Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 33

  • 38 210
  • 326
# 270
И аз за това знам,но реших,че може би нейното е друго.Е,нищо
когато се включи,да се надяваме да разясни,че аз съвсем се обърках Shocked
Виж целия пост
# 271
van444eto, благодаря за снимковото онагледяване!
И аз мисля, че става въпрос за рецептата от първа страница, защото досега не е възникнало питане какви са продуктите и количествата, направо се коментираше каква част от посочените количества са достатъчни за едно или друго...


pokahontas, торта с чудно настроение!

Пепи, Gushanka, благодаря за информацията за "кривите" торти!
За "Династията" -  и по-гъсти и не толкова гъсти са ми ставали кремовете - едната ми торта имаше за покритие 2 слоя - бадемов марципан и ММФ, а другата шоколадово тесто (шоколад и глюкоза) - все тежки неша - издържаха! Тук можеш да видиш и тук
Виж целия пост
# 272
Първо да кажа, че тортите, които сте показали са супер!!! Останаха ми очите! Няма да споменавам поименно, че а не пропусна някой!
Кажете сега, като на една нито блондинка, нито брюнетка, в крайна сметка на Ванчето рецептата същата ли е като тази на първа страница за шоколадов фондан Simple Smile?
Ванче, разгледах ти снимките, страхотни неща имаш! Аз да се оплача, не знам разрешено или не, обаче си купих sugar gun, дето прави въженцата и направо се блъскам в главата защо го взех! Толкова е малък! Направо ще се пукна от яд! Имаше такива добри отзиви за него, струваше майка си и баща си,  а той буквално се събира в шепата ми, не като на Ванчето да е голям и стабилен!
В тази връзка, Ванче обикновена шприц за сладки ли ползваш и как издържа на натоварването, понеже все пак е по-твърд фондана?

Виж целия пост
# 273
Първо да се извиня че съвсем ви обърках.. За втори път ми се случва да се подведа от цитат. Да, за рецептата от 1 стр. става въпрос. Шоколадов фондан(за покриване на торти и за рози) . Знам тази рецепта от доста време, но си я знаех като Шоколадово тесто. Думичката ФОНДАН я "придобих" тук при вас. Единствената разлика с тази рецепта е, че аз добавям пудра захар при замесването. След като изстине. На 1/5 от рецептата, отива около кафена чашка захар, но пак си зависи от марката шоколад. Най-малко отива при натуралния, най-много при белия.  Понякога, още при смесването на шоколада с глюкозено-водната смес, всичко става на конци. Незнам на какво се дължи, но искам да ви кажа че няма никакво значение. Ако ви се получи на конци, не се шашкайте. Довършете си тестото и го приберете малко на студено. По никакъв начин не се отразява на вкуса. След като мине през хладилника за час-два, се оправя. Незнам как.... Идея си нямам колко е 30 гр. глюкоза за 1/5. Но аз слагам една суп.лъжица със среден връх.
Гледам винаги да имам шоколад "на склад" и си нацелвам 100 гр.
БЪНИ- Аеро шоколада е гадна работа за фондан. Мазен, лепкав.... а и съдържа някакви малки кристалчета които са ми спрятали лош номер за чаршаф. Не се стопяват и остават. Може би са някакви карамелизирани частици от самия шоколад. За "в краен случай" става, но аз лично го предпочитам за похапване, не за моделиране.
Tandoori - аз нали съм си по рационализациите..... за тортата с бодливата тел, ползвах ЕТО ТОЗИ ШПРИЦ , а когато ми трябват по-малко - например за дръжки или нещо друго използвам две различни спринцовки. Едната е така наречения ПЕРФУЗОР, а другата е обикновенна малка но съм и отрязала "човката" отпред до дъно, за да е по-лесно. Потроших доста шприцове..... не става....
Ето и за финал тортата. Само да ви кажа че още не сме я пробвали. Трябваше да я носим нощес с нас в дискотеката, но не ни разрешиха да я внесем. Така че днес ще я резнем и хапнем на следобедно кафенце.


Рожденничката е луд фен на шоколада и затова едно парче съдържа около  100000 калории. Laughing Вътре е с какаови готови платки - 3 реда платки, 2 реда какаови бисквити "Закуска" и още два реда платки. Сиропирана е лекичко с захарна вода с ром. Крема е ТАННИТА с квасена сметана и шоколадов Крем "Оле".  Чаршафа е от млечен шоколад /доза 3/5/, а украсата от натурален и бял. Листата също са от млечен но "озеленени", за ефект. С ярко зелени не ми хареса и затова ги направих такива.... Тази калорично-енергийна експлозия е с размери 25х25, висока е 10 см и тежи 3 1/2 кг....
Сигурно заех цяла страница от форума, за което се извинявам..... Embarassed
Виж целия пост
# 274
леле Ванче ... не само рожденничката е луд фен на шоколада ... Joy гледам торта  и едно такова слюнкоотделяне започва, че току виж съм си забъркала една за лична употреба ... hahaha  с други думи, тортата ти е страхотна   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 275
страхотна торта van444eto  chef майстор си
От къде да видя за шоколадовия крем Оле?
Имам бърза пътанка- Върху крема на Таннита мога ли да направя трансфер с маслен крем ??? Или трябва покритие/маса/
Виж целия пост
# 276
violetblue, Бъни, благодаря и на вас! Hug

van444eto, много красива шоколадова торта! Изглежда великолепно! Всичко е на мястото си, а розите са като истински! Поздравления!  smile3501 smile3501 smile3501
На мен ми предстои торта с шоколадов фондан и много ти благодаря за подробните обяснения за работата с него. Досега не съм го правила, а тортата ще е за годишнина на любимия и той си пожела такава. Обаче не можах да намеря онзи шоколад в Пловдивския Кауфланд, та ще видя какъв ще взема.

dimitrina73, благодаря, мила, много ми помогна!  bouquet

Tandoori, а ти пробва ли го този sugar gun? Работи ли добре? Това е важното според мен. Моят го направи мъжът ми и е доста големичък и тежичък, но върши работа. Аз съм го показвала, но ето го пак.

pokahontas, чудна тортичка! Simple Smile
Виж целия пост
# 277
van444eto smile3501 - голям си майстор на шоколада. Страшна торта.
Благодаря ти много за разясненията за шоколадовото тесто. Ще видим какви ще ги сътворя.Вече нищо не казвам ,че много много питам и пиша пък после не става за показване. Виж на вкус ги докарвам Wink
Виж целия пост
# 278
Да ви покажа моята великденска торта със закъснение
РД/[/size],но се двоумя какво да е .Няколко пъти пробвах да направя Вие с какъв шоколад го правите?
Супер сладка тортичкаааааа...... Браво...... Относно трансфера.... Заложи на натурален шоколад за контурите. Разтопи си един или половин шоколад с 1ч.л. масло. Напълни си предварително малки пошове, защото бързо втвърдява. Нагорещи си една дебела хавлиена кърпа със сешоар /зимата е екстра с парното/. Завий пълните пошове в топлата кърпа и ги вади един по един. Добре си намажи папката-джоб /по възможност да е от гладките/и под листа с хартията сложи някакъв картон за да е по-твърдо за пренасяне.  Направи си контурите и веднага сложи в хладилника. Ако запълваш фигурата с оцветен бял шоколад, не слагай масло при разтопяването. Той е достатъчно мазен а и се размеква още от боите. Той се отплепя по-трудно. Запълни си цветовете и остави да се втвърди още малко. Обикновенно отива много малко и за контури и за пълнеж. Ако ти е останало по пошовете, събери всичко на едно място или си разтопи още малко шоколад.Затопли леко и смело разлей всичко върху вече готовата фигура. Това се прави за "заздравяване". Сложи в хладилника. Обикновенно преди трансферирането слагам фигурата за 10 минути във фризера. Захлупвам я, заедно с папката-джоб, но махам картона-подложка. и отлепям на място. Ако някъде се счупи или сцепи, с топла лъжичка можеш да замажеш грешката. Изглежда трудно, но всъщност е лесно. Трансфер с маслен крем съм правила само веднъж и нямам намерение да повтарям повече....   ВСИЧКО ТОВА е само шоколад. Като количество, за контурите около половин шоколад от 90 гр. а за всичко останало един бял - 100 гр. Милка, но остана от всичко. Под него е Крем "Рафаело", но съм правила и върху квасена сметана и пудингов крем. Успех.
Виж целия пост
# 279
van444eto,разкошна торта!Останаха ми очите!!! Hug
Ей,все се надявях,че твоя шоколадов фондан е марципан,по някоя друга рецепта,
но ти ми разби надеждите,че ще се захвана да го правя.А и както си го описала подробно,
съвсем се отчаях. Sad Sad
Но пък те поздравявам за търпението,че обясняваш толкова подробно!  bouquet
Виж целия пост
# 280
van444eto  Hug благодаря ти много
ще се захващам няма как,ще пиша какви съм ги измайсторила
Виж целия пост
# 281
van444eto, тортата ти е прекрасна -браво! Hug
Ние не обичаме шоколадови торти и не знам дали някога ще имам възможност да опитам шоколадовия фондан, но е чудесно, че споделяш опита си!

Пепи, не мога да не похваля и твоята последна торта - страхотно копие, като истинска! Heart Eyes

pokahontas и твоята Великденска торта е чудесна - браво!  bouquet

Момичета, тъй като наближава края на темата, предлагам да си рапределим кой какво ще провери  за библиотеката - линкове, които не работят, пуснати рецепти, които е добре да са в библиотеката, пуснати линкове, които не са сложени в началото и подобно. Да речем, може да си дадем време до края на другата тема и тогава да пуснем библиотеката. Аз се наемам с организацията по теми и оформянето, но ще се радвам на вашите идеи и предложения. Първото с което може да започнем е списък с тези от нас, които искат да помогнат и разпределение на задачите.

1. Проверка на неработещите линкове в началният пост - van444eto
2. Проверка на старите теми за пуснати рецепти - тук е добре да си разделят работата  поне 2 дами
3. Проверка на старите теми за полезни линкове - Fior - линкове със сайтове за торти, Пепи - линкове с фигурки стъпка по стъпка. Има нужда от още някой за помощ:)
4 Проверка на старите постовете за продукти от които сме доволни или обратното.


За това се досещам сега, ако имате още предложения, казвайте, както и кой с какво би желал да помогне - ще допълня горният списък с имената ви.

Освен това си мисля, дали да не отворим галерия в Мултиплай за торти правени от нас, но и за снимки на пособия за работа и подобни.

Благодаря предварително!  bouquet
Виж целия пост
# 282
Благодаря на всички за комплиментите!!! Не се плашете от рецептата за шоколадовия ФОНДАН. Суууууууупер лесно, просто и бързо става.
НАТАЛИНА, мога да предложа помощ. Тъй като съм "тук" от 29 тема, нямам голяма представа какво е беседвано по-напред. Доста съм прочела от старите теми, но има други ветерани. Аз мога да се заема да проверя и надпиша "работещи" и "неработещи" линкове. Смятам че до края на следващата тема ще се справя. Идеята ти, в библиотеката да има "сектор" - уреди и пособи за облекчаване на мъките е превъзходна. Сигурна съм че не всяка от нас има готови комплекти с пособия. Нека си помогнем взаимно кой с каквото може.  Ако приемаш да се захвана с линковете, уведоми ме. Приятен ден на всички.....
Виж целия пост
# 283
Нат, аз мога да подхвана полезните линкове. Само да преценим какво влиза в тях.
Например постъпково правене на една или друга фигура??? Правене на пош от готварска хартия? Друго какво?
След като определим какво може да се сметне за полезен линк веднага се залавям Simple Smile
Виж целия пост
# 284
Мога да се включа,в случай на необходимост.Ако разбира се,ме одобрите мога да
се поразровя в старите теми за полезни линкове,мога да предложа моята "колекцийка" от полезни линкове
доста от тях съм събрала от Кухарка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия