Супер лесният Хляб тип италиански на pina!

  • 21 415
  • 130
# 90
Е как калпаче. На 200мл вода, 15гр. мая и щипка захар не ми изглеждаше възможно да шупне. Но като си сложих маяната смес към брашното, веднага почнаха мехурчетата  Peace, а и бях сигурна в маята си, мирише си хубаво, светличка. Сега чакам да ми втаса в тенджерката и после във фурната.
Виж целия пост
# 91
Сю, аз слагам брашно, за да стане каша. Иначе няма как да шупне мая с вода. Ама все пак Пина да си каже.
Момичета,аз когато правих хлебчето го направих точно както е казала Пина.А маята с водата естествено не се надига,защото няма брашно,но започват да излизат балончета.Все едно сте сипали газирана вода.Тогава прибавих маята към брашното.Надигна ми се без проблем и двата пъти......
Виж целия пост
# 92
Аа, и на мен ми се надигна. Именно с водата само не ми се.
Между другото на гъстота това тесто ми прилича на уличните мекици на Танита.
Виж целия пост
# 93
Еее, как няма да ви се получава? То няма къде да се сбърка!

Значи мая +вода +захар = да се разработи маята. Да, стават балончета, може отгоре да стане пяна, а може и нищо да не стане. Дори само 5мин да стои, разработва се и после си втасва добре.  Няма нужда да се добавя брашно, така се затруднява разработката на маята, става маяно тесто, а в случая не е необходимо маяно тесто, а само да се разтвори маята.  Идеята е дрождите да похапнат малко захари от захарта, да се активират и в момента, в който се замеси тестото вече да са активни.

Забърква се, втасва веднъж, после се овалва в брашно, втасва втори път в тенджерката и се пече. Много е лесно, няма къде да стане фал. Аз вече 20 пъти поне съм правила, всеки ден си правя, но напоследък оформям като пърленка - чудно става!  Peace
Виж целия пост
# 94
Е, чакай първо италианката да докарам, пък после и на пърленката няма да простя. Засега владея положението  Laughing
Значи нарочно не се слагало брашно. Тъкмо си мислех, че не си го описала така, защото се подразбира  Wink
Виж целия пост
# 95
Еее, как няма да ви се получава? То няма къде да се сбърка!

Значи мая +вода +захар = да се разработи маята. Да, стават балончета, може отгоре да стане пяна, а може и нищо да не стане. Дори само 5мин да стои, разработва се и после си втасва добре.  Няма нужда да се добавя брашно, така се затруднява разработката на маята, става маяно тесто, а в случая не е необходимо маяно тесто, а само да се разтвори маята.  Идеята е дрождите да похапнат малко захари от захарта, да се активират и в момента, в който се замеси тестото вече да са активни.

Забърква се, втасва веднъж, после се овалва в брашно, втасва втори път в тенджерката и се пече. Много е лесно, няма къде да стане фал. Аз вече 20 пъти поне съм правила, всеки ден си правя, но напоследък оформям като пърленка - чудно става!  Peace
Другия вариант е да правите като мен - играете му балет или пък му баете  newsm17 smile3532
Това е шега разбира се. Иначе пробвайте предварителното втасване на маята правилно и няма да имате никакви проблеми.
Виж целия пост
# 96
То и да сложиш брашно, не е болка за умиране. Това не са съществени подробности. Още повече такова количество мая на толкова брашно - рядко тесто, и да я натрошиш в брашното - пак ще стане. Аз съм описала един лесен и удачен вариант.

Кати, такива чудесии си правила, това ли няма да направиш?  Апропо, не е ли готово вече?  Simple Smile
Виж целия пост
# 97
Ееее, чакай де, тъкмо го пъхнах във фурната.
Ама тестенцето е едно мекичкооооо. Като го замесвах, голям кеф! И за бъркането с вилицата, ми то толкова бързо става, че не виждам защо използвате миксери, пасатори и т.н. Аз, дето съм кекава в ръцете, не видях никакъв зор. Точно 2-3, до 5 минути беше всичко.
Пу-пу, да не взема да го уручасам.
Виж целия пост
# 98
Извинете за спама,но ако на някой не му се получава хлебчето,то е защото не му е пял песента на дядо хаджия за Пина......

Залюбил дедо хаджия варненска мома Пина,
не било мома Пина ми най –било нейните хлябове
Нейнте хлябове бабо льо, нейните рецепти,
Нейните рецепти бабо льо, нейните йощ майстории.

Припев:

Де гиди дедо хаджия,
де гиди луди гидия,
какви на стари години ги правиш,
какви ги правиш йощ майсториш

Виж целия пост
# 99
Извинете за спама,но ако на някой не му се получава то е защото не е пял песента на дядо хаджия за Пина......

Залюбил дедо хаджия варненска мома Пина,
не било мома Пина ми най –било нейните хлябове
Нейнте хлябове бабо льо, нейните рецепти,
Нейните рецепти бабо льо, нейните йощ майстории.

Припев:

Де гиди дедо хаджия,
де гиди луди гидия,
какви на стари години ги правиш,
какви ги правиш йощ майсториш



така си е!!   Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 100
Ако не е много късно, дали ще мога да се поправя - пред фурната  Mr. Green
Виж целия пост
# 101
Ако не е много късно, дали ще мога да се поправя - пред фурната  Mr. Green
Давай,че като те чуе и ще се опече по-добре...  smile3503
Виж целия пост
# 102
Извинете за спама,но ако на някой не му се получава хлебчето,то е защото не му е пял песента на дядо хаджия за Пина......

Залюбил дедо хаджия варненска мома Пина............

Е, сега дядо хаджия да даде и мелодията, нема да го рецитирам................ Grinning
Виж целия пост
# 103
Май ми е превтасало  newsm78 Не се надига в тавата, не се зачервява. Ще видим. Ако не стане, утре пак  Twisted Evil

едит: Мдааа, превтасало е. Нищо, и утре е ден.
Виж целия пост
# 104
ейй, що така?
значи то ако е широка тавата, няма да се надигне, а ще се разлее. Не се и зачервява много. Колко време втасва? То последните 2 дни при нас е много топло, да не е от това. Аз го оставям 1 час първото втасване и 40-50мин второто. Зависи и колко е маята, ти нали каза по-малка доза, макар че тя си е доста малка със 250мл вода.  Thinking

Това за уличните мекици на таннита и по-рано го писа някой. Аз не съм ги правила тях, дори не съм чела рецептата, виждала съм я само като заглавие. Ще трябва да я видя какво представлява.


За пърленка, замесвам и оставям да втаса 1 час и 10 мин, овалвам в брашно, разстилам в тава и пека директно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия