Уред за кисело мляко

  • 17 200
  • 145
# 75


       Denichkata, не бързай да купуваш уреда!Първо пробвай да подквасиш мляко без него.Като бях в Англия правих какви ли не опити, но ставаше една разтеглива слуз, в която нямаше нищо кисело.Виж тази тема.
Виж целия пост
# 76
доколкото съм чувала, използваният в момента в България е вносен.

За съжаление и аз съм чувала същото... - колко е вярно - незнам!
Виж целия пост
# 77
Доколкото аз знам, повечето фирми внасят закваска, която не съдържа лактобацили или количеството им е минимално, именно с цел увеличаване трайността на продукта.
Истинска закваска се произвежда от тази фирма, която държи и лиценза за нея:

http://lbbulgaricum.bg/bg/forus.php?m=1&s=6

Цитат
Според условията на договора компаниите-лицензианти заплащат лицензионни такси (роялти) върху произведената продукция.

Чуждестранните партньори на “Ел Би Булгарикум” ЕАД по линия на лицензионните договори получават право да развиват, произвеждат, продават и рекламират продуктите в рамките на договорената географска територия, както и изключителното право да използват търговската марка LB Bulgaricum и да поставят върху опаковките надпис “произведени под български лиценз и технология” и “произведени с оригинални стартерни култури”.


Цитат
Закваските за производство на прочутото българско кисело мляко са с търговско наименование LBB BY.
Те представляват уникални симбиотични комбинации от щамове, изолирани в България, без да са били подлагани на генно модифициране.
Приложението на закваските и използването на оригиналната технология за производство на българско кисело мляко гарантира получаването на висококачествен продукт с традиционния характерен вкус, с типичния аромат и консистенция.
С оригиналните закваски на „Ел Би Булгарикум” ЕАД водещи компании в различни страни от света произвеждат прочутото българско кисело мляко – символ на здраве и дълголетие.
Виж целия пост
# 78
Та,мислите ли,че ще стане добре ако сложа в млякото плодове от сладко или компот?или е по-добре пресни плодове?По-горе четох и за ванилия...на едно малко бурканче от 150мл една ванилия дали е ок?
В упътването на моята машинка пишеше млякото винаги да се заквасва натурално, а след това да му се прибавят разни неща по вкус и желание, предполагам за да не се объркат бактериите нещо Wink. Обаче нищо не ти пречи да опиташ....

Аз моята машинка наскоро я продадох в ибей, защото за 6-7 години да я бях ползвала най-много десетина пъти и то в началото с експериментаторски цели. Не е лоша, но се замислих струва ли си всичката подготовка и чакането после 6-7 часа, заради 1 кг кисело мляко.... хвърлям две кофички кисело мляко в количката при пазаруване и съм на далавера и откъм време и откъм цена Wink. Обаче в началото ми беше интересно, но да си призная ние не ядем много кисело мляко.
Очудва ме обаче, че твоят уред няма упътване Thinking моят имаше цяла книжка....
Виж целия пост
# 79
В тая на брат ми пише, че може да се слагат късчета плодове не след, а преди да се пусне машината да кваси. На  снимката на кутията има даже показно  Laughing
И тъй като не се стърпях да видя за какво иде реч, снощи проникнах с взлом при брат ми и му задигнах йогурт-мейкъра. И днес имам резултат - истинско кисело мляко. На майтап подходих към тази дейност, да си призная. Загрях купешко прясно мляко в кутия - 3% до полукипване. Изчаках да се охлади до 40 градуса. През това време разбърках добре закваската - Фибела 2%, 150 мл - и я прибавих към прясното мялко, Разбърках добре. Така пише в книжката. Ако не се разбъркало добре, щяло да се точи и отгоре да е по-рядко, пък отдолу по-гъсто. Разсипах по бурканчетата - събра се точно. Затворрих, пуснах. Тая сутрин в 6 станах и преместих бурканчетата в хладилника. Преди малко го опитахме на закуска. Чудесно. Мъжът ми е в екстаз, че ще яде истинско мляко, а не химия. Аз мога да ям и химията, не ми пречи много  Laughing
Да видим само брат ми на какво мнение ще бъде.
Но ми стана едно драго, че мога да правя кисело мялко. Ще пробвам и другите рецепти - с одеяло и херметическа тенджера.
Дали това не беше късметът на начинаещия  newsm78

Виж целия пост
# 80
Здравейте момичета. Много ме впечатли този уред и най-вече заради плодовите млекца, които мога да правя на моите малчугани. А и не мисля, че е ненужен. На който не му харесва да не си го купува в крайна сметка. Би ли ми казал някой мога ли да го намеря във Варна? И най-важното, което искам да знам е, може ли с купешко прясно мляко да се подкваси или нищо не става? Напълно споделям мнението, че с повечко уреди много си улесняваме живота, само да им намерим място в кухнята. Аз доскоро мислех, че и миялната е ненужна, но откакто имам (макар и за 4 комплекта) направо се родих! А скоро мисля да си купя и машина за хляб. Та аз съм ЗА!
Виж целия пост
# 81
И най-важното, което искам да знам е, може ли с купешко прясно мляко да се подкваси или нищо не става?

Точно над твоя пост съм описала подробно какво правих снощи. Брат ми си я е купил от някакъв сайт, но не помни изобщо от кой.

А скоро мисля да си купя и машина за хляб. Та аз съм ЗА!

Тук вече няма как да не те подкрепя  Peace
Виж целия пост
# 82
Благодаря Curly sue! Вече съм сигурна, че ще си го купя! Аз уж внимателно четох, но съм пропуснала това за купешкото мляко. Сега трябва да  се поразтършувам из магазините във Варна.
  bouquet
Виж целия пост
# 83
Е, все пак аз съм правила само веднъж  Laughing Но споделих опит. После да не ме обвиниш мен, ако нещо не стане  Laughing

Мляко от бабичка от село, т.е. от кравата и де, е за предпочитане, както сочат моите изводи от прочетеното из темите напоследък.
Ама народът прави мляко, та се къса  newsm78 Чудя се има ли някаква сезонна зависимост.
Виж целия пост
# 84
Ама народът прави мляко, та се къса  newsm78 Чудя се има ли някаква сезонна зависимост.

Има, да. Ако не се лъжа, през зимата и пролетта кравите дават най-много мляко и маслеността му е по-висока.
Виж целия пост
# 85
Би ли ми казал някой мога ли да го намеря във Варна?
Не мога да ти кажа точно,но във Варна не може да нямате магазини от типа ТСМ.Върти ми се в главата един магазин Берлин...от темата за хлебопечките беше,там се продавали уреди ТСМ. newsm78
Радва ме,че има толкова много и различни мнения в темата.Полезно е човек да обменя опит. Peace
curly sue ,браво за отличния резултат!И моето кисело мляко става супер в машинката,резултата е много по-добър,отколкото без нея,поне при мен. Peace
Виж целия пост
# 86
Уф, зарибихте ме и мен. Ние сме истински унищожители на кисело мляко по 2 кофички на ден минимум, значи всяка вечер трябва да подквасвам. Никога не бих се навила да завивам с одеяла и да си правя мляко  Crazy Сега остава да изкопам екологично чисто мляко и закваска и съм готова  Mr. Green Дуци, дай инфо за бабата с млекцето край Сф моля  Praynig
Виж целия пост
# 87
В Требич, след ресторанта в центъра в дясно, после само направо, минаваш покрай стадиона по едно мостче, жената се казва Бисерка. Но трябва да се уговорите предварително.
Виж целия пост
# 88
В Требич, след ресторанта в центъра в дясно, после само направо, минаваш покрай стадиона по едно мостче, жената се казва Бисерка. Но трябва да се уговорите предварително.
Мерси много   bouquet какво ще рече да се уговорим предварително? По тел ли или да идем на крака ?  Thinking Мъжът ми обожава такива мои начинания без ясна цел  ooooh!
Виж целия пост
# 89
Ами тя си има клиенти и си работи с тях, знам ли и аз. Телефон нямам и не мога да ти бъда полезна Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия