рецепти със спанак

  • 15 110
  • 103
# 75
Блонди, в най-добре снабдения турски магазин има месарница, висят цели животни.
това трудно го преживявам  Sick
за една бамя няма да ида.
отделно, че там не се говори на немски!!! само на турски... ?
има и някакви малки магазинчета, но не са добре снабдени и  честно казано азиатските са ми по-интересни  Mr. Green (поне пишат кое е генномодифицирано и кое не, при турските няма такова инфо..)

бамя хапвам, но не ми е любима Rolling Eyes
Виж целия пост
# 76
Ааа, това си е кланица и месарски, те са си коренно отделни от останалите. Поне при нас. В техните кланици и месарски и аз не стъпвам.  Stop В останалите има само плодове, зеленчуци, сирене и зърнени храни, така че са ок. Но ако при вас са заедно, тогава те разбирам  Hug
Виж целия пост
# 77
Цитат
Спанак се измива много добре,нарязва се и се задушава с масълце и манко водичка.Отделно се запържва 1 глава лук наситно,прибавя се измития ориз и след като стане "стъклен" се изсипва в тавичката,добавя се спанака,разбърква се и се залива с гореща вода(или зеленчуков бульон),посолява се и се пече.Накрая след като стане ориза може да се поръси с настърган кашкавал(колкто да се разтопи).Сервира се с лъжица кисело мляко отстрани на чинията....

Неделния обяд за днес  bouquet
Виж целия пост
# 78
Аз пък направих вместо традиционния спанак с ориз, спанак с булгур, стана много добра импровизация  Mr. Green
Виж целия пост
# 79
Може ли рецепта за спанак на фурна с ориз? Не е много интересна рецептата, но все пак Embarassed Embarassed

Също и за супа от киселец? Hug
Спанак се измива много добре,нарязва се и се задушава с масълце и манко водичка.Отделно се запържва 1 глава лук наситно,прибавя се измития ориз и след като стане "стъклен" се изсипва в тавичката,добавя се спанака,разбърква се и се залива с гореща вода(или зеленчуков бульон),посолява се и се пече.Накрая след като стане ориза може да се поръси с настърган кашкавал(колкто да се разтопи).Сервира се с лъжица кисело мляко отстрани на чинията....
И аз да споделя ; към задушения спанак , лук и ориз ,прибавих печурки нарязани на филийки , копър и магданоз , малко черен пипер и запекох във фурната .Направих заливка от 1 яйце , 2-3 лъжици сметан и 1 лъжица киц.млако.Стана вкусно   chef
Виж целия пост
# 80
У нас друга любима вкукотия със спанак е баница със спанак.Правя я като всяка друга баница,но слагам само 2 лъжици кисело мляко с малко содичка вътре,а не както правя другата баница с 1 кофичка.1 кг спанак задушен до готовност,4 яйца,300 гр.сирене,обърквам всичко и редя през 2 листа.Нарязвам я на квадрати и заливам в дупчиците с масло около 100 гр.Пека до зачервяване.Яде се изстинала с кисело мляко.
Правя и лазаня със спанак,сирене,кашкавал и сос бешамел.
Виж целия пост
# 81
Много вкусно изглежда рулото със сьомга, и аз ще го пробвам в най-скоро време  Peace

И други рецепти си харесах, но ще карам поред, че моят мъж също не е почитател на спанака  Confused

Иначе аз правя баница с кайма и спанак, мноого вкусно нещо  Grinning
Виж целия пост
# 82
салата от спанак с грейпфрут

Виж целия пост
# 83
Здравейте,
дайте рецептата за попска яхния с арпаджик плииииис  Simple Smile
Виж целия пост
# 84
Здравейте,
дайте рецептата за попска яхния с арпаджик плииииис  Simple Smile

Попска яхния

500 гр. арпаджик
500 гр. свинско, аз с пилешко съм го правила
доматено пюре
малко червено вино
малко брашно
чесън, дафинов лист
сол
пипер

арпаджикът се бели, запържва се.
вади се и на негово място за запържва месото на хапки.
слага се малко брашно, запържва се и то. арпаджикът се връща, добавят се подправките, доматеното пюре, виното и вода,колкото да покрие продуктите.
оставя се да къкри на тих огън.

аз слягам морков и картофи на ситно понякога.
ако искаш дафиновият лист да има по силен аромат, може да го запържиш заедно с арпаджика, така пуска повече аромат.
Виж целия пост
# 85
Моята най любима рецепта със спанак е следната:
Почистения и нарязан спанак задушавам в мазнина до готовност,т.е да му изври водичката.Овкусявам със сол и джоджен.Разпределям в чинии да се покрие дъното и отгоре на всяка порция слагам 1 пълна супена лъжица кисело мляко.Отделно в масло и малко олио запържвам главички арпаджик и като се зачервят,чуквам отгоре колкото искам според порциите яйца.Като се запържат крайчетата им ги вадя с решетъчна лъжица заедно с арпаджика и слагам върху киселото мляко.Отделно запържвам масло с червен пипер и изсипвам отгоре за завършек.Става прекрасно,да ви е сладко!
вместо спанак може ли да сложа нещо друго, че моят мъж не го яде  Simple Smile
Виж целия пост
# 86
Салата от спанак (любима у дома)
Продукти:
1/2 кг задушен спанак,
стрък зелен лук,
стрък пресен чесън,
3 сварени яйца, нарязани на ситно,
1/2 ч.ч. натрошено сирене,
пресни зелени подправки - джоджен, мазданоз,
лимонов сок и зехтин на вкус
Приготовление:
Смесваш продуктите, овкусяваш с лимончето и зехтина и добър апетит!

П.С. Вместо със зехтин и лимон салатата може да се приготви и с майонеза.
Виж целия пост
# 87
Моята най любима рецепта със спанак е следната:
Почистения и нарязан спанак задушавам в мазнина до готовност,т.е да му изври водичката.Овкусявам със сол и джоджен.Разпределям в чинии да се покрие дъното и отгоре на всяка порция слагам 1 пълна супена лъжица кисело мляко.Отделно в масло и малко олио запържвам главички арпаджик и като се зачервят,чуквам отгоре колкото искам според порциите яйца.Като се запържат крайчетата им ги вадя с решетъчна лъжица заедно с арпаджика и слагам върху киселото мляко.Отделно запържвам масло с червен пипер и изсипвам отгоре за завършек.Става прекрасно,да ви е сладко!
вместо спанак може ли да сложа нещо друго, че моят мъж не го яде  Simple Smile
Ами не,просто ще е друга рецепта,която вече няма да има нищо общо с тази.
Виж целия пост
# 88
много благодаря за яхнийката, за вечеря си записах една рецепта на Блонди но още утре сте я пробвам  Simple Smile
Виж целия пост
# 89
 newsm53 Здравейте,аз спанака го правя на фурна.Първо задушавам лук,морков,гъби,спанак,ориз и след това го мушкам във фурната и правя заливка от яйце и кисело мляко. Ммммммммм много е вкусничко...
Една позната ми даде една рецепта -Бутер баница със спанак  и пилешко месо.И тя е чудна.Ето я и нея:
 1 пакетче многолистно тесто
 2 бр.пил.гърди
 3 резенчета бекон
 300 гр.изчистен спанак
 300 гр.гъби
 1 кафена чашка настърган  кашкавал
 1 глава лук
 100 мл.заквасена сметана
 2 с.л. горчица
 1 жълтък
 50  гр.масло
 сол и черен пипер
Спанака  се нарязва на едро а гъбите на тънки ивички.Лукът се нарязва на ситно.В дълбок тиган се слага маслото да се разтопи и към него се прибавят гъбите,лука и спанака.Задушават се за около 15 мин.на слаб огън.Пилешките гърди се нарязват на ситно ,запържват се леко и се подправят със сол и черен пипер.Беконът  се нарязва на малки кубчета и се прибавя към зеленчуците,добавя се и сметаната,посолява се и се оставя да къкри още 10 мин.Тестото се  разстила на голяма кора и се намазва с горчицата.В средата се изсипва половината от зеленчуковата смес и се  поръсва с кашкавала.От горе се изсипва пил.месо и върху него останалата част от зеленчуковата смес.Тестото се прихлупва и краищата  му се залепват с малко вода.Пече  се около 1 час във фурна  на 180 градуса.
          ДА ВИ Е СЛАДКО!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия