Спанак ?

  • 1 672
  • 18
   Здравейте Hug, вчера ми донесоха една голяма торба спанак,а никога не съм  готвила. Моля за помощ,ако знаете някакви рецепти със спанак,подходящи за сина ми.
Като съм почнала да попитам и за съхранението във фризера - бланширан или само така нарязан и прибран в пликчета.  bouquet
Виж целия пост
# 1
   Моля за помощ,ако знаете някакви рецепти със спанак,подходящи за сина ми.

 Всички рецепти със спанак са подходящи за сина ти, като не слагаш пикантни подправки.

  По-добре бланширай спанака, раздели го на пликчета и го прибери във фризера.
Виж целия пост
# 2
http://www.mamaibebe.com/?id=212Ето тук има няколко рецепти със спанак.
                Пюре от спанак-6 месец
200 г.спанак
100 АМ
1 ч.л.краве масло
10 г.брашно
  Измитите и попарени спаначени листа се нарязват.
  Брашното се запържва в половината от маслото,добавя се спанака.
  Сместта се залива със млякото до кипване.Поднася се топло с останалото масло.Може да се добави и 1/4 сварен жълтък.
Виж целия пост
# 3
              Пюре от спанак-6 месец
  Брашното се запържва в половината от маслото,


    С пърженето на маслото за дете на 6 месеца......ще ме извиниш, но не съм съгласна.Синът ми е на 3г.6м. и все още не му правя запръжки, а и не смятам да започвам!
Виж целия пост
# 4
може би Росита е искала да каже препечено брашно, което се прави за бебета, а запържено - не  Naughty
Виж целия пост
# 5
Определено не е подходящо да се пържи камо ли пък за 6мес. бебе  Naughty
Аз го варя с ориз, моркови, лук и масло за моят малчуган, само ако е по рядко слагам брашно, размито в малко вода и преди сервиране може да му сложа малко обезсолено сиренце или лъжица кисело мляко  Peace Марти го обожава така
Виж целия пост
# 6
Аз му го слагам в гювече с картоф и морков,правя му спаначена супа,крем супа от спанак и картофи,ориз със спанак...
Въобще можеш да го готвиш с почти всичко,което си помислиш.
Виж целия пост
# 7
За прибирането във фризера - не е ли-добре да се прибере суров?  Thinking
Виж целия пост
# 8
И според мен най добре измит,подсушен и във фризера.
А за детето е подходящо да го задушиш в масло и лук(може да пасираш) и да го добавиш към пюре(картофено...) или сирене,извара(кисело мляко).
Виж целия пост
# 9
Аз сварявам спанака,отделно ориз и след това ги смесвам и пасирам,Райън го обожава! Peace
Виж целия пост
# 10
ако се прибере суров  псоле горчи.И второто което е  става един сух
Аз днес изхвърлих точно 2 пакетчета такъв
Майка ми каза че тя винаги го  бланширала и става супер
Затова по добре е бланширан Peace
Виж целия пост
# 11
ani-bani, мерси, не знаех. Понеже от тук си взимам замразен - взимам бланширан с масло и сметана, но си взимам и суров замразен, но не съм забелязала да горчи.  Thinking
Виж целия пост
# 12
Аз го правя с ориз.Слагам краве масло и вода и половин глава лук да се задуши.После слагам малко ориз-половин чашка.Като омекне ориза добавям на ситно нарязан спанака.Според мен няма нужда да се пасира. Peace
Виж целия пост
# 13
и добре де  разчитате ли на този спанак от пазара сега newsm78 newsm78
аз чесно казано НЕ
а и моя син е малък и незнам как да му го приготвя чесно казано ooooh!
Виж целия пост
# 14
За сега само ябълки съм взела от пазара за другото все замразено,не че и там се знае какво е положението Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия