАДЕНА сметана искаш да ти дам? newsm78 Да не би да слагаш подсладена  сметана в супата?  newsm78 Недей... Mr. Green

А подсладена сметана има само един вид в Норвегия...и се казва Крем Фльоте за торта. Така че, като идеш в магазина и питш , ще  ти я покажат.

В малки оранжеви кутийки е... Peace

Балгодаря още веднъж на всички!    bouquet
Виж целия пост
# 125
гостgost.....ето ти линк.... и още ... ... как изглежда подсладената сметана в Норвегия. Peace
Виж целия пост
# 126


Здравей, стана ми ...интерсно това с фльотето.
Нали позволяваш да ти кажа, че става дума за някакво объркване?
Не зная как се е получило, може да се случи на всеки.

Да, това е фльоте = течна сметана.
Но тя не е подсладена.
В Норвегия няма подсладена сметана.

Реших да се включа, защото тук явно четат доста хора и...ясно е защо.
Погледни какво пише в сайта на Тине по отношение употребата на въпросната сметана:

"TINE Kremfløte passer ypperlig i ovnsretter, supper, sauser, gryteretter, desserter, naturell til frisk frukt og bær. Pisket TINE Kremfløte er en natulig smakshever på og i kaker."

Съществуват също така опаковки с различен грамаж,  вкл. 1 л.

И да, разбира се, че слагам сметана в супата, също и в рибата: точно тази сметана.  Wink
Виж целия пост
# 127
А ок,  но аз не слагам от нея, а слагам от другата. Пак е на ТИНЕ...Предполагам знаеш за какво говоря.  Wink

Тази,  за която говориш ти,  е по калочрична...38% .. и пасва за сладакрски изделия...а другата е само 20%  Peace  В магазина  като питам за кремове и сладки, каква сметана да взема...ми казваха Крем Флоте, а като питам за сосове и супи  каква да взема ...ми показваха Мат фльоте...  newsm78


.
Виж целия пост
# 128
Червено Винце, благодаря много за вкусната тема   bouquet Невероятни идеи имаш, решила съм да ги изпробвам  Wink
Виж целия пост
# 129
hellymod... Hug
Виж целия пост
# 130
Тая супичка е върхът!Червено винце  bouquet
Виж целия пост
# 131
  bouquet
Виж целия пост
# 132
"Прост си като гъбена чорба"
Извинете за отклонението, но не се сдържах  Joy
Тази изглежда обаче чудесно. Ще се опита.
Виж целия пост
# 133
"Прост си като гъбена чорба"
Извинете за отклонението, но не се сдържах  Joy
Тази изглежда обаче чудесно. Ще се опита.

Хихи, наистина тази супа е много "проста"  Joy
Аз вече четири пъти я правя, уникална е!
Ядем си я само аз и мъжа ми, че детето какта не обича гъби, обаче това хич не значи, че аз ще престана да я правя. Добре че супичката я споменаха в другата тема за супи, та да я науча  Heart Eyes
Виж целия пост
# 134
Вивиан...ами  опитай като слагаш супичката в чинийката на детето, да махаш гъбките... Peace

Ех, тая супа бре... Joy  Аз хич и не очаквах, ще толкова ще се харесва...  newsm78  Grinning

 Hug
Виж целия пост
# 135
Ех, тая супа бре... Joy  Аз хич и не очаквах, ще толкова ще се харесва...  newsm78  Grinning

 Hug[/b]
Що бей? Аз не пропускам да сложа линк,когато някой пита....Не можеш да кажеш на хубавото,че не е хубаво.Нали така?  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 136
Аз направих и салата с боб и риба тон и много ми хареса. Лесна е и става много бързо. Супата от сьомга също стана много хубава, както бях писала, НО мъжът ми не обича супа от риба и не обича риба тон Sad. Не можах дори да го накарам да ги опита, толкова се заинати (не е опитвал, но не обича). Така че явно ще ги правя само за себе си и по-рядко  Rolling Eyes Sad
Виж целия пост
# 137
Направих супата хареса ни - на мен много, на мъж ми по-малко, а на щерката никак  Simple Smile
Виж целия пост
# 138
Направих супата хареса ни - на мен много, на мъж ми по-малко, а на щерката никак  Simple Smile

Joy Понякога е така... Hug
Виж целия пост
# 139
Santa Rosa... Hug

TheNMaster... Hug

....и на всички останали!  Hug
Виж целия пост
# 140
отдавна търся рецепта за такава супа. намерих една холандска, довечера ще я пробвам (дано съм я разбрала правилно), но ще направя и норвежката тези дни Simple Smile
Виж целия пост
# 141
Да повдигна отново темата. Никога през живота си не бях правила гъбена супа - всъщност никой у дома не е голям почитател на гъбите... Но ни подариха солидно количество едри печурки и вчера открих тази рецепта.
Снощи я пробвах - в двойна доза и наистина се получи просто страхотно! Със сигурност ще я правя поне веднъж месечно.

Благодаря за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 142
Може ли да сложа крутони?  newsm78
Виж целия пост
# 143
Може и  с крутони, а може и с препечени чеснови хлебчета отстрани  Wink
Виж целия пост
# 144
Изглежа апетино супата!   bouquet След толкова отзиви, ще се наканя тези дни да  я наготвя.
Виж целия пост
# 145
Изглежа апетино супата!   bouquet След толкова отзиви, ще се наканя тези дни да  я наготвя.
Няма да съжаляваш...обещавам ти!  Wink Още едно хубаво нещо в националната си  кухня  да имат норвежците , освен сьомгата  Laughing
Виж целия пост
# 146
Винце,пак да кажа ,че супичката е страхотна!
Да дам отчет!
Аз от известно време насам я приготвям с животинска сметана(на Мегле,че друга не соткривам засега) или само с прясно мляко.....Растителната сметана има вкус на...сапун... ooooh! Tired и на ми допада.....
Виж целия пост
# 147
Zapis! Ще направя гъбената в най-скоро време.
Обожавам крем супите.
Виж целия пост
# 148
Ха! Добре, че сте писали в темата да ми напомни за тази вкусотия!  Crazy Утре ще си хапнем у дома от тази разкошотия!
Виж целия пост
# 149
Мастерче Hug Heart Eyes

LaDiDa...ама и аз ще взема да я направя тези дни...че ни е любима Hug
Виж целия пост
# 150
TheNMaster`, не знаех, че Мегле е млечна сметана. Само Президент съм ползвала.
Виж целия пост
# 151
Направих супичката, обаче сметаната се пресече. Ползвах заквасена сметана "На баба" (нали пише, че може). Помагайте с идеи къде ми е грешката? Иначе даже и в този вид супата е вкусна, пак си я хапнахме с удоволствие. Определено ще я направя пак, дано само да разбера защо се получи така.
Виж целия пост
# 152
Направих супичката, обаче сметаната се пресече. Ползвах заквасена сметана "На баба" (нали пише, че може). Помагайте с идеи къде ми е грешката? Иначе даже и в този вид супата е вкусна, пак си я хапнахме с удоволствие. Определено ще я направя пак, дано само да разбера защо се получи така.

 Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter
Виж целия пост
# 153
TheNMaster`, не знаех, че Мегле е млечна сметана. Само Президент съм ползвала.
Не всичко,което е Мегле  от сметаните е животинска сметана...Трябва да четеш етикетите...Аз случайно я открих и много се изненадах,но останах доволна от резултата.... Hug..
Виж целия пост
# 154
Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Мда..... Изложих се, пролича си каква готвачка съм Simple Smile. Втория опит ще бъде задължително с течна сметана. Хапнахме си много вкусно!
Виж целия пост
# 155
Ако сметаната си я сложила студена и директно в топлата супа, ще се пресече. Явно трябва да допълня това в рецептата...че студената зкавасена сметана се разбива отделно с малко бульонче от супата , за да стане на гъста каша и чак тогава се слага в супата, за да не се пресече, както когато се прави застройка за супи с жълтък:peace: Ами много  по добре на вскус е  да се прави обаче  с течна сметана. Заквасена само поради липса на течна...

Опитай с течна ...ще ви хареса повече!  Flutter

Мда..... Изложих се, пролича си каква готвачка съм Simple Smile. Втория опит ще бъде задължително с течна сметана. Хапнахме си много вкусно!

Не, недей а така... защото никак не си се изложила! Hug Просто понякога се случват фалове в кухнята...и при мен  често са се случвали... hahaha Дори при най-добрите готвачи са се случвали, сигурна съм Hug
Виж целия пост
# 156
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана   
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?
Виж целия пост
# 157
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef
Виж целия пост
# 158
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef
Мерси  Hug
Днес пратих ММ да пазарува и той ми взел Мат фльоте
Остава да я направя и да се отчета  Peace
Виж целия пост
# 159
Супата изглежда страхотно  Heart Eyes  Crazy
И аз ще я правя тези дни   chef , само трябва да си взема сметана  
Винце, ти коя течна норвежка сметана ползваш?

Габка, аз ползвам течната сметана на ТИНЕ /крем фльоте/...ето тази Hug

Може и мат фльоте...но тя е повече за сосове. От готвач-професионaлист знам, че крем фльоте е по вкусна за супи.   chef
Мерси  Hug
Днес пратих ММ да пазарува и той ми взел Мат фльоте
Остава да я направя и да се отчета  Peace

Пак ще стане, супичката Hug
Виж целия пост
# 160
Прочетох и веднага се изстрелях към кухнята да направя това елексирче за болното си гърло и то сега ми е благодарно Grinning
Бързо, лесно, вкусно!  Hug
Само накрая добавих от себе си лют пипер и лимонов сок... да посмажа гласните струни Wink
  bouquet
Виж целия пост
# 161
Прочетох и веднага се изстрелях към кухнята да направя това елексирче за болното си гърло и то сега ми е благодарно Grinning
Бързо, лесно, вкусно!  Hug
Само накрая добавих от себе си лют пипер и лимонов сок... да посмажа гласните струни Wink
  bouquet

Много хубаво си направила! Hug
Виж целия пост
# 162
Вчера сутринта я направих, стана "у-би-ец"  Crazy
Аз също добавих грухан лют пипер, много вкусна, включвам я в
менюто си!
Винце, благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 163
Вчера сутринта я направих, стана "у-би-ец"  Crazy
Аз също добавих грухан лют пипер, много вкусна, включвам я в
менюто си!
Винце, благодаря!   bouquet

Много съм хеппи!  Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 164
Вчера "спретнах" супичката. Стана невероятно вкусна. Малко завиших продуктите, че с тез трима мъже за къде с тази доза  Joy.
Благодаря, Винце.   bouquet  Вече е в графа любими и често ще присъства особено в зимното ни меню
Виж целия пост
# 165
Вчера "спретнах" супичката. Стана невероятно вкусна. Малко завиших продуктите, че с тез трима мъже за къде с тази доза  Joy.
Благодаря, Винце.   bouquet  Вече е в графа любими и често ще присъства особено в зимното ни меню

Чудесно, радвам се! Hug Grinning

Иначе дааа, дозичката е малко...и аз винаги я правя двойна, че никога не стига  hahaha
Виж целия пост
# 166
Винце! Страхотна супа! И аз я правя "двойна".
Днес си позволих да заменя гъбките с тиквички (поради липса и мързел  Mr. Green).
Другите съставки и приготовление запазих. Трябва да отбележа, че също стана много вкусна супа, макар и безгъбена  Grinning.
Виж целия пост
# 167
Винце! Страхотна супа! И аз я правя "двойна".
Днес си позволих да заменя гъбките с тиквички (поради липса и мързел  Mr. Green).
Другите съставки и приготовление запазих. Трябва да отбележа, че също стана много вкусна супа, макар и безгъбена  Grinning.

Верно ли...ще се пробва и с тиквички! Flutter  Виж,  мързела до какви супер идейки води ... Joy  Мерси за идейката, мила!  Hug

Виж целия пост
# 168
И аз я изпробвах този уикенд супичката - с горски печурки. Стана супер! Мъжо е възхитен. Каза, че е много вкусна, а с крутони е 20 пъти по-вкусна  Laughing  Аз със запушен нос почти не можах да я усетя, но той е доволен  Mr. Green
Виж целия пост
# 169
И аз я изпробвах този уикенд супичката - с горски печурки. Стана супер! Мъжо е възхитен. Казах, че е много вкусна, а с крутони е 20 пъти по-вкусна  Laughing  Аз със запушен нос почти не можах да я усетя, но той е доволен  Mr. Green

А, другия път да си с отпушен нос, като я готвиш Joy   Шегувам се! hahaha

 Hug  Laughing
Виж целия пост
# 170
Вчера приготвих супата, стана страхотна! Благодаря за рецептата!   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 171
anisunshine Hug
Виж целия пост
# 172
Днес ще правя гъбената супа, но със заквасена сметана..
Ще правя двойна доза, но колко заквасена сметана да сложа - една голяма кофичка дали е достатъчна?
Виж целия пост
# 173
Днес ще правя гъбената супа, но със заквасена сметана..
Ще правя двойна доза, но колко заквасена сметана да сложа - една голяма кофичка дали е достатъчна?

Колко е мл е голямата кофичка? newsm78 Не знам, не съм правила двойна доза със заквасена сметана..защото по принцип  с течната става много по вкусна и много повече ни харесва. Ами сложи половин кофичка...и ако не ти харесва на гъстота, добави още. Опитвай на вкус...и ще прецениш, колко да сложиш.  Peace
 Внимавай да не ти се пресече сметаната, че се случва със заквасената , когато е студена и се сложи директно в супата... Peace
Виж целия пост
# 174
Днес ще правя гъбената супа, но със заквасена сметана..
Ще правя двойна доза, но колко заквасена сметана да сложа - една голяма кофичка дали е достатъчна?

Колко е мл е голямата кофичка? newsm78

400 гр/мл newsm78 е голямата кофичка. Колкото кофичка кисело мляко.
Виж целия пост
# 175
Аз я правих със заквасена сметана, защото мъжо не открил течна животинска Crazy Понеже дозата беше двойна сложих една голяма кофичка - 400гр. и си стана супер  Peace
Виж целия пост
# 176
И аз направих тази страхотна супичка, прекрасна е за студеното време  Wink. Винце благодаря, че я сподели с нас  Hug
Виж целия пост
# 177
Винце, благодаря ти за страхотните рецепти. У дома са любими твоите супички - гъбената и със сьомгата. Много са ни вкусни:) Надявам се, че нямаш нищо против, дори писах за рибната:) Hug

http://vkusnoteka.blogspot.com

Виж целия пост
# 178
lanvinka, в блога ти невероятната супа изглежда невероятно! Поздравления!  Peace
Виж целия пост
# 179
Утре ще я правя, че сега стана много късно Crazy
Само се замислих с тази сметана и мляко дали няма да стане много маслена? Ако заменя сметаната на половина с кисело мляко? Някой пробвал ли е? Обичам киселеещите ястия, но не ми се иска да рискувам  Blush
Виж целия пост
# 180
Утре ще я правя, че сега стана много късно Crazy
Само се замислих с тази сметана и мляко дали няма да стане много маслена? Ако заменя сметаната на половина с кисело мляко? Някой пробвал ли е? Обичам киселеещите ястия, но не ми се иска да рискувам  Blush
Щом обичаш ястията кисели по-добре сложи заквасена сметана. Ако сложиш кисело мляко според мен ще убиеш финия вкус на сметаната..

ВИНЦЕ, адмирации...  smile3501
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия