ДЗДС-Томас или Сийл? ДЕ-66

  • 13 601
  • 286
# 15

аз съм за заешката опашка, но само ако е изкуствена,
 

ама беличка и мног опухкавка , нали  Laughing
Виж целия пост
# 16
във форма за сладкиш реерюкен. има ги по магазините.

Мата, превод, продробности или link. идея си нямам какво е това...


ама беличка и мног опухкавка , нали  Laughing
опашката трябва да е в тон с педикюра!  Naughty
никакви цветни самоинициативи, после що локомотива се излюпи негър.  Twisted Evil
Виж целия пост
# 17
https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
молим, ето я формата, обаче според мен може и в нормална кастенформ. аз карам на силиконови и съм много доволна. друг въпрос е, че не бива да правя кухени, щото сама си ги изяждам.

обаче може и тази например.....https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
хихихи, ужасна съм, ама не можах да се въздържа.
Виж целия пост
# 18
Ми като гледам - първо единия блат, после мажеш с муса, след това другия, реда манго и отново муса. Само че предполагам, че се втвърдява по някакъв начин, та може би има някаква такава форма.
А за рецептата за мус се оказа, че не е с белтъци newsm78 Ето ти едно примерче за смес:
500 г ягоди (малини), 1 1/2 кафени чашки грис, 1 1/2 кафени чашки захар.
 От почистения и измит плод се изстисква сок, който се съхранява на студено в закрит стъклен, порцеланов или емайлиран съд. Месестата част от плода се залива с 4 чаени чаши вода и се вари десетина минути, след което се пасира. Течността се поставя на огъня да заври заедно със захарта. Прибавя се на тънка струя и при непрекъснато разбъркване грисът и се вари, докато се образува гъста каша. Остранява се от огъня и се смесва с предварително изцедения сок. Сместа се охлажда до 30-35С (около телесната температура) и се разбива с миксер на пухкав крем. Приготвеният мус се разпределя в купички, охлажда се и се поднася.
Това мисля, може да го ползваш, като смениш вида на плода.

Или още една:
3 листа бял желатин
3 жълтъка
100 г захар
90 мл сок от мандарина
1 чаена лъжичка настъргана кора от мандарина
150 мл сметана, 1 белтък
за кошничките:
40 г накълцани бадеми
60 г захар, 25 г брашно
30 г кисело мляко
20 г захар, 30 г масло
за декориране:
40 г настърган шоколад, шоколадови пръчици
 Накиснете желатина в студена вода. Разбийте жълтъците с 90 г захар, прибавете мандариновия сок и разбивайте върху водна баня, докато се сгъсти. Сварете 50 мл вода с настърганата кора и 10 г захар. Прецедете сока, прибавете към него изстискания желатин и го оставете да се разтопи. На водна баня го прибавете към жълтъчния крем и разбъркайте, докато се посгъсти. Разбийте отделно сметаната и белтъка и последователно ги прибавете към крема, като разбърквате леко. Оставете на студено поне 2 часа. Постелете хартия в тава, загрейте фурната на 180 градуса. Смесете в тенджерка продуктите за тестото и леко го загрейте, разбърквайте 5 мин. От тестото поставете 4 купчинки върху хартията и ги притиснете отгоре с лъжица, да се образуват кръгове с диаметър 20 см. Печете около 6 мин. Извадете корите веднага и ги поставете върху обърнати с дъното нагоре чаши, като ги оформите с длани във вид на кошнички. Свалете ги след като изстинат. Напълнете ги с крем и отгоре поръсете с настърган шоколад.
Виж целия пост
# 19
Жабо, ей ти го яйцето бе


Мате, не се виждат формите, ами излиза само заглавна страница.
Виж целия пост
# 20
Шехи, да вземеш да затриеш квотите в началния постинг, че сега седи като цвъкнато. (ония неща от цитата в скобите).
Виж целия пост
# 21
Мата, не се вижда коя форма имаш предвид, все на една и съща страница ме хвърля, няма картинки там.
за Kasten се сетих и аз.

Гея, само кафявото и бледо жълтото (под манго муса) е пандишпан, голямата част от сладкиша е бананов мус.
сладкишът е цилиндричен, затова се чудя как е направен.  newsm78
Виж целия пост
# 22
Жабо, ей ти го яйцето бе


Мате, не се виждат формите, ами излиза само заглавна страница.

оу ма тва като мойто горнище, дет го обличам под анцунга  Wink ама ние с ася се раzбраме беz горнище, само по опашчица и педикюр  Laughing
Виж целия пост
# 23
Ами правиш банановия мус по рецептата/първата/ и става само такъв - плодов. А сладкиша явно се нарежда в някаква цилиндрична форма като първия пласт е натрошени бадеми, а после крема.
Виж целия пост
# 24
Шехи, да вземеш да затриеш квотите в началния постинг, че сега седи като цвъкнато. (ония неща от цитата в скобите).
Готово!

Оф, много мъ беше страх да не затрия нещо друго!

Картинка на Томас, Сийл...туй, онуй...? Mr. Green
Виж целия пост
# 25

оу ма тва като мойто горнище, дет го обличам под анцунга  Wink ама ние с ася се раzбраме беz горнище, само по опашчица и педикюр  Laughing

ама на летището ги сваляш , нали? Wink

обаче аз се притесних сега за таз опашка... навън духа, студено е, внимавай . после  не искам да съм виновна за настинка. а пък ако го и търсите тва яйце, малеее то се невидя... ooooh!

Гея, май ще пробвам в чаша да го направя. друго не ми хрумва newsm78
Виж целия пост
# 26
https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
молим, ето я формата, обаче според мен може и в нормална кастенформ. аз карам на силиконови и съм много доволна. друг въпрос е, че не бива да правя кухени, щото сама си ги изяждам.

обаче може и тази например.....https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
хихихи, ужасна съм, ама не можах да се въздържа.

Айде - помощ от приятел Wink
https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … lores_330x276.jpg

https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … lores_248x135.jpg
Виж целия пост
# 27
Надявам се да не ме баннат, Мато, ще се обясняваш на Тати после Embarassed
Асе, тази горната форма имаше предвид Мата - явно в нея става цилиндрично.
Виж целия пост
# 28
Вие не сте добре  ooooh!  Нямате ли деца да гледате? Да ви услужа?  Laughing
Виж целия пост
# 29
мда и аз ги видЕх....  Blush, направи ги  на link

имам тортенринг, ако с него не стане, тогава в чаша...

днес ще мръдна по магазините.
имам мус от половин манго и ще стане: на това копче ми зашийте едно палтенце... ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия