РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 258 467
  • 788
# 735
Момичета помагайте!Искам да намеря рецепта за катми-или  палачинки на плоча,и каква точно е разликата.Интересува ме рецепта, която ще бъде приложена в заведение,т.е ако е възможно да е без яйца,защото от Агенция по храните ще трябва да променяме разрешителните.Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 736
понеже леем такива плочи, та един от клиентите ни каза, че са от вода и брашно  Laughing малко по-гъстичко.. и така.  Laughing
Виж целия пост
# 737
io6ka, ето ти рецептата на моята майка,
която е всепризнат майстор на катмите:

Продукти:

1 литър леко топла вода
мая с големината на парченце локум
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
брашно

 
Всичко това се разбърква, сместа трябва
да стане с гъстотата на боза. Оставя се
да втаса около 1 час и половина часа при
по-топло време, съответно малко повече
при по-хладно време. След изпичането
всяка катма се маже с масло. Показател
за хубавата катма са дупчиците на
повърхността й. Колкото повече са те,
толкова по-вкусна е тя.
За тези, които искат, в домашна обстановка
могат да добавят към сместа 3-4 яйца. С тях
катмите стават наистина невероятни.
Успех и да почерпиш после по една катма!  Simple Smile
Виж целия пост
# 738
Задължително ли е катмите да се пържат на сач?
Виж целия пост
# 739
Задължително ли е катмите да се пържат на сач?
Аз ги правя на тефлонов тиган.Пак са вкусни!
Виж целия пост
# 740
Рецептата за която питам -ще бъде приложена в закусвалня
Виж целия пост
# 741
преди време правех баница с праз с варени яйца чер пипер........ но съм загубила рецептата newsm78
ако някой се сеща и я знае да помага  bouquet
Виж целия пост
# 742
Някой има ли идея как се приготвя чесновия пастет на Billa?
Виж целия пост
# 743
Много обичам едно от най кръчмарските лакомства - кебапчета.
Въпреки десетките ми и най - старателни опити не мога да се похваля с особени вкусотий.Абе яде се ама ....печено кюфте с повече кимион.В интерес на истината май отдавна не съм ял истинско сочно дъхаво кебапче макар че продават на всяка крачка.Ама то и от соя и тоалетна хартия кво ли става?????????????
Я някой да се опита да помогне Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 744

peterky2002, виждам че си от Варна. Не си ли пробвал тези от Гюрлата. В нашето семейство купуваме само от там и много ни харесват. Купуваме ги както печени (готови), така и сурови и си ги печем вкъщи.
Виж целия пост
# 745

peterky2002, виждам че си от Варна. Не си ли пробвал тези от Гюрлата. В нашето семейство купуваме само от там и много ни харесват. Купуваме ги както печени (готови), така и сурови и си ги печем вкъщи.

 Peace
да си направиш такива в къщи е непостижимо. Не заради каймата - те я продават в нагазина си,  а заради подправките предполагам.
Виж целия пост
# 746
За Варна - на големия пазар (на Стамболийски) вътре има каре с магазини за месо, сирене и разни други и там има магазин за месо, на ъгъла продават кебапчета (маломерни, но пък и цената им е 0,50ст.), топли и не знам гладна ли бях, какво ли - обаче така ми се усладиха...  Crazy Винаги има опашка и хората купуват по 10-15 за дома.
Виж целия пост
# 747
За Гюрлата снощи ми казаха 1 тайна за кебапчетата - че омесвали каймата с вода в която варят зрял боб, естествено с доста солчица. Смятам да пробвам с тая бобена вода, но няма да прекалявам със солта.
Виж целия пост
# 748
За Гюрлата снощи ми казаха 1 тайна за кебапчетата - че омесвали каймата с вода в която варят зрял боб, естествено с доста солчица. Смятам да пробвам с тая бобена вода, но няма да прекалявам със солта.
А не знаеш ли ,как застройват шкембето?! Много е вкусно!
Виж целия пост
# 749
За Гюрлата снощи ми казаха 1 тайна за кебапчетата - че омесвали каймата с вода в която варят зрял боб, естествено с доста солчица. Смятам да пробвам с тая бобена вода, но няма да прекалявам със солта.

Това сигурно е в заведенията, където гарнитурата е салата от боб с лук Simple Smile И лютеничка Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия