Козуначна тема 2008

  • 89 377
  • 714
# 480
Дуци, страшна си Party
Много апетитно...  chef
Надух се като балон Flutter
Поканих леля ми, която е факир в тези неща, беше очарована от мен(запозната е с всичките ми неволи и тя), но каза, че е трябвало още да го пека. Обеща другата седмица да пробваме козунака на Тандури с плънка Simple Smile
Виж целия пост
# 481
Пускам линкове на 2 интресни коментара, на които попаднах докато търсех схема за плетка четворка. Заповядайте:

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2603.html
http://www.standartnews.com/archive/2005/04/30/supplement/s4424_5.htm
Виж целия пост
# 482
galiushana отговарям първо, че рецептата ми няма вътре вино Naughty ,без да се връщам по- назад в темичката мисля , че това е по рецептата на мм.
Плетката, която е на снимката е направена така: откъсваш парче тесто и го разтегляш на правоъгълник, но по- дълъг и вътре си слагаш каквато си желаеш плънка, после навиваш като на руло, усукваш го. Усуканото руло, което си получила го "завързваш" и съединените краища да останат отдолу- дъното на формата и го понаместваш с ръце, ако не ти харесва нещо без да се притесняваш.
Виж целия пост
# 483
Дуци много апетитен ти е козунака, чудесно си се справила smile3501 аз чак сега успявам да наваксам от нечетените постове по темичката и затова така се включвам.

Виж целия пост
# 484
Момичета страхотни сте!!  bouquet

Благодарение на вас, миналата година се престраших да направя козунаци...и те взеха, че станаха страхотни!!
 По Коледа, пак, вдъхновена от вас за 1-ви път правих Коледни меденки( с украсите), Джинджифилови сладки и др. вкусотийки!
 Съжалявам, че само ви чета, а не пиша нищо, но просто тук в този форум, май всички теми са изчепани.....нямам думи!

Бъдете все тъка креативни!
Виж целия пост
# 485
http://www.cooking-book.ru/recepts/bake/kulichy/
Много козунаци ,много нещо.....
Аз правя в момента,но нещо не спазих рецептата,защото излях без да искам купата със сместа и към спасения остатък добавях яйца,вода,шампанско,ако стане нещо ще покажа....но се съмнявам newsm78,
иначе трябва да е по моята рецепта с виното, но сега реших да изпробвам само със жълтъци,вода и шампанско.Мляко сложих само в маята.
Виж целия пост
# 486
Дуци, много се радвам, че ти е била полезна рецептата ми! Hug
Много апетитен е наистина козуната, аз така ги харесвам по-бледички! Peace Трябвало е да се пече още малко наистина, а това дето ти е спаднало в единия край, там не ти ли беше и тестиво и недопечено? Превтасало е малко. На ръба си била да ти се срути целия - така ми се струва на мен.
Първо се надува и в един момент почва да спада и не се изпича, става клисаво - това е превтасването.

Ох, аз нямам подходящ съд за козунаци и правя разни експерименти - кофти става. Трябва да си купя форма, от доста време се каня...
Виж целия пост
# 487
На ръба си била да ти се срути целия - така ми се струва на мен.
Ау, не думай, щях да откача вече. Един час втасва.
Аз ги харесвам по-недопечени и не ми се стори тестен, ама леля ми каза, че определно е имал нужда от повече печене. За другия път ще знам Simple Smile
Виж целия пост
# 488
=====Аз ги харесвам по-недопечени и не ми се стори тестен, ама леля ми каза, че определно е имал нужда от повече печене. За другия път ще знам Simple Smile

Яяяя, не съм била само аз, дето обичам недопечени теста!  Grinning Предпочитам ги пред препечените. Понякога ми казват, че ям сурово тесто....... Sad  Хубав ти е козунакът!  bouquet
Виж целия пост
# 489
Да ви кажа честно направо ме "сърбят" ръцете да меся и затова сега спретнах един козунак...този път по рецепта на Джемма (това ми беше и първият козунак преди 2 години). Сега втасва за втори път и нямам търпение...дано го изкусуря като предния!
Виж целия пост
# 490
=====Аз ги харесвам по-недопечени и не ми се стори тестен, ама леля ми каза, че определно е имал нужда от повече печене. За другия път ще знам Simple Smile

Яяяя, не съм била само аз, дето обичам недопечени теста!  Grinning Предпочитам ги пред препечените. Понякога ми казват, че ям сурово тесто....... Sad  Хубав ти е козунакът!  bouquet
Ми то като е сухо и ти засяда на гърлото Mr. Green
А като правя кекс мъжът ми го яде само ако е суров hahaha

Нарина, успех Simple Smile
Виж целия пост
# 491
pina, как да разбера кога е втасал козунака, за да се предотврати превтасването?
Виж целия пост
# 492
pina, как да разбера кога е втасал козунака, за да се предотврати превтасването?

ами обема да се удвои, не повече и слагаш да се пече.
Научава се да се разпознава, но става с опит, малко интуиция развива човек... Няма точна формула. Била съм на стаж при най-големия майстор във Варна, беше 61 годишен тогава и на него му се случи да превтаса цяла партида и се хвърли, та никой не е застрахован. Мен много ме е страх от превтасване, чак комплекс ми е вече... Просто за минутка става и няма връщане назад.
Виж целия пост
# 493
Съвсем ме стресна. Отбелязвам с моливче до къде трябва да стигне призлизително тестото и веднага слагам в печката. Peace
Виж целия пост
# 494

ами обема да се удвои, не повече и слагаш да се пече...........
...........Просто за минутка става и няма връщане назад.

pina, а ако се премеси превтасал и пак се остави да втасва - няма ли да се оправи newsm78. Имам предвид, ако е без плънка............Просто си размишлявам. Иначе си права, че с опита човек се научава да разпознава кога са втасали и готови за печене тестените неща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия