РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 258 505
  • 788
# 705
Аз имам тази

Бисквитена торта
6 пакетчета обикновенни бисквити от 155 гр.
1л. прясно мляко
1/2 пакетче канела
1кр.масло
150гр. пудра захар
200гр. смлени орехи
200гр.натурален шоколад (в оригиналната рецепта е с натурален шоколад Милка)
бисквитите се трошат на едро при тях се слага захарта ,орехите и канелата , може да се добави малко ром или есенция, шоколада и маслото се разтапят заедно на водна баня ,на края се  добавя студеното  мляко  , оставят се да се накиснат и отвреме на време се разбъркват тортата може да се сложи в купа и да се обърне после но трябва да се сложи фолио на дъното за да може да се обърне по лесно ,отгоре се поръсва със смлени орехи .
първо си разтапям шоколада и маслото на водна баня ,след това натрушавам бисквитите , слагам смлените орехи отдоло слагам фолио за да може да се обърнe по лесно тортата ,добавям  шоколада с маслото след това добавям студеното мляко и разбърквам и така на определено време разбърквам торатата  и я  оставям в хладиника  за около 3,4 часа  след това я обръщам
Може да се наръси с орехи, да се залее с шоколад или да се направи бяла заливка с бишкоти , кокос и заквасена сметана
Виж целия пост
# 706
Много ти благодаря мила, тази е  Hug
Виж целия пост
# 707
ev4o   Hug


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500869.msg15356259#msg15356259
Виж целия пост
# 708
Здравейте!Искам да попитам дали някой знае рецептата за пилешка крем супа в ресторант
"Дивака",тази която се сервира в питка хлебче? Simple Smile))))))
Виж целия пост
# 709
Здравей, дива77. Мисля, че разядката с патладжан е АЛИ НАЗИК. Яла съм го в Турция, а рецептата ми е събирателна пак от там и от нета. Понеже готвя на око винаги, ще обясня как го правя без точни мерки. Два средни патладжана се изпичат и обелват. Нарязват се / не се мелят, че стават на пюре/, и се пържат в сгорещено краве масло, около 50гр. може би. Добавя се сол. Непрекъснато се бърка, защото залепва. Пържи се, докато патладжана поеме маслото. След като се охлади, се смесва с гъсто или цедено кисело мляко, в което са добавени 2 скилидки счукан чесън, или на прах. Това е основата на Али Назъка. В турските ресторанти върху нея слагат мънички агнешки пържени кюфтенца, само че аз ги правя с наша кайма смес и пак е вкусно. И без кюфтетата ни харесва, става и за салата, и за основно, зависи колко е гладен народът вкъщи. Дано да съм помогнала  chef newsm78
Виж целия пост
# 710
Здравей, дива77. Мисля, че разядката с патладжан е АЛИ НАЗИК. Яла съм го в Турция, а рецептата ми е събирателна пак от там и от нета. Понеже готвя на око винаги, ще обясня как го правя без точни мерки. Два средни патладжана се изпичат и обелват. Нарязват се / не се мелят, че стават на пюре/, и се пържат в сгорещено краве масло, около 50гр. може би. Добавя се сол. Непрекъснато се бърка, защото залепва. Пържи се, докато патладжана поеме маслото. След като се охлади, се смесва с гъсто или цедено кисело мляко, в което са добавени 2 скилидки счукан чесън, или на прах. Това е основата на Али Назъка. В турските ресторанти върху нея слагат мънички агнешки пържени кюфтенца, само че аз ги правя с наша кайма смес и пак е вкусно. И без кюфтетата ни харесва, става и за салата, и за основно, зависи колко е гладен народът вкъщи. Дано да съм помогнала  chef newsm78
.

благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 711
Къде се пекат патладжаните? На скара ли?
Виж целия пост
# 712
Предполагам във фурна.
Виж целия пост
# 713
И чушките, и патладжаните, от години ги пека на електрическа скара. Имам една ръждясала, дето само за тази цел я ползвам. Стават страхотни. Чушките в чушкопека остават едни твърди, а на скарата са върхът. И криви да са, и огромни, все се опичат. И патладжаните, и те.
Виж целия пост
# 714
Патладжана цял ли го слагаш на скарата?
Виж целия пост
# 715
Да, цял го пека.Като се опече от едната страна, го обръщам на срещуположната, и така докато прегори от всички страни. После ги слагам в торбичка да се задуши и накрая обелвам изгорялата кора.
Виж целия пост
# 716
ООО мерси за идеята за торбичката!!! Ще го опитам това чудо!
Виж целия пост
# 717
Някой има ли рецептата за "кюфтенцата" от картофи и броколи, които се сервират към сьомгата в Икеа?  Praynig
Виж целия пост
# 718
Приготвих Али Назик! Страхотна разядка! Влезе в книгата ми с любими рецепти.
Виж целия пост
# 719
Да попитам търся рецепта на едно руло Тигър, яла съм го преди години в една сладкарничка в град  Баня (общ. Карлово), сладкарничката беше точно пред  Минералната баня . Ако случайно някой има рецепта, много ще ме зарадва
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия