Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ортодонт в гр.Пловдив

  • 81 720
  • 116
# 105
Здравейте!
Регистрирах се специално, за да споделя мнение за д-р Ваня Маневска.
На 39 години съм. След като ми извадиха два зъба, реших, че е дошло време за изправяне на останалите. Държах да ми сложат лингвални брекети.
След доста проучвания за други ортодонти (някои от които с титли и уж прославени), които ме пообъркаха и обезсърчиха, чух добри отзиви и си записах час в кабинета на д-р Маневска. Останах с отлични впечатления от нея и от целия й екип. Всички са много възпитани, етични, внимателни, отзивчиви,  коректни. Очевидно е, че се спазват високи стандарти за всичко, включително и по отношение на хигиената.
Д-р Маневска работи изключително професионално. Независимо че не съм в първа младост, успя да ми изправи зъбите идеално за около две години. Можеше да стане и по-бързо, ако аз самата бях малко по-отговорна в посещенията си. Лечението ми се забави повече от необходимото, защото неколкократно отлагах прегледите или ги отсрочвах.
Впечатлена съм от няколко неща в работата й. Първо, предварително обмисля много прецизно и обглежда отвсякъде възможните варианти. Начинът, по който реши проблема в моя случай, беше възхитителен. Подчертавам го, защото преди това имах горчив опит с видна столична доцентка (тогава завеждаше Катедра по ортодонтия в Стоматологичния факултет), която ми предложи много “просто” и “лесно”, но абсолютно безумно решение. Според него долният ми кучешки зъб щеше да дойде някъде към средата на горната редица, ама, както ми каза тя, тази асиметрия нямало да си личи, само аз съм щяла да знам за това. А едно от основните неща, на които държеше д-р Маневска беше съвпадането на срединната линия и симетричността. Не ми се мисли как софийската “специалистка” щеше да реши проблема със захапката. А сега захапката ми е идеална, много ми е удобна.
Понякога се чудя как се дават титли на очевидно некадърни хора. За това мога да говоря доста, но, ако някой се интересува, ще кажа допълнително.

Второ. Бързо и ефективно взема решения, когато се наложи да промени нещо или изникне непредвидено усложнение.

Трето, работи абсолютно фино, леко и атравматично. Знам, че например вземането на отливки понякога е доста неприятно. При нея не усетих изобщо как стана.
В хода на лечението се наложи да ми прави и пломба на трудно място. Отново се справи блестящо.

Никога не е предприемала нещо, без предварително да ме осведоми какво ще прави и да ме попита дали съм съгласна.

Обикновено си записвах час около месец и половина предварително. Има много пациенти, но графикът се спазва доста стриктно. Почти не се е налагало да чакам. Разбира се, лечението не е механизиран процес. Когато се работи с хора, е възможно да се появят и неочаквани или спешни ситуации. Проявявам разбиране. Като цяло хората от целия екип са абсолютно отговорни, дисциплинирани и с уважение към пациентите и тяхното време.
Не мога да кажа, че това се отнася за другите стоматолози, които съм посещавала. При някои от тях, включително и такива с много по-малко работа и на по-ниско ниво, ми се е налагало да чакам по много повече. Това говори за липса на уважение към хората и за недобра организация.

Кабинетът е оборудван по най-съвременен начин. Имат и отличен рентген, който е по-добър даже от рентгена в Стоматологичния факултет в София. В началото погледнах с недоверие и помислих, че е форма на ненужен перфекционизъм, едва ли не някаква претенциозност от страна на д-р Маневска, когато заяви, че снимките, които занесох, не са с необходимото качество. Впоследствие обаче се убедих, че всъщност е била абсолютно права.

Имах непрекъснат достъп до снимките си. Даже ми ги качи на флашка. Знам, че има ортодонтски кабинети, в които практиката е различна, макар че не съм сигурна доколко това е законно.

Цялостното поведение на д-р Маневска е перфектно - много приятно, интелигентно и точно. Умело спазва необходимия баланс между основателно самочувствие и скромност, като го прави по начин, който подчертано пази достойнството на пациентите.  Общата атмосфера в “Денталестетик” е ведра, предразполагаща. Хората са учтиви, вежливи, но ненатрапчиво. Спазва се точната мярка във всичко.

Понеже цените се определят от индивидуалните особености, не мога да съм абсолютно обективна. От това, което знам от другите ми проучавания, ми се струва, че са доста приемливи.
Виж целия пост
# 106
Д-р Баташка и д-р Янковски - последният работи в ДКЦ 2 на Ресторант " Стадиона "
Ако искаш мога да дам координати на д-р Баташка.
 
Виж целия пост
# 107
Здравейте,някой да ми даде мнение за Доц.Йорданов-ортодонт в Пловдив.Къде се намира кабинета,какво е работно време и как става записването на час?Имам мобилен негов телефон,но втори ден звъня и никой не вдига.Има ли доволни от него,изобщо ще съм благодарна на всякаква информация.
Виж целия пост
# 108
Здравейте.
Някой дали е посещавал д-р Кети Йовчева? Може ли мнение за нея като ортодонт?
Благодаря
Виж целия пост
# 109
Здравейте, мнение за доктор Стефан Захманов в Тракия - ортодонт?
Виж целия пост
# 110
Не го познавам лекаря в Тракия.
Ако някой иска координати на д-р Баташка, мога да му дам.
Поздрави!
Виж целия пост
# 111
Здравейте, мнение за доктор Стефан Захманов в Тракия - ортодонт?

От проведена консултация при него останах с добро впечатление- внимателен е, не бърза и отговаря подробно на въпросите, които му зададеш. Нямам обаче преки впечатления от работата му, но има сайт, на който са публикувани резултати.
Виж целия пост
# 112
Здравейте. Не е точно по темата, тъй като за ортодонти се ориентирах, но ми е нужен и имплантолог, та някой ако има добри отзиви, моля да сподели! Благодаря!
Виж целия пост
# 113
Аз съвсем се обърках. Чета, че има и лингвални брекети (от вътрешнната страна на зъбите). В кои случаи могат да се приложат и всички ортодонти ли ги правят? Ако някой е запознат, нека посочи и актуална цена, моля. Благодаря!
Виж целия пост
# 114
В търсене на ортодонт съм и аз и влизам за да ви чета и ограмотявам!
Виж целия пост
# 115
Здравейте,  можете ли препоръчате ортодонт в Пловдив, от който сте доволни? Ще ми е полезно да дадете повече информация за лечение, отношение, резултати.
Виж целия пост
# 116
Д-р Баташка - ортодонт дентален център 2 Пловдив на Васил Априлов 15 А
Д-р Янкович - ДКЦ 2
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия