Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 37 736
  • 297
# 240
Silrai, благодаря за рецептата за Варен фондан, и аз си я копирах - какви предимства има пред неварения вариант за фондан с оглед на работата, по пластичен ли е, издържа ли в хладилник, как се втвърдява при моделиране? Май много въпроси но....

Пепи, как ги намираш все такива ценни попадения! А и булката дали си е представяла, че аха и тортената да е по-хубава от нея:))))

Мегита, тортата е много нежна, май това зелено е подходящо за бебешкото на petia. А каква е вътре (извинявам се, ако по-напред си споделила, но не си спомням)?

Atalanta, само остава да ни разкажеш за събитието, реакциите и как свири синът ти - заслужи ли захарното пиано...
Виж целия пост
# 241
  jumpuu  jumpuu  jumpuu Моята Племеннишка одисея приключи....
Естествено, малко нестандартно, но типично за мен. Сестра ми забрани чаршафа  и китките. Каза :Някакво нестандартно бебе и калинки.... много калинки....." Ето какво се получи.....
Не можах да разбера какво ще се случи ако се срещнат "Рафаело и Таннита", но рискувах. Утре мога да обявя резултата от срещата...Рафаелото го забърках от въпросното масло което приложих вчера. Добре бухна. Почти тройно. На вкус.... не е като ПРЕЗИДЕНТ например, но не е и като българското. Рафаелото стана вкусно в крайна сметка.... Всичко друго е трансфер от шоколад. Натурален за контурите и оцветен бял за другото. Имам забележки към себе си... но другия път ще знам да не се връзвам с такива дребни нещица за трансфер..... Тортата изглежда крива на снимката, но всъщност не е. Гордея се даже с равния правоъгълник..... Е....това е..... Embarassed Embarassed Embarassed

Виж целия пост
# 242
Много хубаво бебе и.....много идейно  Grinning
Аз не можах да видя забележките по тортата, ама ти ще си кажеш  Mr. Green Да пуснеш разрез после, че ми е много интересно да видя този крем отвътре.
dimitrina73 , не знам какви предимства има този фондан пред неварения, аз с неварен фондан не съм покривала торти.Този фондан го използвам  когато ми трябва чисто бяло покритие или за бели фигури.Обикновенно покривам тортата и декорирам в деня на разрязването.Покривам с прозрачно фолио до поднасянето
Виж целия пост
# 243
Ванчето, трансферът е чудесен, аз лично все още не съм се наканила да правя трансфер, а и не зная дали някога ще се наканя, браво на теб!

Петя, защо не се купиш от боичките, които се продават в Метро? Не са лоши, получават се интересни цветове, моята торта за Великден е оцветявана с тези боички, виж тук
Виж целия пост
# 244
Да пуснеш разрез после, че ми е много интересно да видя този крем отвътре.
Може би не съм се изразила правилно... Отвътре  е Таннита но в какаов вариант /Кремът ОЛЕ беше шоколад/. И понеже много се притеснявах какво ще се получи от трансфера, изключих че за отвън ще ми трябва светъл крем. Сутринта се събудих с тази мисъл, а не ми се тичаше по магазини....и затова бих тревога. В крайна сметка, забърках РАФАЕЛО за отгоре. Не съм ги смесвала, но се притеснявам,   Embarassed  при яденето как ще са вкусовете.... Утре ще се разбере.... Каквото.... такова..... Междувременно сестра ми видя тортата и полудя от радост. Вече съм спокойна....
p.s: - но ще пусна  и разрез. Тортата с циците е била изядена до троха. Имам снимка с разрез, но мисля да ви го спестя защото лично на мен ми изглежда зловещо...  Confused Малко като заклана... А дъщеря ми не се е сетила да снима парче.
Виж целия пост
# 245
Страхотни торти.  smile3501 на всички вас
Atalanta,пианото е като истинско  Peace
van444eto ,бебокът е абсолютен сладур  smile3521 .Много харесвам такива купонджийски нещица.Нестандартно, весело и в същото време идейно.
Виж целия пост
# 246
van444eto ,бебокът е абсолютен сладур  smile3521 .Много харесвам такива купонджийски нещица.Нестандартно, весело и в същото време идейно.


 Peace Ванче браво на теб Peace
Виж целия пост
# 247
Atalanta newsm20 думите са излишни!

Мегита много е нежна!

Dito
Искам само да добавя, моля ви слагайте готовите си торти и "Галерия торти", 4е като се сетя zа някоя и като по4на да я търся и няма намиране, а пък и като не се сеЩам и от кой е тогава ставам  #Crazy
Ван4е, ама много сладък тоя пиклйо , сладур  newsm10
Виж целия пост
# 248
van444eto,тортата е много сладка!Страшно бебе!Браво! smile3501
Виж целия пост
# 249
 van444eto -жестоко бебе-много идейно-браво!!!!!!!!!
Atalanta-много изпипано пиано  bouquet
Виж целия пост
# 250
Atalanta пианото е невероятно, а бебешорът на van444eto е много сладурски  Wink Браво момичета  smile3501 smile3501
Виж целия пост
# 251
Аз малко ви поизтървах и ето темата е вече пълна отново с красоти! Hug
van444eto,много идейна торта!Изключително впечатляваща!!!На вид е страхотна,остава после
поне да ни докладваш за вкуса! Wink
Atalanta,.............!!!  bouquet Hug
Виж целия пост
# 252
здравейте! досега никога не съм правила торта, а повечето слдки неща които пробвам нямат голям успех, но наскоро открих тази тема и много ми хареса всичко което правите! имате Златни ръце!!! и фантазия...
майка ми има рожден ден след няколко дни и ми се ще да я изненадам с една тортичка, но имам няколко въпроса по нея и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете. та въпросчетата ми са:
1. харесах си два крема - гараш и рафаело - дали ще стане добре ако даречем направя един блат, гараш, втори блат, рафаело и отгоре картинката или да добавя още един блат?
2. тези вкусове - рафаело и гараш, пасват ли си?
3. харесах си една картинка за "трансфер" - една роза, но за да е пълен ефекта трябва да я оцветя, та от къде да намеря цветове (боички), как се казват и как да ги прибавя към сместа за трансфер?
4. а самите блатове от пандишпаново тесто ли да са или имате други предложения?
Виж целия пост
# 253
Аталанта, нямам думи, тортата е великолепна

Синеочке, благодаря... Hug
Виж целия пост
# 254
Аталанта. Ванчето браво на вас, красоти
 
Момичета , ще правя Трюфел , въпроса ми е следния. След като се свали от котлона крема , оставя ли се да поизстине , или направо в хладилника? Да не го пресека нещо се страхувам. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия