Не правете като мен или ...

  • 3 022
  • 37
# 15
Докладвам,че котлона работи нормално,вече два пъти готвих от тогава. Laughing

Все пак тъпо и упорито направих въпросния сладкиш,но този с тиква,но без карамел разбира се.
Почерпих си мъжът ,че той свърши черната работа.Освен да ходя да питам в Готварския в какво точно си карамелизират захарта. Crazy
Виж целия пост
# 16
Аз мога и тук да ти отговоря, за захарта и маслото в ябълковия сладкиш - стопявам я в дъно на електрическа тенджера...
Виж целия пост
# 17
Информацията за йената ми свърши чудна работа!
Виж целия пост
# 18
ужас, добре, че се е разминало леко.

Карамелизирам захар в купичка от алпака или друг подходящ метален съд, но нашата печка не е  с плот, а с два обикновени и два газови котлона Peace
Виж целия пост
# 19
Голям екшън е било  Laughing

Аз си карамелизирам захар в специалните метални съдове за такива плотове, и като разсипя карамела по чашките, веднага накисвам съда, и после няма досадно търкане, нито опасност от взрив и "карамелизиране" на кухнята.  Laughing
Виж целия пост
# 20


Аз си карамелизирам захар в специалните метални съдове за такива плотове, и като разсипя карамела по чашките, веднага накисвам съда, и после няма досадно търкане, нито опасност от взрив и "карамелизиране" на кухнята.  Laughing

Абе аз си знам,че така е най-безопасно примерно в някоя касерола,но винаги остава по стените на съда и реших за по бързо и я свърших една... #Cussing out
Виж целия пост
# 21
като сте почнали темата за керамични плотове, как ги чистите, моите са вече с особен цвят, покритието ли се развалило, не знам, иначе си работят все още( вече 3 години)
Виж целия пост
# 22
Това за захарта и аз го знам.
Виж целия пост
# 23
като сте почнали темата за керамични плотове, как ги чистите, моите са вече с особен цвят, покритието ли се развалило, не знам, иначе си работят все още( вече 3 години)
Някои препоръчваха Циф крем.
Виж целия пост
# 24
Аз лично не се сещам за по-голяма беля от моята.Та почистването стана с Циф и обезмаслител редувайки ги и разбира се с помощта на шпатулата.
Виж целия пост
# 25
  Ние така взривихме една "иенска тенджера". Тя издържа на топлина, но не и ако я нагряваш само отдолу твърде бързо. Това предизвиква различно разширение горе и долу и направо се взривява с гръм. Добре, че не бяхме в кухнята през това време, защото щеше да стане някоя драма.

Хе, хе, и аз така видях сметката на една йенска тенджерка. Само че тъкмо беше готово яденето и от фурната директно я сложих върху мокра дървена дъска. После можехме да си ядем вечерята направо от масата със стъклени парчета из нея.

Обаче най-големият ми фурор беше, когато забравих тенджера с олио на котлона и я бях покрила с капак за да се стопли по-бързо олиото.
Когато махнах капака изведнъж олиото се запали с едни големи пламъци, и аз съвсем първосигнално го залях с чаша вода. Ефекта беше направо зашеметяващ. Олиото се разпръска навсякъде - по печката, по плота, по земята, горейки още по-силно...
Виж целия пост
# 26
[Обаче най-големият ми фурор беше, когато забравих тенджера с олио на котлона и я бях покрила с капак за да се стопли по-бързо олиото.
Когато махнах капака изведнъж олиото се запали с едни големи пламъци, и аз съвсем първосигнално го залях с чаша вода. Ефекта беше направо зашеметяващ. Олиото се разпръска навсякъде - по печката, по плота, по земята, горейки още по-силно...

Е,  ти просто изби рибата. Hug
Имаше ли някакви поражения по теб?
Виж целия пост
# 27
Аз лично не се сещам за по-голяма беля от моята.Та почистването стана с Циф и обезмаслител редувайки ги и разбира се с помощта на шпатулата.

Какъв е този обезмаслител?
Виж целия пост
# 28
Разтваря мазнини, обикновено е в опаковки като препаратите за почистване на прозорци.
Виж целия пост
# 29
Апропо-мн е добър при почистване на фритюрници Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия