Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 24

  • 31 753
  • 301
# 15
брей, Пепи, страшна си! И морските тортички много ми харесаха. А както и двете ми момичета са на русалска тема... ще си поръчвам май при Краси тортичка  Heart Eyes

Извинявайте, дано не ставам досадна вече... но все пак ще правя онова ми ти прасе, но със затворена уста. Ето тук е прекрасно показано как се правят обемни торти. Искам да стъпя на тази основа, и после да формя каквото успея. Но все пак много ми се иска да ви попитам - с какви блатове ще е най-удобно да се работи? Досега съм правила само един блат, който мога спокойно да разточа, и евентуално да използвам някаква форма - на медовика. Гледам, и мацката с това е работила. Но дали ще се получат успешно по-дебели блатове, и дали ше попият добре? другия вариант е да сипвам сместа за пандишпановия блат в тава, да пека и после да изрязвам, ама много фира ще има. Какво ще ме посъветвате?
Мисля си, че после от парчетата, смесени с крема, ще мога да докарам формата, ама дали този вариант ще е по-удачен?
Освен това се колебая за крема отгоре - дали ще се получи с ганаш горе-долу прилично покритие?

Много, ама много ще съм благодарна, ако някой сподели опит. Защото мъжа ми адски много държи да се пробва с моделирането, ама преди това всичко трябва да е измислено от някой друг  Laughing
Виж целия пост
# 16
krasykm06, Slavito, браво за морските торти.
Аз толкова бързах да си покажа мартениците, че забравих да ви поздравя.
Забележете, че мартениците са обемни- вътре е крем с бисквити и орехи -нещо като сладък салам Simple Smile , аааа и това ми е първата торта по поръчка (макар и за приятелка)
Облаче, може да си направиш пандишпан, а от остатъците ще моделираш (важното е като са смесени с крема да стегнат добре) С ганаш козината май ще стане най-добре.
Виж целия пост
# 17
Mного ти благодаря, Пепи!  Hug между другото, първомартенската ти торта ме вдъхнови, ако не стане прасето, поне мартенички ще има  Wink Мисля, че си поставила прекрасно начало на поръчковите торти "Пепи' Heart Eyes

Други мнения по свинския въпрос?
Виж целия пост
# 18
Emsy - момченце е Blush,но ти благодаря за включването Hug.
Gushanka - май нещо подобно на клоуна ще се опитам да направя.
Маршмелоуза се разтапя в намаслен съд с няколко капки лимон и после като изстине се доомесва до еластично тесто с пресята пудра захар нали така?
А колко време се разтапят бонбоните във микровълновата и на каква мошност???
Брей за толкоз лесна торта охххххххх нещо съм се шашнала да не се изложа. То детето и друга торта има - така де имаме и план Б hahaha
Виж целия пост
# 19
Emsy - момченце е Blush,но ти благодаря за включването Hug.
Gushanka - май нещо подобно на клоуна ще се опитам да направя.
Маршмелоуза се разтапя в намаслен съд с няколко капки лимон и после като изстине се доомесва до еластично тесто с пресята пудра захар нали така?
А колко време се разтапят бонбоните във микровълновата и на каква мошност???
Брей за толкоз лесна торта охххххххх нещо съм се шашнала да не се изложа. То детето и друга торта има - така де имаме и план Б hahaha

Не с няколко капки а с 1с.л. поне. Разтапя се около 40-50 сек- не повече, но всичко зависи от мощността на микровълновата  Wink
Виж целия пост
# 20
Пепи, много са хубави Пижо и Пенда, точно се чудех как са оформени, като сподели, че са сладък салам!
Последните ти торти са съвършени направо! Hug
Виж целия пост
# 21
Шмугвам се и аз тук, дано скоро имам какво да покажа.  Embarassed
Виж целия пост
# 22
Първа в новата темичка.Момичета имам молба към всички вас.Трябва да направя торта за благотворителен търг,парите от който ще са за дом за деца с увреждания.Нямам идея каква да е,моля да ми подскажете идеи.Харесаха последната ми торта,но се двоумя ,защото е със сметана а тя като постои става на шуплички./на стр.9 ми е снимката/

И аз не бих заложила на сметаната - хората ще трябва и да я пренасят и съвсем може да се развали украсата  Sad Аз бих направила някоя по-стегната - медовик например със захарно покритие - нещо такова: Непременно да я покажеш после!
Виж целия пост
# 23
Сладурки, здравейте!!!


Започнала съм една торта "Татяна". Тази вечер ще я пека и украсявам. Мисля само със сметана да украсявам...Няма да имам време за нещо по специално, но ще приложа снимков материал  Grinning
Виж целия пост
# 24
Здравейте, момичета страхотни торти сте сътворили smile3501. Често ви чета, но не се записвам защото няма с какво да ви се похваля Blush. Решила съм да направя торта , но търся как се правят фигурки с коли. Тоест да направя тортата да я покрия със марципат Варна и след това да я украся с напаравени коли от модулираща маса. Моля ако някой може да ми даде идеи как се правят коли. Преди някой беше пускал матерали от Кухарка как се правят, но не мога да ги намеря. Ще съм ви много благодарна ако може да ми съдействате. Благодаря,предварително Hug.
Виж целия пост
# 25
petia, ето и по- обикновена кошничка

Виж целия пост
# 26
Запис с торта -подарьк за зьлва ми.РД  мина,но ще го празнуваме утре.Надявам се,че ще я изненадам приятно.

Виж целия пост
# 27
Записвам се само да ви следя.
Тортичките ви са страхотни.
Виж целия пост
# 28
И аз да се запиша и да следа темата.И на мен ми предстои за 8 март торта,дано да направя нещо сполучливо.
Виж целия пост
# 29
Аз отдавна искам да направя "запис", но ме беше страх.  Blush

Сега вече започвам първи опит по тортоукрасяване и ще ви дам първи сведения по плана "от нищо - нещоJoy.
Имам повод на 3-ти март - искам да подаря торта на свекитата за 40-годишнината от съвместния им живот. Няма да коментирам дали е редно да празнуват.

Упражнявах се веднъж с пластилин за розички, а сега съм готова с истинските в плът и кръв:


(цък)
Ето и използваните материали, виждат се и бъдещите листа:

(цък)
Обърнете внимание на ръждясалия къдрав нож и отбележете ключовата роля на солницата...  hahaha
Може да ми стискате палци, да не се излагам на премиерата.  Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия