1 ч ч масло или маргарин, размекнато
¾ ч ч захар
5 сварени жълтъка, намачкани
1 ч л ванилия
2 ч ч брашно, пресято
½ ч л сол
1 яйце с 1 ч л мляка за глазура. Аз правих моя глазура – въпросното яйце го разделих, сложих жълтъка в сладките, а от белтъка и пудра захар на око направих нещо като роял айсинг.
Разбива се маслото, добавя се захарта, жълтъците, ванилията, солта с брашното и се омесва. Оставя се в хладилник малко да стегне и се разточва. Предполагам на ½ см дебелина е най добре. Мажете с глазурата в рецептата и печете. Може и да поръсите с още нещо по желание.
Ако правите моята глазура ги печете голи и след като изстинат ги украсявате.
Печенето е на 180 градуса за около 12 мин. Моите ставаха по-рано и е много важно да не ги оставяте да изгорят. Следете ги от 9тата мин нататък.
Да ви е сладко.