Скариди - как?

  • 29 851
  • 17
Здравейте всички!

Може ли да ми подскажете как да приготвя скариди?
Купих  от тези, замразените, но досега не съм приготвяла - поръчвала съм си ги само в ресторант.
А ми се иска да се науча сама да ги правя.
Ще съм благодарна за всяка рецепта /особено ако е по-лесна за приготвяне/  chef
Виж целия пост
# 1
Коктейл от скариди( скариди,майонеза,черен пипер,сол,лимонов сок) - сервира се в чашки,украсява се отгоре с листенеце магданоз...

*Със зелена салата (вместо риба тон)
*Панирани
*С  ориз и зеленчуци
Виж целия пост
# 2
Можеш да ги свариш на пара или залети с малко бира и копър- стават много вкусни.
Виж целия пост
# 3
Много благодаря!
И съжалявам, че темата е дублирана - грешката е моя!
Ако може някой да изтрие другата.

А ако може да ми кажете на плоча как става? И трябва ли преди това да ги размразя, или направо замразени да ги слагам върху плочата?
Джемма, ти си морско чедо, сигурно имаш опит, сподели, моля!
Виж целия пост
# 4
Ето така ги правя аз  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Приготвям само  кралски скариди и винаги по един и същи начин.
Много лесен и бърз.А стават адски вкусни.
Просто добавям към скаридите  THAI-paste(за скариди).И ги запържвам в една лъжица масло в тефлнов тиган(от двете страни).
Стават уникални.Ресторанта 'Капитан Кук' ряпа да яде! Mr. Green

Пуф,от къде влезнах в тази тема...сега ми се преядоха скариди! Crazy
Виж целия пост
# 6
Запържвам скаридите в зехтин и чесънче
Виж целия пост
# 7
Най-лесната и вкусна рецепта

Запържват се скаридите със чесън и каквито подправки ти харесват, добавят се оризови спагети (не знам как се казват, става въпрос за едни китайски) и накрая малко пресни доматчета - супер бързо и лесно, а и много вкусно е.
Виж целия пост
# 8
Момичета, много ви благодаря!  bouquet
Ще ги приготвя тази вечер, запържени на тефлонова плоча, с малко зехтин, копър и чесън.
А как се познава кога се готови?
Скаридите са кралски, белени - може би като си променят цвета и вече са готови, или пък им трябва малко повече?

Блонди, не знам защо, но не ми се отваря линка с твоята рецепта?!

Утре ще докладвам за резултата!  chef
Виж целия пост
# 9
Запържени със зехтин и чесън
На шишче с ананас и на грил-тигана
Запържени със зехтин в кокосово мляко
Паеля
С доматен сос за спагети

п.п. Искат само да ги "църне" огъня и са готови максимум 10 минути, освен ако не ги правиш в някъкъв по-засукан сос
Виж целия пост
# 10
Те щом са белени тия скариди, не са ли и готови за ядене? В Пикадили продават такива, само се размразяват и се ядът не се готвят. Разбира се може с чесън и зехтин в тефлонов тиган, но за 2 минути, след като се размразят.
Виж целия пост
# 11
Аз ги запържвам в зехтин, но без чесън, че им отива техния аромат. Трябва им само 5 минути, иначе се стопяват и остават една шепа.
Виж целия пост
# 12
Аз ги запържвам в зехтин, но без чесън, че им отива техния аромат.
о, друго си е с чесънче!
моето предложение
Виж целия пост
# 13
Скариди с доматен сос

Макарони със скариди
Виж целия пост
# 14
А как се познава кога се готови?
Блонди, не знам защо, но не ми се отваря линка с твоята рецепта?!

Отваря се, проверих, ок е, не знам защо при теб не се получава. Рецептата я има в любимите рецепти  Peace Морски дарове се пържат или варят за малко, колкото повече стоят на огъня, толкова по-жилави стават.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия