Козуначна тема 2008- II част

  • 72 492
  • 750
# 360
Дайте ми съвет относно моето запитване. Praynig
Може  Peace -щом не ти е сладко по рецептата, правиш си го по твой вкус  Simple Smile
Сърдечно ти благодаря.  bouquet
Виж целия пост
# 361
Тандоори, благодаря ти. Правих го с 3 яйца, т.е. половин доза. Промених рецептата след като за 1 час и половина тестото не поръдна и мм да набухне.
днес ако ми останат сили, ще направя направо една цяла доза, за да няма грешка.
Виж целия пост
# 362
Джемма, преведох рецептата, но текстът е доста обемист, и първо трябва да го набера, а и се чудя тука ли да го постна, или само на линк, че да не товарим темата? Общо взето няма да е много популярна тая рецепта, с оглед на времето, което изисква  Joy

мм, не е кафе от ечемик, а ечемичен малц, съвсем друго нещо. Wink
Виж целия пост
# 363
Страхотни снимки, супер козунаци и мен ме засърбяха ръцете и се хващам и аз на работа Party
 Две поредни години правя козуначно руло на Снежи, винаги ми се получава, а плънката е много вкусна : канела, стафиди, мед, орехи, захар, малко пр. мляко.
Ето и снимка от него, снимката е от преди 2 години!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=195682&photo=4
 Иначе без плънка козунак така и не ми се получи, но съм решила отново да опитам. Понеже никак не ми се меси, ще меся с машината, мисля да пробвам по рецептата на Скарлет О'хара от Тандори , ще спиделя резултатите. Искам да пробвам и рецептата за машина на Пина, някой може ли да ми даде линк към рецептата Praynig , аз само чета отзиви за тази рецепта и не я намирам Blush
 Тандори да те питам спецефично за американската фурна. Ужасна ми е фурната, на газ е , голяма... На колко Ф втасваш и на колко печеш(аз си го превеждам от Целзии, но все пак и теб да питам). Винаги по-бързо ми изпича от долу, а от горе по-трудно #Cussing out за това слагам решетката по-нагоре и въпреки това не съм удволетворена от резултатите( Ех, как ми липсва раховеца Mr. Green). Ще ходя да си търся и по подходяща тава, че всяка година се виждам в чудо, пека козунаците по два в една тава и май това не е добре newsm78
 Хайде успях на всички!
Виж целия пост
# 364
Имам превод на това панетоне. Ако някой прояви интерес мога да го пусна тук, че е написано на Word-файл.
                http://allrecipes.com/Recipe/Panettone-I/Detail.aspx
Виж целия пост
# 365
ето го "моето" Панетоне, дето му се каня от две години, и все не му идва момента.
Джема, успех ти желая, искам после подробно да ми разкажеш за опита с натуралната закваска!

Панетоне с прясна мая - Рецепта на Адриано от форум Gennarino




Виж целия пост
# 366
Чудя се коя мая да позвам, имам прясна, която ми е замразена на малки пакетчета,  (щото купувам един калъп и после си я завивам във фолио на порцийки и замразявам) или суха мая, която ми е в буркан и е от доста време newsm78
 Задължително си е да пресея брашното, ами като нямам такова чудо ooooh! Тандори, чудно ми е от къде имаш сито Mr. Green Ох и последно, какво брашно ползваш?
Виж целия пост
# 367
Здравейте момичета,днес за първи път ще се пробвам и аз да омеся козунак. Но се чудя коя рецепта да избера (че да се справя успешно) Помогнете ми да избера  ooooh!
Нещо за начинаещи Embarassed Не ми се иска да разочаровам детенце и тя ще помага и ми се иска да става за ядене Embarassed Предварително благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 368
 HugМисля, че и с по-голяма цедка ще стане или пък да сипеш брашното в буркан и да го разклатиш енергично. Успех!
Виж целия пост
# 369
Здравейте момичета,днес за първи път ще се пробвам и аз да омеся козунак. Но се чудя коя рецепта да избера (че да се справя успешно) Помогнете ми да избера  ooooh!
Нещо за начинаещи Embarassed Не ми се иска да разочаровам детенце и тя ще помага и ми се иска да става за ядене Embarassed Предварително благодаря  bouquet
Аз пробвах рецептата на Наталина и съм доволна!
Виж целия пост
# 370
И да попитам за една доза -колко суха мая да използвам (и дали изобщо ще се получи със суха мая) Embarassed
Виж целия пост
# 371
Ще се получи, разбира се. Едно пакетче от 7г. суха мая е за 500г. брашно. Аз на 1 кг. брашно слагам 2 1/3 пак.суха мая, защото козуначеното тесто се утежнява от многото мазнини и захар и втасва по-трудно, затова се слагало малко повече мая. Така поне съм чела.  Wink
Виж целия пост
# 372
 Да си покажа и аз козуначетата. Тъй като не съм майстор на козунаците, направих малки :

http://images25.snimka.bg/005678376-big.jpg

http://images25.snimka.bg/005678624-big.jpg

  Весели празници на всички!

 
Виж целия пост
# 373
Да си покажа и аз козуначетата. Тъй като не съм майстор на козунаците, направих малки :

http://images25.snimka.bg/005678376-big.jpg

http://images25.snimka.bg/005678624-big.jpg
Amaretto, страхотно изглеждат, по коя рецепта са правени? 
Виж целия пост
# 374
Смайли, аз сея с голяма цедка, също като сито е.
Ако сухата ти мая е стара не рискувай. Може да я пробваш дали става като я шупнеш, ако не е жива направо мятай буркана.

Тотоманяк, аз само със суха карам, тъй като тук няма прясна, става си без проблем (само да сложиш точната доза Mr. Green).

И аз пак упорито да си питам моя въпрос отново:
Мога ли да омеся тестото днес и да го опека в събота?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия