Кафяв ориз на каква фирма?

  • 7 918
  • 18
Здравейте мили мами.Имам въпрос към тези които са захранили или дават кафяв ориз на бебетата.На коя фирма  е ориза?Аз взех един на "ТРОХО", но нещо не ми харесва. ooooh! Или всичкия кафяв ориз е такъв?Имам в предвид ,че има много тъмни и необелени зърна. Thinking
Споделете вие какъв ориз взимате!
Виж целия пост
# 1
Точно такъв е кафявият ориз - с тъмни и необелени зърна. Аз честно казано дори не помня на каква фирма съм взимала такъв ориз. Купувам рядко, защото никой вкъщи не го хареса особено - нито детето, нито възрастните. И реших, че ще си набавям полезности от другите храни.
Виж целия пост
# 2
 А,не има някои зърна с най-външната люспа,една такава много груба.Бях си купила преди една марка (не я помня),но беше толкова пълен с такива зърна,че не можеш го изчисти.Беше неприятно за ядене.После си купих Панино- доста по-чист,почти няма такива необелени зърна.Чистят се.Супер е и е много по-вкусен от белия.Сега взех и на Крина и той ми се вижда чист.Важно е да се накисне 40 мин преди приготвянето.
 Да уточня,че кафевият ориз не е небелен,а НЕПОЛИРАН.
Виж целия пост
# 3
На Крина най-често купувам, защото най-често го намирам. Но не съм сигурна, че е съвсем неполиран.
Виж целия пост
# 4
На Крина най-често купувам, защото най-често го намирам. Но не съм сигурна, че е съвсем неполиран.
Хм,няма бели зърна.Или ти искаш да кажеш,че по-светло кафявите са леко полирани?
Виж целия пост
# 5
Хм,няма бели зърна.Или ти искаш да кажеш,че по-светло кафявите са леко полирани?
Много бледи ми се виждат Rolling Eyes Пък и ниската цена ме кара да се съмнявам - също като с евтината кафява захар. Но аз не разбирам, това са мои спекулации Crazy Трябва да каже някой разбирач.
Виж целия пост
# 6
 Аз пък си мисля,че кафевият би трябвало да е по-евтин дори.Нали все пак се избягва процеса на полиране?Дано някой разбирач даде компетентно мнение.
Виж целия пост
# 7
Точно такъв е кафявият ориз - с тъмни и необелени зърна. Аз честно казано дори не помня на каква фирма съм взимала такъв ориз. Купувам рядко, защото никой вкъщи не го хареса особено - нито детето, нито възрастните. И реших, че ще си набавям полезности от другите храни.
и при нас така  Peace
Виж целия пост
# 8
Мерси за отговорите. HugДругия път ще взема друг и ще видим какъв е. Grinning
Виж целия пост
# 9
   Всичко, което е полирано, рафинирано, стерилизирано, химически консервирано НЕ се разваля. Затова е с по-ниска цена.
   Суровите ядки, студено пресованите масла, пълнозърнестите брашна, ориз... БЪРЗО ГРАНЯСВАТ . И с времето, и от въздуха, и от светлината ...и производителят е на загуба. Или завъждат насекоми всякакви.... както се случва редовно с кафявия ориз в шкафа ми и с ъс зърна за покълване (защото не са обработени да издържат с години). Затова са по-скъпи - специални опаковки, по-къс срок на съхранение и ограничен кръг купувачи - и ето и високата цена.
   А на мен ми ми харесваше един неполиран "златен" ориз.  Купувала съм го от диетични магазини в насипно състояние, но скоро не съм го виждала.
   
Виж целия пост
# 10
 Да,наистина бързо завъждат буболечки.Аз затова държа кафевият ориз и пълнозърнестото брашно в хладилника. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Купувала съм на 3 различни фирми, но съм най-доволна от Панино. Другите, който съм ползвала са Изи (не го препоръчвам, че открих пшеница в него) и Трохо, в който има твърде много необелени зърна. Дано съм била полезна  Peace
Виж целия пост
# 12
Този, който ползвах е "Хоуп". От диетичния щанд съм го взимала, пише, че е почистван чрез щадяща технология. Не е лош, има много приятен вкус дори и преди да го подправя  Peace
Виж целия пост
# 13
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко? Тука неполиран ориз има златен, червен, кафяв и още видове  #Crazy , не съм предполагала и съм объркана малко, но ще поразрова из нета.
Виж целия пост
# 14
А от каква възраст може да се дава на бебе? Мога ли да правя кашичка от него на7-месечна мацка с нежен стомах или да изчакам още малко? Тука неполиран ориз има златен, червен, кафяв и още видове  #Crazy , не съм предполагала и съм объркана малко, но ще поразрова из нета.

Aз с кафяв почнах Simple Smile Но аз съм малко health freak, знаеш. Не е проблем да се дава на бебе. Има фибри и е по-богат на всякакви полезности. Ако те притеснява стомахчето, можеш за начало да го предложиш 2:1 или 1:1 с бял полиран. Можеш да правиш и кашички - аз го препичах на брашно, мелех и после каша, но сега си мисля, че обратния вариант - киснене, варене и пасиране - също е не по-лош и малко по-лесен Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия