Необходими продукти:
6 яйца
6-7с.л. брашно
15с.л. захар
кайсиево или друго сладко, може и шоколад
Приготвяне: Стъпка по стъпка
4 белтъка и 3-4с.л. захар се разбиват до сняг.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5491.JPG
4 жълтъка и 3-4с.л. захар се разбиват до леко побеляване.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5501.JPG
След това на интервали се прибавя по малко брашно, малко от айс сместа и така до изчерпване на количеството айс и 1к.ч. брашно. Бърка се със супена лъжица.http://www.foto.bg/data/500/medium/5511.JPG
Като е готова сместа се изсипва равномерно в тава постлана с хартия за печене.http://www.foto.bg/data/500/medium/5511.JPG
Пече се на 200-250 градуса в предварително загрята фурна. Като се изпече запазва цвета си. Обръща се върху мокра кърпа като всяко руло.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5541.JPG
Прави се кремче от 1 бурканче кайсиево сладко и разбити на сняг 2 белтъка+ 4-5с.л. захар.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5551.JPG
Разтила се върху блата.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5561.JPG
Завива се на руло.
http://www.foto.bg/data/500/medium/5571.JPG
Залива се с останалата смес или друго пожелание.
- разрез
Приятен апетит!