Идеи за бебешки манджички

  • 19 213
  • 76
Здравейте!хайде да пообменим мако пит за приготвянето на бебешки манджички и десерти!аз знам само 3-4,така че ще ми бъде приятно да споделите какво готвите на малчоганите си Mr. Green

ако има пусната такава тема,моля не ме бийте много Mr. Green newsm43Чакам ви да  eat
Виж целия пост
# 1
ОООООО здравей!Хубава тема!

Аз също готвя на малката---
Купувам 2 тиквички ,2 моркова-3/4 -чушки 2 картофа  + лук магданоз или копър!

Слагам  да се свари и после  добавям малко леща/от оранжевата/!Става много вкусна гозбичка !Не слагам сол  и прибавям малко зехтинче!
Другата гозба дето приготвям е като купувам от магазина микс с зеленчуци и го варя и слагам зехтин!
Отделно правя спанак и лапад!Варя и агнешко и пилешко месо!


За десерчета и правя:
Пасирам пресни плодове/1-банан---1/2-круша и 1/2 -ябълка/ после прибавам малко бисквитка и го давам на малката!
Грис с варени плодове и овесени ядки!
Виж целия пост
# 2
Моля те, оправи си заглавието  Wink

Бебешките манджи обикновено правех като обера зеленчуците из хладилника, варя, добавям масло и пасирам.
Телешко с картоф и домат е много вкусно.
Виж целия пост
# 3
нещо не те разбрах newsm78какво ми е на заглавието? Embarassedи даи инфо за телешкото Peace
Виж целия пост
# 4
Ми ето някои от моите:
1. Коприва. 120 гр коприва - варя около 20 минути. Вадя от бульона, пасирам. Накисвам с бульона две филийки сухар и една бисквита плазмон, прибавям към пасираната коприва. Бучка колкото грахово зърно краве масло, кисело мляко около 30-40 грама, цял жълтък.

2. Броколи. 120 гр на Бондюел. Варят се заедно с една супена лъжица праз или пресен лук, после слагам две супени лъжици фиде на Плазмон, ври и то, оставям да изври водата или изсипвам от нея, слагам една супена лъжица грис и бъркам интензивно. Вадя цялата история, вадя и намачквам хубаво с вилица за да стане на малки късчета. Докато е горещо добавям масло ако пюрето ще е безместно, а ако слагам месо /имам замразено и приготвено за добавяне/ две-три капки зехтин.
Рецептата може да се направи със зелен фасул /слагам копър/ и грах /слагам магданоз/.

 
 
Виж целия пост
# 5
нещо не те разбрах newsm78какво ми е на заглавието? Embarassedи даи инфо за телешкото Peace


  Идеи с И, а не Й  Wink

  А иначе, хубава темичка. Аз със зеленчуковите манджи нямам проблем, но с месните не знам как ще се оправя, така че чакам отговори и аз.  Hug
Виж целия пост
# 6
мерси много за разяснението! Peaceи аз съм така!Нямам идея месните как се приготвят newsm78
Виж целия пост
# 7
нещо не те разбрах newsm78какво ми е на заглавието? Embarassedи даи инфо за телешкото Peace


  Идеи с И, а не Й  Wink

А иначе, хубава темичка. Аз със зеленчуковите манджи нямам проблем, но с месните не знам как ще се оправя, така че чакам отговори и аз.  Hug

Кво толкова сложно има? Варите първо месото, вадите - мачката или пасирате, изсипвате зеленчуците в същия бульон, ако е много, отсипвате от него. Когато и зеленчуците са приготвени, добавяте намачканото месо.
Понеже купувам месото прясно и охладено - примерно едно телешко или пуешко бонфиле , готвя за от пет до десет "порциона" и замразявам  от по 30 грама от месото с 15 грама от бульона в контейнери, което добавям впоследствие към приготвеното зеленчуково пюре.

Като сте отворили тема за мръвките - какъв вид риба използвате?
До сега пробвах прясно охладена пастърва - много е хубава, обаче една сварена риба я щавя около два часа от костите. Сега сме на охладено филе от акула и филе от шаран /охладени, неосолени/.
Виж целия пост
# 8
Ето малко идеи наготово: Гозбите на мама  Grinning
Виж целия пост
# 9

Предварително сварено телешко задушавам с малко лук, морков, чушка. Слагам нарязани на кубчета картофи, след като почти се сварят слагам половин домат нарязан на кубчета. Ври още 10 минути. Слагам малко чубрица и магданоз. Пасираш и готово:)
Виж целия пост
# 10
Няма лошо да има такава тема.Аз лични имам нужда да почерпя разнообразие при приготвянето на детската храна.Ще следя с интерес темичката.
Виж целия пост
# 11
Докато готвех на дъщеря си като по-малка се подсигурявах с месо така:Сварявах 1 пиле или 1 заек или пуешки бутчета.Когато се свари много добре,още топло накъсвам на малки късчета и обезкостявам.Пасирам заедно с булъон от месото,така че да стане на каша.Месото неможе да се пасира без булъон,слагам толкова,че като се пасира да стане средно гъста каша.След това тази каша я насипвам във формички за лед,замразявам,вадя ги от формите и след това прибирам в надписани пликчета с вида на месото и датата във фризера.Едно кубче е точно необходимата доза месо за 1 ядене.Вадя едно замразено кубче от предната вечер да стои в хладилника,за да се размрази.Сутринта си варя зеленчуците,пасирам,когато пюрето е насипано в купичката прибавям и кубчето месо,разбърквам,става абсолютно хомогенно и готово.Така ми е по-лесно,отколкото да купувам всеки път малко количество месо и да го готвя за бебето.Така замразени месни кубчета могат да се съхраняват по 2-3 мес. във фризера.А за толкова време със сигурност се изяждат.
Виж целия пост
# 12
 storm76, когато готвя на сина ми риба, купувам филе сьомга. Няма почти никакви костици, много лесно е за обработване.
Виж целия пост
# 13
от всичко казано до тук направо ми потекоха лигите..
Виж целия пост
# 14
Аз леща готвих на малия човек днес!само че в Кауфланд ми казах че нямало оранжева леща,червена леща......всичките били еднакви!и аз взех една,сложих лук,сварих и пасирах!резултата беше на лице!мръщене,крещене....ужас!И аз се отказах и дадох зененчуково пюре!ама все на пюрета не може караме и се чудя какво да му сготвя newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия