Козуначна тема 2008

  • 89 367
  • 714
# 495
не, не става labrex! Аз съм премесвала и брашно съм добавяла, че то става едно такова стричаво и се разлива, не запазва никаква форма, става разплуто и на грапавини. Няма оправия за превтасало тесто!

jaklins, не е толкова страшно! Peace
Значи то обема си удвоява и на височина и на ширина, та с черта май няма да стане! Simple Smile Спазвай инструкциите, които са ти дадени, ако нямаш много опит, не се отклонявай.
Всъщност тестото не превтасва чак толкова лесно, но има момент в който може да се остави да втасва още или да се пече. Ако човек иска да му втаса още малко и още малко и там границата става много тънка с превтасването.

Ако се погленде на втасването (ферментацията) от страна на биохимичните процеси, които протичат, вижда се че няма как да бъде спасено превтасалото тесто. Просто глутеновия му скелет е съборен - все едно на една сграда ако някой бавно и по-малко кърти и рони от носещите колони и арматурата, докато съвсем изтънеят и накрая се срутва. Колкото и да премесваш, сградата няма да се вдигне пак.
Виж целия пост
# 496
Момичета току що пробвах трика с центрофугата  #Crazy супер стана  Само че , замесвам питка  Whistling
Виж целия пост
# 497
Искам да попитам майсторките,дали трудно ми втасва от това че много сухи плодчета съм сложила-манго,папая и т.н или от това че вместо мляко сложих вода. Защото видях ,че панетонето е с вода.Вече минаха два часа и трудно мърда.... Mr. Green
Виж целия пост
# 498
Момичета, опече се...бухна страхотно..сега чакаме върте да видим как е. Иначе отгоре си личат едни дълги конци, ама то и голямо месене беше Joy
Виж целия пост
# 499
Чудесно се е опекъл и отвътре  chef Много съм доволна...вътре целият е на конци.
Чудесно рецепти, Джемма и Тандури  Hug

  Още снимки тук
Виж целия пост
# 500
Е, готова е днешната проба на козунак с вода и шампанско. На вкус е много хубав и ароматен,но сякаш му липсва млякото.Другият път ще си го правя с мляко и малко шампанско.
http://i029.radikal.ru/0803/ef/0d4a8fcf5656.jpg
http://i041.radikal.ru/0803/8b/564bd46963ce.jpg
Виж целия пост
# 501
... рецептата с вино (в къщи имаме червено дали ще стане да не купувам бяло)......
недей с червено - ще се боядисат козунаците!

А пък аз забравих да намажа първата партида с жълтъъъъък  smile3511 и сега се пече  Confused май ще пробвам да ги намажа след като минат 20 мин. от началото на печенето, пък да видим  newsm78 то т'ва да им е кусура  Mr. Green
Виж целия пост
# 502
не ги мажи - нищо им няма!
ако извадиш по никое време да мажеш, по-лошо може да стане

п.п. кората ще стане малко по-друга но не е болка за умиране. Ако си ги мазала с вода или олио, съвсем идеално. Със захар поръси ли?
Виж целия пост
# 503
Ами рецептите са с червено  вино, но може и с бяло. Аз винаги правя с червено,тази година реших да пробвам с бяло или шампанско и  в двата случая става.А с червеното леко оцветявя , почти незабележимо ,но пък ухае прекрасно.И сшампанското има страхотен лек аромат. Е, не ви агитирам,всеки си решава....
Виж целия пост
# 504
Пина,   bouquet за бързия отговор, ама аз вече ги намазах - само леко се гланцираха, че почти бяха готово вече. Другите няма да ги забравя  Crazy надявам се  Mr. Green

ММ, щом ги е правила с червено вино, игнорирайте забележката ми, само разсъждавах, без да съм чела подробно рецептата.

А, и да споделя още, че за едната бройка да си изгоря кухненския робот - не можа да се справи и с половин доза тесто  Confused та си го месих на ръка  Crazy и блъсках с кеф Simple Smile
Виж целия пост
# 505
Заповядайте и парче от последния ми козунак Peace

Виж целия пост
# 506
Заповядайте и парче от последния ми козунак Peace



Narina, колко вкусно изглеждаааа..........Де да не беше почерпката виртуална. Embarassed
Разкошен е на снимката!  bouquet
Виж целия пост
# 507
Привет!:)
От няколко дни не съм надни4ала тук,но найсе остана време и за мен!Правих отново козунак,този път пе4енето бе6е ок Simple Smile като ка4а снимките 6те пусна линк тук.Много вкусни не6тица правите!
Виж целия пост
# 508
Заповядайте и парче от последния ми козунак Peace


Продължавай, продължавай... пък следващия път като дойда към Бургас щеш не щеш ще ти се изсипя на гости Crossing Arms
И без това отдавна искам да те видя на живо, че съм се заканила да ти вдигна паметник... Тъкмо ще походим дружно из морската и ще изберем място Hug
Виж целия пост
# 509
Асе, добре си ми дошла...като дойдеш реално ще ти омеся козунак за почерпка Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия