Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 31

  • 31 224
  • 301
# 60
Здравейте,нямам думи за тортите Ви,просто се покланям,те са изкуство. Искам да дам идея  ако може на Clairette  за торта на тема тенис на маса.Миналата година за рождения ден на дъщеря ми правих торта във формата на хилка за тенис на маса.Тортата беше Медовник,но изрязах блатовете във формата на хилката и отгоре вместо орехи сложих ягодов топинг и на дръжката написах името на нейната хилка със течен шоколад и оцветени кокосови стърготини в зелено,исках да я направя като хилката с която играе,а топчето беше бонбон Рафаело закрепен добре се получи.За сажаление нямам снимки,но сега на 17 май има рожден ден и пак ще правя.Този път ще снимам.Весели празници на всички!
Виж целия пост
# 61
Започвам муса на Танита,но се чудех ще стане ли да го оцветя и да направя малко цветя? newsm78
Виж целия пост
# 62
Как оцветявате марципан Варна?
Метода,не боята ме интересува,т.е. кога прибавяте боята newsm78 Embarassed

Забърках го тоя марципан,но накрая много взе да лепне докато го месих със захарта.Нормално ли е newsm78
Виж целия пост
# 63
Как оцветявате марципан Варна?
Метода,не боята ме интересува,т.е. кога прибавяте боята newsm78 Embarassed

Забърках го тоя марципан,но накрая много взе да лепне докато го месих със захарта.Нормално ли е newsm78

Сухите се разтварят в малко вода до гъста каша. Dобавяш към част от тестото, която ще е с този цвят както ти е удобно (с четка, капкомер и т.н...) и месиш.
Виж целия пост
# 64
_Пепи_, Благодаря ти! Hug
Една доза дали ще ми стигне да покрия една торта от  готови блатове,квадратните newsm78
Пак да питам нормално ли е да ми лепне така накрая? Или като стегне ще се оправи може би newsm78
Виж целия пост
# 65
Ако не се оправи след стягането, поръсли леко плота с натурално нишесте и премеси пак. Би трябвало да се оправи.
Според мен ще ти стигне, ако го разточиш около 2-3 мм  Wink
Виж целия пост
# 66
Моля, моля, моля!  Praynig
Кажете ми за айсинга? Този на Тандоори. Горе-долу какво количество излиза от тези мерки които са дадени в първия пост? Моята тортена форма е около 30см диаметър. Става ли за плънка между блатовете?

Иначе аз правя млечно-маслен крем, но мислех да опитам нещо ново този път.
Виж целия пост
# 67
Момичета newsm61 изпуших - ПЪЛЕН, ПЪЛЕН провал.
Ще яде моето семейство Великденска торта, но не мога да ви я покажа - пълен резил, мацаница невероятна. И то не като тия провали дето вие ги мислите че са провали при всъшност прекрасни творения. Моето момичета е ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
Така ме е яд, поревах малко, после си викам айде няма да си развалям настроението за хубавия празник.
Покритието от маршмелоуза нищо не стана, месих, лепнеше, добавях захар, по зле стана. Уж съм го правила но...... #Crazy
Тръгнах трансфер да правя - пустия заек не се отлепи, строши се - ох като пиша и пак се ядосах.
Бях ви обещала да ви покажа, но......няма да е този път. То и от моите си хора ме е срам какво остава тука от вас.
Иначе е вкусно - Татяна с крем от заквасена сметана, крема сирене и крем Оле на Йоткер - беше го дала Гушанка - страхотен крем, грешка няма, и до там със суперлативите за моята измъчена торта. Нервичките ми се скъсаха Weary
Сега правя козунаците - дано поне там да не стане фал, че направо се местя в темата за кулинарните провали и там ще си седя.
Не мога да помогна за айсинга - не съм го правила - данода се включат майсторките.
Виж целия пост
# 68
След голяма борба,стана ей това

Много мек стана марципана Варна,изобщо не можех да го разточвам,лепнеше..... ужас.Другия път ще пробвам някоя друга рецепта Peace
Не е кой знае какво,но като за пръв опит си я харесвам.Рожденника е впечатлен Party

Идеята за тревичката с пресата за чесън е страхотна! Никога не бих се сетила  Hug
Браво,Fior!!!
Виж целия пост
# 69
 Blush
Виж целия пост
# 70
Ето ме и мен с тортата за утрешния РД на едно приятелче  Grinning



Виж целия пост
# 71
_Пепи_ браво, отново ти се възхищавам.Ти направо ни шашна с последните си торти.   bouquet Сигурно рожденничката Калинка много ще се зарадва на чудесната торта.
За утре и аз спретнах една тортичка,снимах я но ще я показвам тия дни че докато я прехвърля...
ЖЕЛАЯ ВИ,ПРИЯТНО ДА ПОСРЕЩНЕТЕ  НАЙ-ХУБАВИЯ ПРАЗНИК.
Дано Вашите яйца са най-здравите и най-яките.
Виж целия пост
# 72
Здравейте,момичета от месец и половина ви чета изчетох и старите теми,и направо ми пада шапката като гледам какви красоти правите.Научих много работи от вас и има още какво да уча.Показвам ви велигденската си торта.[http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=39][/urlhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=40]Благодаря за идеите които споделяте.А за пръчиците за моделиране на Уилтън които коментирахте в предната тема в Кадемлия са 35лв.
Виж целия пост
# 73
Нещо не направих както трябва за снимките,ще опитам пак
[http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=39]
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=40]
Виж целия пост
# 74
илонитка, Пепи, поздравления за хубавите тортички.
kaaramelka, браво за тортичката.
Бъни, не се ядосвай, пробва ли да сложиш нишесте в маршмелроуза? Аз първия път с него покривах и по същия начин, колкото и да слагах захар, то лепнеше все повече и с нишестето стана чудесно. Peace А за трансфера, или не си била намазала хубаво плика с мазнина или ти е станал по-рядък шоколада и не е могъл да изсъхне хубаво. Аз така имах проблеми с белия шоколад, който оцветявах. Стана лепкав и като тръгнах да го отлепям се понапука, но поне тъмния контур беше станал както трябва и се отлепи най-накрая.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия