Заек със сметана и чесън - най-вкусната ми манджа!

  • 35 427
  • 81
# 30
Marieta, TheNMaster , радвам се, че сте доволни от резултата. Мазничко е, да, но не само от маслото, а и от сметаната, като й се изпари водата.

А на мен заквасената сметана не ми става на парцали  newsm78 Може би защото оставям да се изпари почти всичката й вода.
Виж целия пост
# 31
Сега си изрових рецептата от старите записки и видях, че водата, която се долива, е 250 мл., а количеството на лука е 3 средни глави. Къде съм блеяла и аз  newsm78, това съм запомнила и винаги така съм го правила....Значи по оригиналната рецепта ще се получи повече сос   Ще нанеса корекции в рецептата Peace
И наистина може да се прави както със заквасена, така и с течна готварска сметана  Grinning Еми имам я отпреди 13 години тая рецепта и съм карала по спомени.
Виж целия пост
# 32
Цеци, супер звучи. Ще се опитам да намеря заек от Била, че май само там съм виждала охладени и ще я направя. И бездруго от много време ми се яде зайче   bouquet
Виж целия пост
# 33
Зайци продават и в Халите и в месарските на Женския пазар и на Графа до пазарчето има една месарница.....
Виж целия пост
# 34
В събота имах гости и направих рецептата,но не със заек,а с пилешки обезкостени пържоли от бут.Стана фантастично,получих адмирации.  chef
Виж целия пост
# 35
Наистина много хубава рецепта smile3525 newsm20 и аз я пробвах ,но със пилешко и всичките ми  вкусови сетива бяха напълно задоволени!Дабавих малко босилек(много го обичам) и стана божествено,в тавичка под фолио,стана за 30-40 минути!Браво  bouquet и благодаря Wink
Виж целия пост
# 36
Ще направя заек по тази рецепта днес вместо агнешко  Simple Smile
Виж целия пост
# 37
И аз ще я пробвам,изглежда много апетитно HugМерси много  bouquet
Виж целия пост
# 38
Цеци,както винаги страхотни рецепти.Като имах зайци се чудиг как да ги готвя,а сега имам страхотна рецепта,а нямам заек. LaughingНоооо ще намеря,няма начин.
Виж целия пост
# 39
Цеце отново страхотна идея   chef, едно зайче имам във фризера ще го направя за празника  Heart Eyes, мислех с пиле нооооооо първо по оригинала
Виж целия пост
# 40
Ренито, сигурна съм, че всички ще останат доволни Wink

Аз онзи ден правих зайче по една подобна, но френска рецепта. Ще го постна тук, защото не си заслужава да пускам нова тема. Целият заек се поставя в продълговата тавичка по корем, по желание бутчетата се шпековат с тънки парчета бекон, гърбът се почиства от ципите, доколкото е възможно и се покрива с лентички краве масло /колкото повече - по-добре!/. Пуска се във много силна фурна, да хване отведнъж, а като пожълтее се залива с кофичка и половина кисело мляко. Пече се 1 час. От маслото и млякото става много крехък и сочен  Peace Задължителна гарнитура за това ястие са пресни картофчета с копър и чесън  Wink


По същия начин може да се приготви и пиле.
Виж целия пост
# 41
И аз мисля да я пробвам рецептичката.Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 42
Изглежда просто прекрасно!!!  Hug
Моля ви, кажете дали ще стане с пуешко!  Praynig   Защото вече го размразих, пък довечера чакам гости  за прощъпулник и искам всичко да е супер!
Виж целия пост
# 43
Може би вече е късно да ти отговарям, но да - ще стане, предполагам. Рецептата е идеална за по-сухи и постни меса, защото стават много сочни и крехки!
Виж целия пост
# 44
Цецето, страхотно стана с пуешкото!   Simple Smile   Невероятно вкусно, гостите много, много хвалиха гозбата!   Grinning 
Голямо благодаря за рецептата!   bouquet   
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия