Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 25

  • 55 203
  • 301
# 45
violetblue, kony благодаря за отговора.

svetlane ето от тук: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1630.msg31229.html#msg31229/
Виж целия пост
# 46
момичета, извинявам се, някъде в другата тема беше коментирано, но не мога да намеря точно къде, какво сухо мляко не беше подходящо за млечния марципан на Наталина? Този път с него ще пробвам, че със захарния фондан се провалих.
Виж целия пост
# 47
въпросче - поръчвах торта за детскта в сладкарски цех и пред мен от цветна снимка разпечатаха на цветен принтер върху т.нар. вафлена хартия. после тората изглежда точно копие на снимката. някой знае ли как се работи и как се получава този ефект?

ето тортата http://images24.snimka.bg/005347499.jpg
Xai както sillsav ти е казала вече на Кадемлията принтирват такива картинки. Не ти трябва специален принтер, но определено трябва касетите да са пълни със сладкарска боя  Mr. Green Мисля, че картинката можеш да я сложиш и върху сметана и след като престои известно време, се минава отгоре в много фин слой желе, като заглаждаш за да изкараш ако има останал въздух. Аз си взех от Кадемлия готово желе и там ми обясниха много подробно цялата процедура, така че, ако си решила да се пробваш - директно отивай там и разпитвай на място  Grinning

много благодаря за отговора и мисля още утре да отскоча до този прословут магазин  Mr. Green
големи мераци да се пробвам ама не знам дали ще се престраша, че с бебе и съм на работа..
Виж целия пост
# 48
момичета, извинявам се, някъде в другата тема беше коментирано, но не мога да намеря точно къде, какво сухо мляко не беше подходящо за млечния марципан на Наталина?

Мисля, че млякото което коментираха беше на фирма РадиКОМ, но нека се включат тези които са го правили. До колкото си спомням най-подходящо беше на НИДО.

Аз приключих моята БАРБИ-торта. Вътре е с рула и крем Рафаело + сладкарска сметана и банани. Ето резултата:



Няма да има снимка на парче, защото замина за подарък

Бенмари, Зори - невероятни както винаги  Hug
Виж целия пост
# 49
Здравейте, най-сладки мами, поздравления за вашите произведения!!!   bouquet  НелиДи - страхотно!!!
(Като ви чета и гледам, направо ме избива на поезия  Joy)
Но и на тортоправене! Ето това направих за майките ми (т.е. мама и свеки) за 8-ми март, тъй като исках да напълня със съдържание подаръците ми за тях - голямо клише, но по една хубава тавичка за печене от йенско стъкло, аз самата много ги ползвам:

Отвън не е нищо особено, но от вътре съчетах успешно готови блатове, един пласт крем от тортата Рафаело, един пласт миниеклери и ванилов крем, и един пласт ванилов пудинг на Йотис. Вкус - фантазия!
"Декорацията" е трошливи цветя, направени с комплекта на Уилтън, за пръв път си поиграх с него... супер е... само не знам защо, някой по-горе коментираше, че струва 70 лв. ?!?  Thinking Малко множко ми се виждат, защото аз си поръчах чрез едно момиче от форума и платих 43 лв. А може би не става въпрос за едно и също нещо? Както и да е - формичките са страхотни!
Утре ще правя най-важната торта за мен за този месец,  малката ми принцеса става на 1 годинка! Искам нещо много специално, но нека първо да го направя, после ще показвам. Поръчах си бавносъхнеща готова маса от София (но виждам, че е произведена в Пловдив), освен за покриване, определено ще стане и за плоски фигурки и не много сложни цветя... Благодаря на Gushanka, wel и medunka за съветите! Не мога да направя сама моделираща маса и това е! Става винаги много трошлива, колкото и да се старая. Затова сега с готовата съм много въодушевена, макар че вкусът й само малко ме притеснява, дали ще се хареса на всички...
Само да ви питам: като покрия тортата, мога ли да я пъхна в хладилника? Ще стане ли нещо на покритието? Няма никакви указания на кофата... Също така, виждам, че срокът на годност е август 2008, така че, ако някой иска част от количеството, нека ми пише на лични. Инак ще трябва да правя торти в несвяст!  Joy
Още веднъж ви поздравявам най-сърдечно и ви благодаря за вдъхновението!   bouquet
Виж целия пост
# 50
NellyDi, невероятно барби! Поздравления   bouquet
Виж целия пост
# 51
Момичета,страхотни са ви тортите! Heart Eyes
Записвам се и се надявам съвсем скоро и аз да се похваля с една пробна за РД на синът ми.
Виж целия пост
# 52
Момичета,забърках сместа за блатове на торта ,,Татяна,, с идеята тази нощ да ги пека,но няма да успея.Въпроса ми е дали е проблем ако сместа за блатовете престои 24 часа в хладилника? newsm78До сега винаги пека блатовете след 6 часа както е по рецептата. Притеснявам се да не стане фал,че тортата ще е за подарък. Confused
Виж целия пост
# 53
blagodarq ti   stasi 76 za svetkavichniq otgovor  bouquet
Виж целия пост
# 54
Превъзходни торти момичета.Аз за 8 март също правих тортата с рулата и стана превъзходна на вкус,въпреки,че винаги си измислям подобрения.
Виж целия пост
# 55
Благодаря ви момичета!

Бъхи, няма проблем да престоят цяла нощ, даже май е по-добре. Просто си разбърквай преди да приготвиш сместа за печене! УСПЕХ
Виж целия пост
# 56
NellyDi, разкошна рокля, така хубаво пада на дипли, много естествено стои - какво е покритието? Досега не съм се интересувала от торти-барби, няма за кого да правя такава, но този ефект на падаща материя ми насочва фантазията:))))

Atalanta, благодаря за точния отговор, значи в загряването си откривам грешката, по точно - в липсата на загряване на глюкозата...  bouquet

Зори, много прецизна торта:) Да ти е жив и здрав рожденика и да ти цени невероятните умения:)

svetlane, разкошни морски фигурки и цветове:) Всичко ли сама си моделирала? Много красиво:)

Виж целия пост
# 57
NellyDi,благодаря за бързия отговор! Hug
Виж целия пост
# 58
NellyDi, разкошна рокля, така хубаво пада на дипли, много естествено стои - какво е покритието? Досега не съм се интересувала от торти-барби, няма за кого да правя такава, но този ефект на падаща материя ми насочва фантазията:))))

Благодаря!
Ми то и аз като теб, няма за кого да правя, при три момчета Tired Tired Tired Но ми беше тръпка да пробвам и си намерих на кого да я подаря. Покритието е от готова моделираща несъхнеща маса... 
Виж целия пост
# 59
http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.editAl … 84d5-b5f291b27473
Това направих миналата година за първия рожден ден на дъщеря ми.Сега искам да опитам нещо с фондан
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия