Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 37 799
  • 297
# 195
Блуай, относно рецептата за тестото от ММ, кога е подходящо да се боядисва?
Джемма честито и аз имам доста придобивки и днес или утре ще си ги пробвам  Crazy
Клеър , аз винаги слагам боичка след това. Ти направи ли си ММФ или си купи готов?
Виж целия пост
# 196
я да питам, че сме на тема боички - някой ползвал ли е хранителни бои от Кадемлия, били оригинални американски, ама не ми казаха точна марка, водят се серия: Гел за маслени кремове и др. - 380гр, цитирам формулировката на един от всичките: SQ-5301 Гел зелен 19,00 лв, има много цветове с цена до 22-23 лева. Притеснява ме това, че се води гел за кремове, а и доста голяма е опаковката. Ще боядисвам само готови покрития и марципан варна, затова питам - пробвали ли сте, подходящи ли са? Там нямат уилтън, май няма откъде да си купя... ако имате сайт, който праща до България хубави неща, вкл. боички, свиркайте, моля!

И искам нови the best торти в заглавната страничка! Тези всичките вече ги изядохме  Joy
Виж целия пост
# 197
Сребърен облак ето ги моите от Кадемлия http://images24.snimka.bg/005460465.jpg , синя, червена и кафява и са течни.Струват по 7,50 лв. доколкото си спомням.
Виж целия пост
# 198
Блуай, относно рецептата за тестото от ММ, кога е подходящо да се боядисва?
Джемма честито и аз имам доста придобивки и днес или утре ще си ги пробвам  Crazy
Клеър , аз винаги слагам боичка след това. Ти направи ли си ММФ или си купи готов?
Нищо не съм правила още, без кола съм и не мога да мръдна от нас  Sad , следобеда ще пазарувам и се чудя на кое да заложа .
Червената боя на Уилтън не била хубава казвате  Thinking , почудих се вече какво да купувам, черна ще си взема със сигурност, а тази прасковената да не би да я използвате за цвят кожа?
От Кадемлия съм ползвала само тези, които Стаси е показала и не са хубави, не си ги взимайте  Naughty. Те са за еърбраш, трябва да се сложи много голямо количство за да стане наситен цвят, тестото се скапва и омеква от толкова течна боя и накрая максимума, който се постига е светло розово и светло синьо. Може би са подходящи за оцветяване отгоре  Thinking
Виж целия пост
# 199


Оле, закъснявам, ужас! Нямам време да ви прочета, но исках да ви пусна тази снимка с райс криспис. Тя е на Колет Питърс и ако има нещо в БГ от нея - книгите и са върха!
Отивам да боядисам краката на пианото - замина ракийката на мъжо
Виж целия пост
# 200
Clairetteмного кофти без кола в таз Х'америка-не може да мръдне човек.
Иначе за боите-ами аз имам 5-6 от горе показаните на Уилтън. Червената не съм си вземала , защото вече си бях купила(както ти казах и на лични) , четирите основни цвята на Бети Крокер. Като свършат тогава(доста торти ще направя, боите са силни). Боичките тук -тези на Уилтън са по 1.5$ ( ако не ме лъже паметта).
Виж целия пост
# 201
Момичета, моята епопея почти приключи, утре ще нося тортата, останаха ми само дребни работи да дооправям и ще пусна снимки.
Само за блата да кажа, той се "вкисна" и стана на парцали преди въобще да сложа лимоновия сок! Както бяха захар, масло, яйца, брашно + набухвателите и в момента в който сложих млякото и се вкисна. Лимона се слага чак накрая след като се сложи всичкото брашно и мляко.
Нямам идея, ама май повече няма да я правя тази рецепта.

Искам и друго да ви питам. Вече няколко пъти срещам " замразяване" на блатовете преди да се намажат с масления крем. Опитах се да сложа моите във фризера, както пишеше- оставяш ги 10 мин да изстинат, топли ги завиваш с найлоново фолио и после ги слагаш да замръзнат. Да, ама моите не замръзнаха.  newsm78Нямам идея какъв ще е вкуса след това, това е само на пробна торта разбира се. Стори ми се странно, че се слагат горещи. Не би ли трябвало да се изчака и да тогава да се сложат във фризера? newsm78
Някой има ли опит? newsm78
Виж целия пост
# 202

Искам и друго да ви питам. Вече няколко пъти срещам " замразяване" на блатовете преди да се намажат с масления крем. Опитах се да сложа моите във фризера, както пишеше- оставяш ги 10 мин да изстинат, топли ги завиваш с найлоново фолио и после ги слагаш да замръзнат. Да, ама моите не замръзнаха.  newsm78Нямам идея какъв ще е вкуса след това, това е само на пробна торта разбира се. Стори ми се странно, че се слагат горещи. Не би ли трябвало да се изчака и да тогава да се сложат във фризера? newsm78
Някой има ли опит? newsm78

Tandoori, аз съм замразявала блатове, но оставям да изстинат - поне около час- два. Замразяват си се отлично - после много лесно се оформят според желанието. Знам обаче че при всички тестени изделия(козунаци, хляб, кифлички), които се замразяват е добре да са леко топли (хладки) или колкото може по-пресни, за да може при размразяването да се получи все едно е току що извадено от фурната. 10 мин. обаче ми се вижда много малко, а и не е добре да се слагат топли неща във фризера - може да се развали. Пробвай следващият път да оставиш по-дълго да изстине. Peace

Момичета чудесни тортички показвате! БРАВО! Hug Heart Eyes

Джемма, честити придобивки на теб!  bouquet
Виж целия пост
# 203
Здравейте сладурки!!!
Днес посетих магазинчето на Кадемлия.

Ах какви красоти, какви нещица...всичко имат, но е доста скъпо

Аз лично се сдобих с 4 бои
златна, сребърна, черна и червена
златната и себърната са едни много малки кутийки, разреждат се с алкохол и се нанасят с четка, по 5 лв. са
червената и черната са по 15 лв. Разфасофките са доста големи и затова ще си ги разделим с една приятелка

Купих си и моделираща маса, цяла кофа!!!
Дръж се Спайдърмен, идвааааам!!!

Имам голям мерак да направя много хубава торта за сина на приятелката ми, дано се получи Simple Smile

Моят мъж има на 25-ти РД. Попитах го каква торта иска, а той се изгаври с мен. Каза, че иска парашутист, който скача от самолет  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Сега се чудя каква торта да му направя  newsm78 newsm78 newsm78
Хобито му и манията му са компютрите, но торта компютър ми се струва стандартно, иска ми се нещо по така, но като незнам какво  Sick
Виж целия пост
# 204


Моят мъж има на 25-ти РД. Попитах го каква торта иска, а той се изгаври с мен. Каза, че иска парашутист, който скача от самолет  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Сега се чудя каква торта да му направя  newsm78 newsm78 newsm78

Ами изгаври се  и ти с него!!! Забии един самолет сякаш е катастрофирал, и до него направи един полегнал парашутист. Ти ще си избереш какво да е здравословното му състояние.... Хем ще използваш парашута за покритие на половината торта!!! То на мъжете понякога.... трябва и да им се върнат "умните" идеи....
 ДА БЛАГОДАРЯ на всички за съдействието за боичките!   bouquet  bouquet  bouquet Много ми се искаше да направя една "рапсодия" в черно и бяло, ама май ще е в екрю  и кафяво... Черното.... ще почака.....
Виж целия пост
# 205


Моят мъж има на 25-ти РД. Попитах го каква торта иска, а той се изгаври с мен. Каза, че иска парашутист, който скача от самолет  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Сега се чудя каква торта да му направя  newsm78 newsm78 newsm78

Ами изгаври се  и ти с него!!! Забии един самолет сякаш е катастрофирал, и до него направи един полегнал парашутист. Ти ще си избереш какво да е здравословното му състояние.... Хем ще използваш парашута за покритие на половината торта!!! То на мъжете понякога.... трябва и да им се върнат "умните" идеи....


хахаха...добра идея, ще взема да помисля върху нея  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 206
 Joy Joy Joy Това за парашутиста така ме разсмя. Той какво твоя мъж Копривке май се съмнява тука в нас а - ей сеа като се включи Пепи кой знае какви идей ще измъкне  - хи хи Joy.
Та да види той Wink
Честити ти придобивки от Камедлия.
Честито и на Джемма и на Марулка - видах че и двете имат нови придобивки Hug
И аз като Облачето чакам нови тортички на първа страница - не съм ги направила тези всичките още ама пусто любопитство.
Пчеличке - за аватарите и аз това казвах - първо се пита после може всичко да се слага Hug Wink. Не мога даси помисля дори на плесна в мой аватар торта на големите ни майсторки тук -  Peace

Да ви кажа за моята плодова торта парфе - имам лошото чуство, че желатина дойде малко. В хладилника ми е произведението чакаме да се стегне, ама нещо що така ме съмнява не знам newsm78 Ще видим
Виж целия пост
# 207
я да питам, че сме на тема боички - някой ползвал ли е хранителни бои от Кадемлия, били оригинални американски, ама не ми казаха точна марка, водят се серия: Гел за маслени кремове и др. - 380гр, цитирам формулировката на един от всичките: SQ-5301 Гел зелен 19,00 лв, има много цветове с цена до 22-23 лева. Притеснява ме това, че се води гел за кремове, а и доста голяма е опаковката. Ще боядисвам само готови покрития и марципан варна, затова питам - пробвали ли сте, подходящи ли са? Там нямат уилтън, май няма откъде да си купя... ако имате сайт, който праща до България хубави неща, вкл. боички, свиркайте, моля!

И искам нови the best торти в заглавната страничка! Тези всичките вече ги изядохме  Joy

Облаче, тук можеш да си поръчаш.Имат доставка до Бг.Знам,че  цените са високи,но поне има всичко. Аз от там имам черна боя-течна,както и перлена,сребърна и златна на прах.Другите, които също са от този сайт са гелообразни - червена,синя,жълта и зелена.Оцветявала съм бавносъхнеща маса с тях,но не съм се стремила да постигна наситени цветове.  bouquet
Виж целия пост
# 208
Ох ooooh! пак не опазих парфето - то бива бива у нас ама.... hahaha. Трябваше до утре да стои но го нападнахме и сега с лъжичките си го ядем hahaha Но май 1 пакетче желатин на 1 кофичка заквасена сметана, 1 извара и един пудинг на Йоткер беше малко newsm78
както и да е - мммммммммм вкусно се получи с ягодки мммммм Heart Eyes . леко и свежо Peace
Както се досещате не мога да покажа Mr. Green
Виж целия пост
# 209


Момичета, стана ми най-важната украса да довърша - къде да слагам цветята - пода или вътре в пианото?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия