РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 258 487
  • 788
# 720
         Когато преди години пуснах първата тема "РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти" идеята ми беше, който знае някаква ресторантска или кръчмарска рецепта да я публикува тук. Понеже хората започнаха да публикуват рецепти, а аз която пуснах темата не бях публикувала нищо, реших да се отчета с "ПИЦАТА от пицария ВЕРДИ".
         Тогава идея си нямах какъв "ХИТ" ще стане. "Върха на сладоледа" е обаче, че въпреки че аз пуснах рецептата, на мен самата това не ми е фаворита за рецепта за пица. Тестото е малко бисквитено и леко безсолно. Лично аз харесвам повече пиците на парче, които се продават по улиците. За това моля за рецепта за такава ПИЦА - като тези от улиците.  Praynig  Praynig  Praynig  Praynig

Мекици от тестото на пицата Верди съм пробвала но не стават кой знае какво....

А сега за бисквитената торта: Преди години ядох в 1 заведение в Пловдив и както тук казвате, крема не е нишесте, не е маскарпоне, не е точно сметана. Тази торта, която ядох поне аз беше с крем , който веднага разконспирирах от какво е. Яла съм подобно нещо на рожден ден у приятелка. Тя ми каза, когато я попитах от какво е крема, че купувала пакетчета СУХ СЛАДОЛЕД, който разбивала с прясно мляко/по указанията на опаковката/ и го мажела като крем без да го превръща в сладолед. После слагала тортата в камерата/тогава нямаше фризер/. Аз пробвах веднъж да направя такава торта и си я сложих в хладилника. Точно рецептата, по която я правех не помня.... Но на вкус много добре си спомням крема, беше същия. Купих си бял сух сладолед.
Така, че момичета, не знам каква бисквитена торта сте опитвали там където сте я яли, обаче ако предположим, че на всякъде ги правят еднакви, пробвайте със сухия сладолед, без да го замразявате - просто като крем. Вижте и срока му на годност, когато го купувате.
Спомням си, че ползвах от тези дебелите бисквити "Закуска", а не "Пети бьор", но не си спомням сиропирах ли ги преди това или не. Или може би просто ги потопих в подсладено прясно мляко, а на най-горният пласт настъргах шоколад на ситното ренде.
Виж целия пост
# 721
А когато направи тортата в хладилника или във фризера я сложи?
Виж целия пост
# 722
Момичета помагайте!Искам да намеря рецепта за катми-или  newsm64палачинки,и каква точно е разликата newsm78 .Интересува ме рецепта, която ще бъде приложена в заведение.
Виж целия пост
# 723
sylya Благодаря за идеята за сухият сладолед.   bouquet Ще го приложа за  плодов сладиш  Wink
Виж целия пост
# 724
sylya , на мен тестото за пица от пицария Верди много ми харесва, благодаря отново за рецептата!
Веднъж направих за проба домашен хляб. Половината тесто обаче остана и на другия ден стана на... пица. Ами доста наподобяваше пиците от едно време и тези, които сега продават по улиците- и кръгли, и на парче са еднакви май... Не съм опитвала много- много такива пици, детето искаше на морето, пробвах я само, приличаше на това, което се получи с тестото за хляб.
Та ето оттук взех рецептата, и хлябът, и  пицата станаха чудни. Сложих обаче малко повечко мазнина от посоченото.
http://kulinarnimisli.wordpress.com/2010/01/09/%D0%B8%D1%81%D1%8 … 0%BB%D1%8F%D0%B1/

Виж целия пост
# 725
Мекици от тестото на пицата Верди съм пробвала но не стават кой знае какво....
Това обаче са любимите мекици у дома - благодаря за рецептата   bouquet
Добавям само малко сол и захар при замесването.
Виж целия пост
# 726
sylya, твоето тесто за пица Верди пък ми е най-любимо !  Laughing Hug
Много ти благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 727
и аз да кажа за тестото, че е прекрасно и си слагам сол по наш вкус Hug
Виж целия пост
# 728
Привет,
не искам да предизвиквам спорове което тесто за пица е най-хубаво, защото често е въпрос на вкус, така че ако на някой му е вкусно тестото на Верди, защо да не си го прави? Но понеже живея от 10 години в родината на пицата /не просто Италия, а Неапол/ смея да се изкажа отговорно, че няма нищо общо с оригиналната пица, чието тесто е най-просто и обикновено хлебно - демек мая, вода, сол и брашно. Аз лично слагам и мъничко захар.
Виж целия пост
# 729
Аз правя тестото за пица с половин кубче мая, накиснато с топла вода и щипка захар да се подуе. Като е готово го прибавям към около половин кг. брашно с малко сол, наливам и около половин чаша студена вода или колкото е нужно. Замесвам тестото да е съвсем меко, не го меся много, само колкото да не лепне по ръцете, а може и леко да лепне. Оставям да втаса. Това тесто е за 2 големи тави пица. Намазвам тавите обилно с олио, тестото също разстилам с намаслени ръце. После дом. сос и гарнитури по желание. Добре е да са големи, но тънки парчета колбас или шунка, краставиците също на кръгчета, да няма празно място по пицата. Не пека много, само колкото да започне да се отлепя от стените, може да повдигнеш и да видиш дали се отлепя и от долу. Кашкавала слагам малко преди да е напълно готова пицата. Като я извадя покривам с чиста кърпа за да остане още по-мека. От много опити се научих, че като спазя тези неща пицата става тънка и мека, като тези по улиците. Много дълго обяснение за една пица се получи Simple Smile
Виж целия пост
# 730
За всички, които се чудят за маскарпонето в бисквитената торта, със сигурност мога да кажа , че има заведения , в които наистина така я правят и става разкошна. Е, вярно е , че е скъпичка, към 5лв парчето, но определено си заслужава.
В ресторант "Щастливеца" във Велико Търново е страхотна и винаги си я поръчвам, а съвсем наскоро успях и да подразбера оттук оттам как я правят. Направих й една лека модификация, та който иска може да я пробва Бисквитена торта с маскарпоне
Виж целия пост
# 731
Аз открих своята рецепта за пица  Crazy
В тестото слагам само яйца и става като едновремешното "вълшебно" тесто  Crazy Меко,пухкаво,на шупли вътре.Какви ли не комбинации не опитвах,но просто в това няма грешка  Sunglasses

Половин кубче мая,захар,сол,2 яйца,вода и малко олио.Това е.Водата ми е може би около 150 мл .Като добавя две яйца общата течна маса,трябва да е около 300 мл.Брашното е "на око".Правя го в машината за хляб.
Виж целия пост
# 732
RoniBonboni, сложих тортата в хладилника, не във фризера. Идеята на сухия сладолед тук е да стане като крем, а не като истински сладолед.

Селмичка, радвам се, че ти е харесало тестото на ВЕРДИ, но рецептата не е моя, въпреки че съм я пуснала аз. Да кажем, че е "взета" от самата пицария. Между другото благодаря за рецептата за твоите камби. Направих 9 буркана .... и много се хареса в къщи. Просто нямах време да ти благодаря в другата тема.

Момичета, благодаря ви за рецептите за улична пица. Ще се пробват!

Сега за италианските пици: Яла съм доста пици в Италия, на различни места. Бяхме група от 56 човека. Предварително ме бяха предупредили, да не си купувам пица "на парче", че били отврат, и да не очаквам, че италианската храна е нещо кой знае какво. Е, не си купих пица на парче, яла съм само в заведения, доста посещавани при това, заедно с други българи. Пак не ми хареса! Там ядох и какво ли не: пици, сандвичи, спагети, прошуто кон мелоне/пъпеш увит с парчета шунка/ и т.н. Оказа се обаче, че и на другите не им е харесала нито пицата, нито италианската храна като цяло. Само екскурзоводката беше влюбена в италианската кухня.
Започвам да си мисля, че в действителност е вярно това, което казват хората, че Италия няма добра кухня, има само Добра РЕКЛАМА на кухнята си. А рекламата продава, както знаете....
Виж целия пост
# 733

Селмичка, радвам се, че ти е харесало тестото на ВЕРДИ, но рецептата не е моя, въпреки че съм я пуснала аз. Да кажем, че е "взета" от самата пицария. Между другото благодаря за рецептата за твоите камби. Направих 9 буркана .... и много се хареса в къщи. Просто нямах време да ти благодаря в другата тема.


    Heart Eyes Hug
    И аз ти благодаря за отзива!  Grinning
Виж целия пост
# 734
Zdraveite momi4eta edva li tuk e miastoto no moge niakoi da pomogne,niakoi ima li prestava kakvi sa iziskvaniata za pravene na ketering,predvaritelno blagodaria.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия