Страхотен какаов сладкиш

  • 11 667
  • 52
# 15
Аз направих сладкиша стана мнооооого хубав  Hug Мерси за хубавата рецепта мила   bouquet
Виж целия пост
# 16
Аз направих сладкиша стана мнооооого хубав  Hug Мерси за хубавата рецепта мила   bouquet

Моля, моля, пак заповядай! Simple Smile  bouquet
Виж целия пост
# 17

 Като чета ми изглежда доста вкусен мисля и аз да го пробвам,
а вече прочетох отзив че е страхотен непременно ще го пробвам.
Мерси за споделената рецепта
Виж целия пост
# 18
звучи много добре.ще го приготвя при първа възможност.
Виж целия пост
# 19
И аз ще го пробвам, обичам шоколадови сладкиши.
Виж целия пост
# 20
Ами аз само по рецептата съм го правила, затова незнам какво ще стане без пудра захар. Защо каква ти е идеята като заместител?
   Обикновената захар. Simple Smile
Виж целия пост
# 21
Ами аз само по рецептата съм го правила, затова незнам какво ще стане без пудра захар. Защо каква ти е идеята като заместител?
   Обикновената захар. Simple Smile
[/



Не мисля, че ще се поучи. Гадно ще е да хрускаш кристалчета захар в сладкиша.
Виж целия пост
# 22

Не мисля, че ще се поучи. Гадно ще е да хрускаш кристалчета захар в сладкиша.

Ellito, нали според рецептата, всичките продукти се слагат в тенджерка на котлона и се разтапят при постоянно бъркане. Захарта ще се разтопи и няма да има проблем с хрускане.
Виж целия пост
# 23
Ми нямам представа, но захарта на кристалчета се карамелизира, а определено не се търси този ефект в случая. Но ако ти си решиш - пробвай. Наистина нямам представа какво ще се получи.
Виж целия пост
# 24
Звучи добре - ще го пробвам. Peace
Виж целия пост
# 25
  Направих го преди малко!Използвах обикновената захар,нямаше никакъв проблем. Simple Smile
  Обаче........Кекса е спаднал повреме на печенето,което по принцип,много рядко ми се случва.Както и да е......Полях го с глазурата и,понеже ми беше жал да хвърлям белтъците,разбих ги със 3 с.л. захар,намазах с това сладкиша и го върнах във фурната,включена само на горен реотан,за 15-10 мин.
  Резултата е на снимката долу.
  На мен лично,кекса с глазурата са ми малко мазнички....Но пак са си вкусни!Повече от половината сладкиш вече го няма! Laughing
  Имам и въпрос към авторката:колко мл ти е чашата,в която отделяш глазурата?
 
 

  Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 26
Селма, чашата в която отделям от глазурата е 200 мл., но зависи и колко е голяма формата в която го печеш, в смисъл ако е по-голяма тавичката може и да не ти стигне, за да го полееш обилно. А на мен никога не ми се е получавал мазен baby_neutral, но целта е не да го допечеш като го полееш с глазурата, а да го оставиш да се стегне в хладилника с нея. Тогава става все едно отгоре има дебел слой шоколад и дори е сух ако не сложиш сметаната... Явно си получила някаква друга негова разновидност. Но все пак се радвам, че ви е харесал! Hug
Виж целия пост
# 27
  Допичах сладкиша,заради белтъците отгоре.Всъщност ,имах намерение да го ложа в хладилника ,но не успях!Почти няма какво да се слага вече! Mr. Green
  Важно е,колко отделяш за глазурата,защото от това зависи и гъстотата на тестото. Simple Smile Помислих си,че моето беше прекалено течно и затова е спаднало....Но.Бях отделила около 200 мл глазура(както и ти правиш,виждам сега),значи, причината е била другаде  newsm78
 
Виж целия пост
# 28
Ами то тестото не трябва да е гъсто-напротив. А и сладкишът по принцип не се надува много. То така трябва. В смисъл не трябва да стане като кекс, а по-скоро като блат за торта.
Виж целия пост
# 29
  Ага,ясно.Моят горе-долу такъв и стана! Simple Smile Просто в началото беше се надул много и очаквах такъв и да остане,но той спадна.....Нищо! Simple Smile Мерси за отговорите! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия