Номинации за най-голяма муня

  • 3 514 093
  • 18 481
# 16 560
А някой зле колкото мен има ли ..
Живеем в къща, за да стигна до пералнята качвам два етажа. Вчера спряха водата и обяснявам на дъщеря ми (по-скоро си говоря на себе си) “ейй как може, спряха водата, сега не мога да измия тоалетната, не мога да измия чиниите... я, ела да пуснем една пералня”. Нарамвам тежкия кош с пране в едната ръка, тегля по етажите детето с другата (на 2 и половина години е), качваме се до пералнята, натъпквам я, слагам си праха, пускам я и слизаме обратно. След 10 мин. се усетих колко съм зле BowtieExpressionless
Виж целия пост
# 16 561
Сложих веднъж канела вместо смляно индийско орехче като правих нещо... и двете в малки пакетчета и стояха в едно чекмедже с още много други, вярно че от една и съща марка ама уж гледах... толкова съм гледала Grinning Добре че беше малко количество сос, не цяла манджа, та не изхвърлих много продукти, усетих се като вече го разбърках и ми замириса.
Леля ми пък беше сложила в една супа в Естония черен пипер - лимонтузо, въпреки че въобще не си приличат , дори и външно.
Виж целия пост
# 16 562
Правя палачинки,но нещо не ми се получават-пробвам първата...вместо хл.сода съм сложила лимонтузо.
Виж целия пост
# 16 563
Гаджета с благоверния, има-няма преди 10-тина години, решавам, че ще му правя кекс, все пак любовта на мъжа минавала през стомаха уж, нали? Joy Още го помни, както и едни палачинки.Joy Малката муня тогава хубаво сипа солчица вместо захарче, яде бъдещият съпруг, едно парче, но от сърце.Joy Аз чак сутринта разбрах какво съм сътворила, а се чудех защо няма усмивка на лицето му, нали толкова труд съм вложила, но гък не каза, писала съм и за сътворението ми с кандидат-свекървата, спомени.....

Явно на повечето ни върви наопаки като се опитаме да впечатлим благоверните за пръв път. В моя случай се срещам с (проекто-)приятеля ми у тях за вечеря. Уговаряме се той да прави основното ястие, а аз да нося десерт. Решавам да се проявя както си трябва и правя трицветни сладки, които, поради липса на нормална фурна, пека в микровълновата на функцията "фурна" (по принцип ставаха). Не ми е за пръв път, но този път явно ги бях направила по-малки, та сладките вместо меки станаха хрупкави. На мен не ми направи впечатление и ги занесох без притеснения. Приятелят ми хапна от тях и не каза нищо, а на мен в главата ми се въртеше всичко останало, но не и това.
Около година (!) по-късно си говорим по въпроса и той чак тогава ми се изповяда, че сладките му били твърде твърди и всъщност били единственото нещо, което съм правила от този момент нататък, което не му е харесало. А на всичкото отгоре когато съм щяла да идвам за втори път, той видял, че има още много останали и, за да не ме обиди, се натъпкал с голяма част от тях половин час преди да пристигна... Любов ли бе да го опишеш!
За да разберете колко твърди са били, ще кажа само, че той още ги нарича "скалички" по асоциация със страшно твърдите бисквитки на Хагрид...
И все пак явно не всичко е било толкова зле, защото това беше вечерта, на която се събрахме... преди повече от 4 години.

ПП. А с тези бисквитки имам още две муньовщини. Едната беше пак свързана с микровълновата, в която ги печах. В един случай забравих да прехвърля на функция "фурна" и след 4-5 минути в микровълновата те бяха черни и димяха ужасно. Доста лоша комбинация за жилище от 18 кв.м.
Другата муньовщина не е единичен случай: в рецептата пише да се сложи 1ч.л. нес кафе, разтворено в 2 с.л. вода. И до миналия ноември аз винаги разтварях кафето в 2 с.л. вода и след това слагах 1ч.л. от течността в тестото. Чак тогава ме озари прозрението, че всъщност цялото количество отива в сместа. А се чудех защо почти не се усеща вкусът на кафето...
Виж целия пост
# 16 564
Илайза, заинтригува ме с тези бисквитки. Каква е рецептата?
Виж целия пост
# 16 565
Третата рецепта от тук. Казва се "Мока бисквити".
Виж целия пост
# 16 566
Методи и аз го видях, ама си викам хайде, да не издребнявам...
Правила съм кекс без брашно, щото забравих да сложа и стана нещо като печен омлет. Правила съм и кюфтета с джоджен, вместо с чубрица, но май това са ми най-големите мунщини в готвенето.
Виж целия пост
# 16 567
В прогимназията, написала домашните, поканила си гости, ще им прави пица - за първи път. Старателно подготвих и нарязах всичко, както то имаше - кашкавал, пулено сирене, три вида колбаси, чушки, домати и почвам блата.
Брашно, вода, каквото виждам в рецептата. Стигам до бакпулвера. Тогава в едно пликче имаше две пликчета - сода и лимонова киселина. Обаче муня отде да знае? Викам си - ахаа, това е за два пъти! Ех, колко съм умно дете бе!

Пицата миришеше страхотно и ако не бях нацелила точно лимонтозуто, сигурно и за ядене щеше да става... Fearful
Виж целия пост
# 16 568
Методи и аз го видях, ама си викам хайде, да не издребнявам...
Правила съм кекс без брашно, щото забравих да сложа и стана нещо като печен омлет. Правила съм и кюфтета с джоджен, вместо с чубрица, но май това са ми най-големите мунщини в готвенето.

Ти направо си си добре, в сравнение с другите дето писахме.
Кекс без брашно - ако и захар не му сложиш и е направо по най-популярните напоследък диети Grinning
А пък кюфтета с джоджен си правя умишлено, телешките си ми харесват така доста, пробвай пак някой път Grinning

Някъде с риган ги правят, на мен ми звучи извратено, ама наскоро имах на гости човек от друга държава, на него пък чубрицата му беше странна. Майка му и баба му само с риган правели кюфтетата. Яде и с чубрица, че и за още пита, обаче не спря да се чуди.
Че и му бях връчила той да меси каймата, щото на муня Натка са й кекави ръцете и това го делегира на някого при всяка възможност. Хеле пък ако е мъж, елата ме вижте как мигам на парцали и много мило обяснявам че туй нещо иска сила и да не ме гледа ами да се запретне и да мачка тая кайма докато не му кажа да спре. Grinning
Ако се чудите защо ви го разказвам това, да ви кажа - докато юнакът вършеше тая дейност, друснах и наситнения (направо смлян) лук върху другото в купата и с усмивка му рекох че се справя много добре и да продължава. Сещате се че от похвалата и усмивката ми чак се просълзи, нали? Grinning
Виж целия пост
# 16 569
Еее, няма как, кюфтетата са си с лук. Ама ги яде след това, нали? Joy
Виж целия пост
# 16 570
Яде, разбира се, тая вечер пак се сетил за тях и спомена колко били добри, на другия край на света се присетил за нашенските кифтета и как техните не били толкоз хубави Grinning
Ама все пак можеше тоя лук да му го спестя поне малко при месенето, героят на тоя целия разказ е височък и съответно наведен и надвесен напред да меси каймата... баш под носа му го друснах - доволно количество лук, смлян в чопъра. И му рекох да мачка още там, докато аз правя нещо друго. Е как да не ги помни??
Лафът "ядеш и ревеш" направо нов смисъл придобива, той като станаха готови, още бършеше по някоя сълза Laughing
Виж целия пост
# 16 571
Тично и аз за "ядеш и рИвеш" се сетих Joy
Два метра, не два метра, га ядИ кИфтетата нИ рИва Joy
Виж целия пост
# 16 572
аз пък на стари години чух целия виц за "га ядИ кИфтетата нИ рУва..."

Simple Smile дотогава си го използвах на шега.
Виж целия пост
# 16 573
Че то и виц ли имало?!
Виж целия пост
# 16 574
Е кажи го и нас, де. Simple Smile
Аз пък правих козунак без захар. Ама толкова се постарах, извадих си всички продукти на плота, пък месих, пък втасва и накрая гледам захарта на плота си стои и ми се смее.......
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия