Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 30

  • 33 770
  • 301
# 210
Clariette или Raya_USA

Ако наистина някоя от вас може да закупи инструментите на по-човешки цени аз се нареждам на опашката.  Praynig  Simple Smile, също и за комплекта за цветя.
Виж целия пост
# 211
Джемма, страхотна и нежна Великденска тортичка. Сега виждам, че имаш и от тези щипки, дето правят ръба толкова красив. Направо ти завиждам (благородно разбира се и малко не съвсем благородно  Joy) за целия антураж на сладкарско-готварска тематика!

 Joy Нищо подобно, ползвам щипка за лед, ама още не съм и хванала чалъма, не винаги става равномерно и красиво. Laughing

 Laughing Laughing Laughing

Какво може да роди човешката фантазия  hahaha. Обаче страшно ефектно се е получило, евала!!!
Виж целия пост
# 212
Clariette или Raya_USA

Ако наистина някоя от вас може да закупи инструментите на по-човешки цени аз се нареждам на опашката.  Praynig  Simple Smile, също и за комплекта за цветя.
От моя страна нямаш проблеми-ще измислим схемата ( Laughing ) с доставката-поща или куриер, само трябва да ме изчакаш да пристигна там и да се поосеферя малко  Mr. Green
Виж целия пост
# 213
Нямаш проблеми  Simple Smile И без друго не бързам за никъде.   bouquet
Виж целия пост
# 214
Ето и тортата за РД на малката:

 



И разрез:




Вътре е Трюфел, покрита е с готова моделираща маса.


_Пепи_
благодаря за идеите за Великденска торта.

Имам един въпрос. Някой слагал ли е моделираща маса върху крем Ганаш? Ако е да разваля ли покритието или не? Благодаря ви!
Виж целия пост
# 215
Тортите ви са меко казани ... перфектни!!!! Поздравления!
А сега помагайте...
Сутринта забърках торта Татяна, след  малко почвам с печенето на блатовете.За колко блата да разделя сместа?тавата намаслена ли да е или с хартия за печене отдолу?При каква температура да пека блатовете?
Благодаря ви предварително!!!!!!!
Виж целия пост
# 216
Момичета, аз ако нямах възможност да си поръчам комплекта за моделиране бих си напазарувала от ТУК Магазин "Слънчоглед" е обсъждан не веднъж. Все пак там комплект инструменти за моделиране е 5-6лв. Wink
Виж целия пост
# 217
stasi76, страхотна тортичка си спретнала. Да ти е жива и здрава малката кукла.
Ганаш-а е идеален за основа под захарно покритие  Simple Smile
Виж целия пост
# 218
Торта Татяна на мен ми излиза 4 блата, но са малък диаметър. Слагам хартия отдолу. На колко градуса - не помня, в рецептата не пише ли нещо?  Предполагам нещо от рода на 180 градуса.


Пепи, мерси за идеята за магазин Слънчоглед! Simple Smile Аз 70лв за инструменти няма да дам! Няма да отварям сладкарски цех, я! Simple Smile
Виж целия пост
# 219
pina,благодаря за бързия отговор!!!1
Виж целия пост
# 220
_Пепи_ благодаря за експресния отговор.  newsm68
Виж целия пост
# 221
stasi,  тортата ти е фантастична,  поздравления на рожденичката, да ти е жива и здрава!!!
Виж целия пост
# 222
и аз имах повод за да направя  торта




всичко е бавносъхнеща моделираща маса, вътре -пандишпанови блатове на Наталина, и крем ганаш, ама модифициран, добавих му сухо мляко, че много течно беше.
stasi76, чудна торта.
Виж целия пост
# 223
Здравейте пак страхотни торти - спирка нямате бре жени   bouquet.
Джемма, anninka - малките ти тортички са супер, DIANTHUS - впечатляваш дебют, Dot - тортата ти е супер елегантна, много си падам по такива торти,stasi 76 - да ти е жива и здрава малката, тортата ти както винаги - СУПЕР, Sillsav - прекрасна торта
Пепи - стахотни идеи за Великден Heart Eyes  bouquet - 100 пъти си сменях идеите какно ще правя.
Татяна ще да е с крема на Гушанка, който е дала няколко стр по напред. Украсата я мъдря - маршмелоуз ще да е и малко трансфер уж ooooh! - дано да се справя, но каквото и да сътворя ще ви покажа Heart Eyes
Дано да ми стигне само времето Sick да си изпълня замислените вкуснотии, че колкото съм наобещала ooooh!
Виж целия пост
# 224
Браво smile3501
Отново прекрасни торти сте сътворили.

Пепи благодаря за идите  bouquet  bouquet  bouquet

Така аз днес експериментирах - пробвах нов блат за торта и покритие от "фалшив" шоколад.
Ето какво се получи  клок и парче

Продукти за блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
2 п. ванилена захар
1/2 ч.ч. кисело мляко +1 ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. зехтин (може и олио, но аз сложих зехтин)
1 бакпулвер
2. ч.ч. брашно
2 с.л. какао

начин на приготвяне: Яйцата и захарта се разбиват добре с миксер. Прибавя се ванилената захар, млякото+содата и зехтина разбива се още 5 минути с миксер. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя бавно към получената смес. Бърка се с дървена лъжица. Сместа се разделя на две части. В едната се прибавя какаото и се разбърква.
Във форма за торти се изсепват последователно двете смеси. Пече се 20 минути на умерена фурна ( аз пекох 20 минути на 220 градуса)
На снимката не си личи, но блата е шарен.

"Фалшив" шоколад
1 п (125гр) краве масло
1 ч.ч. пудра захар (аз нямах и сложих кристална)
5 с. л. какао
1/3 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:
Всичко се слага в тенджера и се поставя на котлона при непрекъснато бъркане до получаване на еднородна гъста като боза смес.
Оставя се леко да изтине и се залива тортата. Оставя се в хладилник за около час да стегне.

При мен и блата и покритието се получиха добре с украсата малко сгафих Embarassed ама все пак това  е само проба. В събота мисля да направя торта с два такива блата, с крем и украса както си му е редът Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия