От нищо нещо с бутер тесто

  • 14 731
  • 22
# 15
бутерки със спанак/лапад и сирене са ни много любими напоследък.





а с локума на sladka hapka са много вкусни   bouquet
Виж целия пост
# 16
 Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing
само не разбрах колко дебело да е тестото, или то е някакво готово - дебелина и размер
Видях че и Наталина е писала
кажи моля те, нали нормално листове тесто е бутер тестото, и как и колко точиш и тн Blush
Виж целия пост
# 17
Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing
само не разбрах колко дебело да е тестото, или то е някакво готово - дебелина и размер
Видях че и Наталина е писала
кажи моля те, нали нормално листове тесто е бутер тестото, и как и колко точиш и тн Blush

Eли, аз напоследък купувам не замразено тесто, което си е разточено - много по-вкусно е от замразеното, а и се работи по-бързо и лесно с него. Но съм правила и със замразено - разточва се на около 2мм. Да листове тесто е бутер тесто.
ПС. Чувала съм в БГ, че бутер тестото не трябва да се разточва(не знам дали е заради някакви разлики в тестото). Тук в Чехия, няма такова предупреждение - разточвам си го без проблем - всичко си става чудесно. Hug
Виж целия пост
# 18
Нат, от много години правя разни бутерки, но откакто го разточвам стават по-вкусни, пак пухкави и се пекат по-добре. Въпреки предупреждението на пакетите с бутертесто.
Виж целия пост
# 19
Аз също точа тестото. Не съм забелязала да му се влошават качествата от това. За някои изделия от бутер тесто е желателно да е по-тънко.
Виж целия пост
# 20
Eли, аз напоследък купувам не замразено тесто, което си е разточено - много по-вкусно е от замразеното, а и се работи по-бързо и лесно с него. Но съм правила и със замразено - разточва се на около 2мм. Да листове тесто е бутер тесто.
едно такова дето изглежда по същия начин като замразеното, или едно дето е направо с разточени като кори за баница от бг  Grinning
Виж целия пост
# 21
Аз искам като пека нещо с бутер тесто да не бухва много, а да се усеща по-глетаво и тесетено. Всеки път тестото ми "литва" и понякога хрупам въздух.
Как да се справя с това? да разточвам ли, не ли... newsm78
Виж целия пост
# 22
Разточи го да, освен това надупчи с вилица.

Има и друг трик - да поставиш върху самия лист тесто - лист хартия за печене или фолио, върху които да поръсиш добре ориз или боб, които тежат върху него и не му позволяват това бухване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия