Машина за хляб - 10 част

  • 75 012
  • 827
# 15
Аз да се запиша и да си кажа едно мнение от другата тема, която е против машината, но не ми се пише там.

Вярно е, че вкуса на печения хляб в машината е по-различен. Не е ни по-хубав, ни по-лош, просто е различен. В началото е кеф, после омръзва - като всичко. Затова ги редуваме - хляб печен в машината, хляб печен във фурната - веднъж мазан с яйце, друг път ръсен с брашно; по различни рецепти.... Трети път хляб от магазина и така.
Ако отрека вкуса на хляба от машината е все едно да отрека пилешкото за сметка на телешкото и свинското. Няма нужда от сравнение.
Виж целия пост
# 16
Така, гледам, че е станало много интересно в готварския, чудя се коя тема да почвам, ама първо в милата ми родна да се разпиша и да питам някои неща. Ето днешната ми пита Пина, по твоя рецепта и плетеница. Ама нещо не ми хареса хич. Изяде се, родата има добър апетит, на мен обаче нещо не ми легна на сърце. Дали не превтаса? Или пък беше малко редичко  newsm78
Миришеше ми странно, не вкусно, а като на мая малко. При оплитането тестото се късаше лесно. не че не станаха конци. Станаха си. Но тестото не ми хареса.

Маме, гледах и твоята, ама нямаше време за нея, а и с тези плънки... Бе мързеше ме, да си призная. Дай снимка следващия път, но ми се струва, че из питките някъде съм виждала.

ПП: Правих я днес, не знам защо ми показва такава дата  Twisted Evil Ще трябва да сменям апарата с някой универсален уред от 600 долара нагоре


Пина, още нещо странно. Цветът доста блед. Бе не прилича на пита и това си е  Close
Виж целия пост
# 17
Аз да покажа днешната ми питка и разчупена. тук  Hug
Виж целия пост
# 18
Такаааааа, рецептата  на Кака Сийка е изпробвана и не само ухае, а и ще се яде  Grinning. Благодарности и тук    bouquet
Виж целия пост
# 19
Аз да се запиша и да си кажа едно мнение от другата тема, която е против машината, но не ми се пише там.

Вярно е, че вкуса на печения хляб в машината е по-различен. Не е ни по-хубав, ни по-лош, просто е различен. В началото е кеф, после омръзва - като всичко. Затова ги редуваме - хляб печен в машината, хляб печен във фурната - веднъж мазан с яйце, друг път ръсен с брашно; по различни рецепти.... Трети път хляб от магазина и така.
Ако отрека вкуса на хляба от машината е все едно да отрека пилешкото за сметка на телешкото и свинското. Няма нужда от сравнение.
Нема сметка сестроооо немаааа. Кат купя хляб от магазина се подмотва цял ден, а тоя от машината го опеласкаа за отрицателно време.Къде му е келепира на това чудо.
Виж целия пост
# 20
Кати (curley sue), да ти кажа на мен на снимката добре ми изглежда! Но ти на живо по-добре ще да си преценила. Ти вече си баш майсторка, тъй че трябва да си  видяла проблема.

Ако е биело на мая, може много да ти е дошла маята или да е била стара  Thinking Да е било рядко тестото, като че ли не ми се вярва, защото гледам че рисунъка се е запазил. Да се е късало тестото, трябва на превтасване да е отивало, също и аромата на мая пак на превтасване прилича, но гледам не е хлътнал, нито разлят... Thinking

Тази рецепта за тестото , която съм дала към плетката на питката е изпробвана, аз многократно съм правила по нея за гости и прочие - чудни питки стават.
Виж целия пост
# 21
curley sue или  pina, подхвърлете едно линкче към рецептата и плетката на тая питка, много плийз.   bouquet  Уж търсих, пък не я намирам или я пропускам някъде из темите. Embarassed
Виж целия пост
# 22
labrex, ето в подписа ми го има, но ето директно линка

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg6089176#msg6089176

втоарата ми снимка е на по-сполучлива питка! Peace
Виж целия пост
# 23
Уф, както ревеш, ще рече човек, че живееш на върха на Айфеловата кула!  Mr. Green Joy
Я сритай милото през уикенда да не вири кълки пред телевизора, ами да пообиколи селата около вашия град. Все ще попадне на някоя чиста бабичка.  Wink

Тц....напарих се от баби-разбойнички......От един дядо взимахме, но за съжаление, той почина.За този дядо обаче шапка му свалях за чистотата, хигиената, вкусовите качества, точността - децата като бяха малки, знаеше,че няма на кой да ги оставя - редовно и зиме, и лете ми носеше мляко до вратата(понякога с бонус).....После едни други жени предлагаха мляко, но ....гнус ме е ....Особено като видях една да обира празни бутилки от близкото кафене, изплакне ги отгоре-отгоре със студена вода и да пълни млякото.....А има една чиста женица...в близкото село...дано мъж се навие да ходим поне отвреме на време...Ама ми каза,че кравата и се отелила и млякото имало странен вкус...Пък на мен и малко като ми замирише.....Е, предлагат и козе, и овче мляко..но пусто чудо мирише ми...То на нас угодия няма!

Не искам да прозвучи като реклама, но когато имам избор взимам млечните продукти на Сердика-Добрич...Родно, изпитано, вкусно......

За да не е толкова спам поста ми - остатък от питката ми.....Топеше се в устата, а не в ръката.....
Виж целия пост
# 24
Разказах й играта на моята машина днес, един път въртя тесто за питки със сирене сутринта, после хляб прави, после тесто за пица. И това било ненужна вещ  Crossing Arms

Тестото за пица на пицария Верди е жИстоко!
Виж целия пост
# 25
labrex, ето в подписа ми го има, но ето директно линка

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231840.msg6089176#msg6089176

втоарата ми снимка е на по-сполучлива питка! Peace

Благодаря ти много!  bouquet Разбира се, че съм я виждала, ама като не съобразих за коя питка става въпрос...........Сега ми се изЯсни.  Grinning
Виж целия пост
# 26
На мен ми е много красива тази плетка, дето съм я дала като снимка и обяснение, но уви не се разпространи из форума!  Thinking Несполучлива ли се получава на хората, не се хареса ли, трудна ли им се видя... не знам  Thinking  Ама на мен си ми е любима!  Simple Smile
Виж целия пост
# 27
Моят хляб вече е готов. Стана изключително вкусен. За съжаление мисля, че не избрах правилно програмата и малко превтаса Sad Иначе го препоръчвам горещо на всички, които обичат пълнозърнести хлябове   chef
кис. мляко - 300 мл.
сол - 2 ч.л.
захар - 2 с.л.
2,5 ч.ч. бяло брашно
0,5 ч.ч. ръжено брашно
0,5 ч.ч. фини овесени ядки
0,5 ч.ч. пълнозърнесто брашно
2 ч.л. мая

Аз го сложиш на 3-та програма, но може би трябваше да избера по-кратка или да сложа по-малко мая, защото както казах превтаса. Преди да започне да се пече намазах с яйце, разбито с кис.мляко и поръсих с ленено семе, сусам и ръжени ядки.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229952&photo=7
Виж целия пост
# 28
На мен ми е много красива тази плетка, дето съм я дала като снимка и обяснение, но уви не се разпространи из форума!  Thinking Несполучлива ли се получава на хората, не се хареса ли, трудна ли им се видя... не знам Thinking  Ама на мен си ми е любима!  Simple Smile
Пина, на нас ни предстои Кръщене следващата седмица и тъкмо си избирам питка. Гледах твоята и честно да ти кажа, притеснявам се, че няма да я докарам. Сложничка изглежда, наистина Simple Smile Освен някоя вечер след работа да направя пробно. И между другото, вие имате повече опит от мен - има ли изисквания към питката за Кръщене ? (малко не е за тази тема, може би въпросът ми  Blush
Виж целия пост
# 29
На мен ми е много красива тази плетка, дето съм я дала като снимка и обяснение, но уви не се разпространи из форума!  Thinking Несполучлива ли се получава на хората, не се хареса ли, трудна ли им се видя... не знам  Thinking  Ама на мен си ми е любима!  Simple Smile

Красива е, да! Скоро ще ми се наложи да меся, ще я пробвам, пък ще видим какво ще направя. Ако се получи, ще се похваля! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия