охлюви натюр

  • 11 472
  • 74
Отдавна ми се ядяха охлюви....още от есента, обаче тогава не бяха хубави, защото бяха възрастни. Но дойде пролетта и нямаше как да изпусна момента и да си набера и сваря.....станаха страхотни. По- полезна и витаминозна храна от тях, незнам дали има. Ужасно вкуууууснииии са.... Crazy

Ето и как ги приготвих:
Около половин килограм охлюви, днес след дъжда, излязох в градината и събрах. След това ги измих сигурно през 20 води, защото бяха мнного, много лигави #2gunfire, но се изчистиха супер. Да отбележа, че един път се мият и в сол. След това ги сварих- около 30-40мин. Изплакнах с вода и сервирах. После всеки който е ял охлюви, знае тактиката на ядене.....Лимонче, солчица....и едно огромно удоволствие, което доставя вкусът им.. Joy Party
Не ги изкарах от черупките, защото ще отлежат така и ще си изгубят вкуса.


Да ви е сладко!!! chef
Виж целия пост
# 1
бяха мнного, много лигави

         Да ви е сладко!!! 

   Sick SickВ никакъв случай не може да ми стане сладко Mr. GreenВсе едно си сервирала сурови хлебарки Rolling Eyes

  Майка ми готви такива гадинки и от нея знам, че трябва да се извадят от черупките задължително.

  Не искам да те засягам, наистина всеки си има вкус.Но наистина за черупките съм чувала много пъти, че трябва да се махат.
Виж целия пост
# 2
Такова чудо все още не съм яла. Но щом казваш .... навярно са вкусни!?
Виж целия пост
# 3
и аз знам, че се вадят от черупките.
Яла съм 2 пъти - веднъж като дете и веднъж преди 3-4 години. Не ми се яде пак!  Mr. Green
Виж целия пост
# 4
Незнам има ли разлика от охлювите тук и от тези в бг,но тук съм ходила в доста изискани заведения и когато на масата ни някои си поръчва охлюви,винаги ги сервират с черупката и задължително със специални клечици за тях.Иначе аз не ям подобни гадинки и на мен също няма как да ми е сладко,но на теб щом ти е,тогава пак да си направиш.
Виж целия пост
# 5
Все едно си сервирала сурови хлебарки
Е чак пък хлебарки  Laughing
А иначе за черупките.....знам че се махат след като се ядат.
Всеки с вкуса си. Wink
Виж целия пост
# 6
Това са охлюви натюр.....Само сварени....Аз лично ги вадя от черупките и им махам коремчетата. Тоест остава само мускула....После или задушени със зелен лук или със сметанов сос.Много са вкусни.
 Между другото охлювите са много полезни,защото не хапват замърсена трева...Дори ги препоръчват на хора болни от язва и гастрит....
Виж целия пост
# 7
Една костенурка била обрана от охлюв. Отишла в полицията да подаде оплакване. Там я питали - какво стана, разкажи подробно, а тя - ами, то толкова бързо стана, че не разбрах!  Mr. Green Mr. Green

Във френската кухня знам, че се готвят много охлюви. Не е толкова лошо, колкото сме предубедени от външния вид на животинката.
Виж целия пост
# 8

 Между другото охлювите са много полезни,защото не хапват замърсена трева
Именно, те хапват най- чистата трева. Peace
Виж целия пост
# 9
аз ги ям,ама по малко.майка ги готви с ориз,пресен лук и джоджен.стават супер
Виж целия пост
# 10
Обичам охлюви, вкл. натюр. Все пак мисля, 4е е редно ако не се из4аква да им се про4истят 4ревцата ден два (както не про4етох) те да се изрежат, което налага да се извадят от 4ерупките. Ако си се хапват "по протокол" не пре4и да ги мушнеш обратно.

ПС : най-оби4ам охлюви "провансал" с масло 4есън и магданоз, но рядко ям 4е бързо бегат гадините.
Виж целия пост
# 11
брррр
Виж целия пост
# 12
, но рядко ям 4е бързо бегат гадините.
smile3532 smile3532 smile3533
Виж целия пост
# 13
Все пак мисля, 4е е редно ако не се из4аква да им се про4истят 4ревцата ден два (както не про4етох) те да се изрежат, което налага да се извадят от 4ерупките. Ако си се хапват "по протокол" не пре4и да ги мушнеш обратно.


Да, и изчакването трябва да бъде не по-малко от 24 часа в добре затворен съд.

Виж целия пост
# 14
Да, и изчакването трябва да бъде не по-малко от 24 часа в добре затворен съд.

 Whistling Whistling Whistling
Това ми напомня за патиланци и баба Цоцолана  Laughing Laughing Laughing
Не съм яла, незнам какво би ме накаро да ги ям  newsm12
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия