Как да използвам бурканчета сладко?

  • 7 176
  • 33
# 15
evak на твойте рецепти не може да се устой. Днес мисля да пробвам кекса със сладко.
Да попитам, колко голям буркан е сладкото?


Благодаря ти!
Сладкото ми е еоколо 1 буракнче от детско пюре. Около 0,200гр.
Ако ти е голям буркана-половината-затова съм написала 1/2 буркан.
Виж целия пост
# 16
1 бурканче от старите детски пюрета или от тези средните бурканчета...?

И също получава ли се добре без орехите, че мъжът ми не обича ядки в сладкишите? Трябва ли да променям количеството на др.продукти, ако махна орехите?

От средните бурканчета. А за орехите - правила съм и с по-малко количество - да речем с половин чаша или дори и с 1/3, но другите продукти не ги променям.
Виж целия пост
# 17
Благодаря ти!
Сладкото ми е еоколо 1 буракнче от детско пюре. Около 0,200гр.
Ако ти е голям буркана-половината-затова съм написала 1/2 буркан.
Не можах да изчакам да ми отговориш на въпроса. Предположих, че сладкото може ми е от детско пюре. И аз от такова ползвах и тази сутрин рано рано, веднага след като видях рецептата, направих кекса. Преди малко го кусах. Ами какво да кажа...Разкошен е. Направих го със сладко от ягоди. По- късно ще кача и снимки.
Виж целия пост
# 18
L 0 V E, много се радвам че ти е харесал. От смокини и дюли също става разкошно. Орехи, корички лимон, смлени бадеми, каквото се сетиш, колкото имаш/на око винаги почти готвя/. Става страхотен и винаги сполучлив, само трябва да слагаш за по-сигирно хартия за печене отгоре още от самото начало, за да се надигне хубаво. Поръсвам с пудра захар, разтопен шоколад и каквото се сетия.
Виж целия пост
# 19
L 0 V E, много се радвам че ти е харесал. От смокини и дюли също става разкошно. Орехи, корички лимон, смлени бадеми, каквото се сетиш, колкото имаш/на око винаги почти готвя/. Става страхотен и винаги сполучлив, само трябва да слагаш за по-сигирно хартия за печене отгоре още от самото начало, за да се надигне хубаво. Поръсвам с пудра захар, разтопен шоколад и каквото се сетия.
Непременно ще го направя с накой от изброените от теб неща. Много обичам смокини, може с тях да направя. А между другото аз не сложих на кекса орехи, че мойте свършиха....То цяла зима да правя сладкиши с орехи..отидоха 25-30кг.  Joy . Сложих стафиди на кекса. Отгоре поръсих с пудра захар. Мислих да правя кекс...някакъв необичаен. Имам предвид такъв, какъвто не съм правила...И ето, че открих страхотна рецепта. Ето снимки:


ПП: Не знам защо, но кексовете ми никога не стават високи....най- много 10-12см. Е поне не толкова високи, колкото аз искам. Формата ми за кекс е от обикновените.
Виж целия пост
# 20
Не виждам снимката  Thinking

За да ти стане висок, пак казвам, трябва да сложиш отгоре още в началото харитя за печене и да не я махаш.
Стафидите ,за да ен ти потъват, ги овалваш с брашно, както и други плодове.
Правих тази седмица с череши и ягоди и станаха страхотни и двата кекса.
Виж целия пост
# 21
Не виждам снимката  Thinking

За да ти стане висок, пак казвам, трябва да сложиш отгоре още в началото харитя за печене и да не я махаш.
Стафидите ,за да ен ти потъват, ги овалваш с брашно, както и други плодове.
Правих тази седмица с череши и ягоди и станаха страхотни и двата кекса.
Как така не виждаш снимката? Вижда се! Явно нета не ти е добре.
 newsm12Много интересни съвети даваш evak. Благодаря ти.  smile3525Непременно ще пробвам хитринките. А да попитам: Говориш за пресни плодове, нали?
Виж целия пост
# 22
Сега я видах   bouquet. Много апетитно изглежда  Heart Eyes
Да, за пресни плодове говоря-череши и ягоди, само се овалват леко в брашно, за да не потънат и да не стане клисаво около тях.
Виж целия пост
# 23
Сега я видах   bouquet. Много апетитно изглежда  Heart Eyes
Да, за пресни плодове говоря-череши и ягоди, само се овалват леко в брашно, за да не потънат и да не стане клисаво около тях.
Радвам се, че ти е харесал. Благодаря за бързият отговор. Ти си истинска златна мина за съвети.  Hug Heart Eyes  bouquet
Виж целия пост
# 24
И аз имам много старо сладко и още повече мармалади. В къщи най-много се харесват мъфинчета и използвам сладката за тях, ама мармаладите ми са мисъл (и аз никак не обичам да хвърлям). Миналата седмица правихме с детето меденки - меченца и за тяхното слепване употребих две бурканчета мармалад. Ама имам сигурно още 50, та приемам идеи.
Виж целия пост
# 25
пандишпанено руло с мармалад  Crazy

имаше и някаква рецепта за руло с мармалад, което се нарязваше и се печеше на охлювчета. също е супер  Crazy

ако разредиш мармалада с малко вода може да се глазира и кекс....
Виж целия пост
# 26
Ето как аз се отървавам от мармалада от сини сливи, който никой вкъщи не иска да яде - става вкусно и за мое утешение поне има повечко полезни неща отколкото в обичайните сладкиши:

1,5 п масло (или маргарин, но аз не ползвам)
3/4 ч.ч. захар (за предпочитане кафява)
1,5 ч.ч. брашно (може и пълнозърнесто или типово)
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 ч.ч. овесени ядки
300 гр конфитюр или мармалад (едно бурканче от 400гр, по желание може и още едно малко от детски храни да отиде)

Размекнатото масло се разбива със захарта на крем. Сухите съставки се смесват и се прибавят, всичко се обърква добре (става като трохи).
Половината се разстила в тавичка и хубаво се утъпква с лъжица. Отгоре се изсипва сладкото, върху него се ръсят останалите трохи. Пече се на 180 градуса около 20-25 мин, до леко златисто. Реже се на квадратчета.
Виж целия пост
# 27
Ето как аз се отървавам от мармалада от сини сливи, който никой вкъщи не иска да яде
Странно...и в нас никой не иска да го яде..  Laughing
Виж целия пост
# 28
А да допълня нещо, за което не бях се сетила, като пусках моята рецепта със сладко: бурканчето сладко може да се замести с 1 чаша настъргана тиква (или дюля, ябълка, круша) и 1 чаша захар - също става много вкусно.
Виж целия пост
# 29
О кексът Ева ще се пробва Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия