В кухнята на педагогически захранващите =2=

  • 27 586
  • 289
# 120
Else, виж на първа страница-има няколко рецепти за овесени сладки, които можеш да мадифицираш-например с фруктоза, вместо мед, без сусам и т.н.

Тая тема съвсем запустя...Аз не пиша, щото дюканствам, и я караме на пилешки пържоли, риба на тиган и храна от кухнята. Е, и салати:)
Виж целия пост
# 121
   През лятото на кого му се гови, като има сурови пресни плодове и зеленчуци? Simple Smile У нас се вари боб и нахут сега, че лесно. Simple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 122
   През лятото на кого му се гови, като има сурови пресни плодове и зеленчуци? Simple Smile У нас се вари боб и нахут сега, че лесно. Simple SmileSimple Smile
Анна, а как се прави нахут?  bouquet
Виж целия пост
# 123
Верно много запустя тази тема. Ама то в това време, наистина, кой ли се заседява пред печката вкъщи.

Меню днес
закуска - почти не яде сутрин  Whistling ама бях приготвила елда с ябълка
предиобедна закуска - закуската  Grinning
обяд - пилешко бутче със спанак и просо в гювеч
следобедна - елда с пюре от праскова
вечеря - пилешка супа с просо (просото много присъства, че трябва да вдигаме хемоглобин)

Меню утре
закуска - овесени ядки с пюре от праскова
предиобедна закуска - круша и ябълка
обяд - супата и яденето от вчера (много просо, много нещо  Mr. Green )
следобедна  - подозирам, че закуската  Mr. Green
вечеря - тиквички с чушки, домат, морков, кромид и булгур на фурна  newsm78
Виж целия пост
# 124
desiteam, благодаря  Hug От там видях една рецепта за пълнозърнести палачинки и мога да кажа с ръка на сърцето, че са супер! А аз се заседявам пред печката  Mr. Green
Закуска - пълнозърнести палачинки със сирене; Обед - зеленчукова крем-супа; Вечеря - пъстърва на тиган с гарнитура ориз
Виж целия пост
# 125
   Нахутът е  като боб - аз го правя на яхния, но става и млян за фалафели - имаше някъде рецепти тук из темите.
Трябва да кисне дълго - около 12 часа и да се вари час - час и половина. Днес стана много вкусен, защото му
сложих сушени домати, накиснати с розмарин за 1 час.
Виж целия пост
# 126
Ани, а лещата също ли се кисне?
Виж целия пост
# 127
Аз не кисна лещата, тя и без това бързо става.
Виж целия пост
# 128
  Не, защо да я кисна? Заради фитините ли? Има една червена, която се сварява за по-малко от 10 минути.
Виж целия пост
# 129
 Аз пък готвя само червена,фина леща.Тя става за 10 мин.
 Мойто сутрин като закуси и почва да врещи за навън.Не успявам нищо да сготвя за обед.Заспива с кърма и готвя,докато спи.После се събужда,хапва надве-натри и пак навън.Няма спиране за мен.Май ще се стопя скоро Grinning
Виж целия пост
# 130
  Не, защо да я кисна? Заради фитините ли? Има една червена, която се сварява за по-малко от 10 минути.

Ок, и мойта е такава - червена, белена. Ще я пробвам тези дни.
Виж целия пост
# 131
Десерт: грис с мляко и фруктоза.

Иначе снощи им готвих яхния от пресен лук на мъжете. Сложих около 3-4-5 връзки пресен лук, пилешки гърди, които задуших предварително, малко картофче за сгъстява

Само да кажа, че перата на лука ги сложих най-накрая, малко преди да сваля яденето от печката, за да не се разкашкват, но бяха предварително задушени.
Виж целия пост
# 132
Закуска: елда с банан; Обед: картофена яхния;
IvelinaAtanasova, от къде купуваш фруктоза?
Виж целия пост
# 133
IvelinaAtanasova, от къде купуваш фруктоза?
Moже ли аз да отговоря WinkВзимам фруктоза от Метро.Много съм доволна от една марка,която произвежда и кафявата захар Демерара.Иначе и вголемите супери съм виждала някаква,като че ли българска,но по-не ми вдъхна доверие,макар че все фруктоза си е  Laughing
Виж целия пост
# 134
Бунгичка, благодаря  Hug Ние си нямаме Метро за съжаление, но ще проверя в Била и Кауфланд  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия