Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 37 782
  • 297
# 15
Здравей те утре мисля да спретна една торта .Ще взема готови блатове че няма да имам време да правя домашни.Крема искам да го направя със сметана и шоколад течен .Само се чудя шоколада да го разтапям ли или направо да го разбия със сметаната? newsm78
Не,няма нужда.Ако искаш му добави и желатин и ще стане като крема за тортата с рулата на Лео. Peace
Виж целия пост
# 16
запис и от мен  Simple Smile Утре ще показвам моята торта Трюфел.
Пепи, уникални торти, както винаги   bouquet
silrai, страхотна торта   bouquet, с какво прави рисунъка по тортата? Много ми хареса.
lady laura, добър първи опит  Simple Smile
Виж целия пост
# 17
пепи, тортите ти са съваршенство, красота и елегантност, съчетани в едно  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 18
Момичета,няколко дни имах проблеми с компютъра и не съм влизала...но вие сте правили страхотни торти! smile3501
Пепи,тортите са уникални!
Аплодисменти за всички ви!!!!
Виж целия пост
# 19
Silrai, Пепи - много красиви торти! Изпипани, удоволствие за окото и предизвикателство за всички, които имаме да се учим още много от вас!
По празниците сме на гости на нашите и тук интернета зарежда с мъка всяка страница, не всички торти можах да видя, но и в предходната тема имаше много хубави неща.

Утре татко е рожденик и именяк, направих му тук една малка торта с крем ганаче. По повод на обсъжданията от предната тема за сметаните, намерих тук една единствена сметана на основа млечна сметана, а не хидрогинирани растителни мазнини - на Meggle, 20% масленост, но ганачето стана, разби се добре, гъсто остана. Също така, поради липсата на каквито и да било продукти и условие за правене на захарно покритие, реших да експериментирам с правенето на шоколадов борд - зле стана, но обнадеждаващо - поне нещо научих за техниката, а и пълна импровизация беше лентата за правене на борда...Като се върнем в София ще кача снимки, просто за пълнота на споделения опит. Може ли някой, правил борд от разтопен шоколад да ми каже, ако знае, от какво зависи да има или не блясък. На някои части - горните - имам, на други е матов шоколада...

Silrai, моля те, сподели как става тази "жакардова" шарка на покритието на тортата-сърце  Praynig

Доскоро, момичета - и утре ще се опитам да видя какви красоти сте сътворили (Пепи, чакам и третия шедьовър:))
Виж целия пост
# 20
Пепи, страхотни торти!!!!!!!!!
Виж целия пост
# 21
_Пепи_ страхотни са! А езерцето от какво е?

silrai много нежно сърце!
Виж целия пост
# 22
Пепи, ти си голямо вдъхновение! Все така да ни радваш очите с красоти.

silrai много чувство има в твоята тортичка!

Поздравления и на останалите майсторки - съвършенството идва с опита! Дерзайте!

Момичета, тази вечер започвам две тортички за любимите учители на моят син. Измислила съм ги.
Дайте, моля ви, идеи за торта за професионални пианисти, нещо с роял отгоре. Намерих идеи, но все не ми пасват. Много искам да се представя добре в петък. Praynig
Виж целия пост
# 23
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ
Виж целия пост
# 24
Дайте, моля ви, идеи за торта за професионални пианисти, нещо с роял отгоре. Намерих идеи, но все не ми пасват. Много искам да се представя добре в петък. Praynig

Ето малко:




И тук.
Виж целия пост
# 25
                  ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ,КОИТО ДНЕС ПРАЗНУВАТ!!!!
Виж целия пост
# 26
Пепи събра ми очите !!!!
Ето и аз да се отчета с измъчената торта Ю ги о  ooooh! Много сложна задача ми се постави този път.И за всички които се чудят като мен дали може да се рисува върху млечен марципан отговорът е Да !
Ето резултата , с голяма заслуга и на мъжът ми.


Виж целия пост
# 27
_Пепи_, silrai, Зечова .... Уауууууууууууууу страхотни торти.

Виж целия пост
# 28
Момичета, тази вечер започвам две тортички за любимите учители на моят син. Измислила съм ги.
Дайте, моля ви, идеи за торта за професионални пианисти, нещо с роял отгоре. Намерих идеи, но все не ми пасват. Много искам да се представя добре в петък. Praynig



Честити имен ден на всички, които празнуват днес!   bouquet

_Пепи_, silrai, Зечова страхотни торти  smile3501

аз все още се чудя дали да правя торта за мъжа ми (в неделя има РД)  ooooh! той по принцип не обича сладки неща, е опитва по една хапка, когато направя нещо, но до там  Crazy още ден-два ще се чудя и ще реша  Mr. Green



Виж целия пост
# 29
За крема за Татяна, самоцитирам се:
Цитат
моята великденската беше такава, с двойно количество крем, сложих му и едно желатинче за всеки случай, но така и не можах да преценя имаше ли ефект от него - май че благодарение на него попи по-малко в блатовете. Ама не съм сигурна.
Само да добавя, крема Оле си се приготвя с мляко, по упътването. Може и някакъв друг млечно-яйчен вариант. Към него по малко се добавя сметаната. Отделно разбиваш сиренето със захарта, и към него добавяш крема и сметаната. По идея от Муса на Танита. Става редичък, но Татяната го поема.
Сметаната е голяма заквасена.

леле, много хубави торти! А детската на Пепи за мен си е направо вдъхновяваща - че в момента и аз правя нещо поляно-водно-патешко. Зечова - страхотен ю-ги-о! Силрай, много нежно сърце! Лаура, чудесна торта! Представи си след една година какви краоти ще правиш, щом първата е такава Simple Smile

Нат, голяма прегръдка и от мен и ще стискам палци облаците да се разнесат по-бързо!  Hug
Ох, забравих имениците - да им е честит празника!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия