Машина за хляб - 11 част

  • 93 073
  • 1 044
# 555
Къде сте? Аляските могат всичко, а са евтини. В момента май имало промоция в Метро.  Wink

В София съм и май наистина ще си взема една Аляска. Така и така в събота ще ходя до Метро  Peace А редутската ще я пратя на село може би...
Виж целия пост
# 556
Да се похваля, че се снабдих с прословутата "Аляска". Сега малко гледам като теле, ама ще чета инструкциите. Надявам се на помощ от вас при нужда. Simple Smile
Виж целия пост
# 557
Аууу, нали не се влияете от моите постове?  Blush Laughing
Ако кажете "да", да ходя да си искам комисионата от Метро ли, що ли?  newsm78
Виж целия пост
# 558
Как'Сийке, много ми повлия, да ти кажа, благодарско за което  bouquet! Ама от "Метро" не чакай много. Аз ще почерпя, като направя първия хляб Laughing /ако стане де/. Пък и лютеница мисля да пробвам, да видим дали ще я докарам. Ще се обадя да кажа Laughing.
Виж целия пост
# 559
Ще стане, как няма да стане.  Laughing
Почни с рецептите от книжката, после пробвай и с форумските.  Peace
Виж целия пост
# 560
Аууу, нали не се влияете от моите постове?  Blush Laughing
Ако кажете "да", да ходя да си искам комисионата от Метро ли, що ли?  newsm78

От Метро комисионна няма да видиш, обаче го приеми като един вид тренировка  Peace И помисли какъв успех ще имаш като дистрибутор на Рейнбоу например Crazy

Аз да споделя - на собствен гръб разбрах какво значение има захарта за хляба   chef
Понеже вкъщи почти не ползваме захар, изобщо не съм забелязала как от всекидневното печене на хляб е свършил пакета. Два дни ме мързя да купя опаковка половин кило захар, от която ще слагам по една щипка на контейнерче. И два дни пекох най-сплескания хляб, който можете да си представите. Днес най-накрая си надвих ината и купих захар, та да не става зян и днешния хляб.
Сега е един такъв мекичък и пухкав  Hug отивам да го ям   Crazy
Виж целия пост
# 561
И помисли какъв успех ще имаш като дистрибутор на Рейнбоу например Crazy


Аууу, сакън! Навремето, когато се пръкнаха и на нашия пазар, кандидатствах при тях. Уж за секретарско място, но през цялото време ме агитираха колко много ще печеля, ако стана търговски агент. Не ме взеха, естествено, нямаше как, когато в прав текст им заявих, че нямам толкова луди познати, които вместо да си купят кола, ще профукат парите за една прахосмукачка.  Joy
Е, не с точно същите думи, но в същия смисъл...  Rolling Eyes

Дядо хаджия много образно беше обяснил ролята на захарта при втасването - дрождите папкат захар, после пръцкат и тестото увеличава обема си. Нещо подобно беше.  Joy
Виж целия пост
# 562
...дрождите папкат захар, после пръцкат и тестото увеличава обема си. Нещо подобно беше.  Joy

Нема начин да го схвана това.
Аз, като по-прост човешки екземпляр, се уча най-добре от собствените си грешки  Crazy
Ето - два дни бях без хляб и съм толкова стресирана, че вече ще си събирам даже захарчетата по кафенетата, за да не остана без тази важна съставка. Една щипка се слага, обаче без нея не може  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 563
Добро утро! Някой може ли да ми каже, дали на програмата, която е само за месене, мога да направя тесто за мекици например? Имам много хубава рецепта тук от форумите и ако ми спести месенето на ръка, ще съм супер щастлива Simple Smile. Благодаря!
Виж целия пост
# 564
Добро утро.Да,може.Слагай продуктите и машината ще ти замеси тестото.После да се похвалиш.И да дадеш рецептата.
Виж целия пост
# 565
Eclat, благодаря ти  bouquet! Ще пробвам при първа възможност и ще кажа откъде да видиш рецептата.
Виж целия пост
# 566
Здравейте  bouquet
Амбицирала съм се да направя хляб с картофи. Какво ще ми препоръчате - истински картофи или картофено брашно.
Благодаря.
Виж целия пост
# 567
Успях да се справя с лютеницата по рецепта на rosi09 /благодарности отново   bouquet/. Малко модифицирах обаче, според наличните ми продукти в момента. Нямах патладжан, затова сложих печени чушки, прясно домате /завъртях го за малко в микровълновата, за да го обеля по-лесно/, морковите, лука и чесъна - пак в микровълновата да омекнат и там другите съставки по рецептата на авторката. И взе, че стана. Малко ми дойде материала, та напълних само половината контейнерче, ама като за проба става. Сместа се събра в два от по-големите буркани на Олинеза. Даже реших да сипя лютеницата гореща и обърнах с капачките надолу, пък току виж и се вакуумирали. Малко ме съмнява, но и да не стане, ще ги прибера в хладилника и ще ги изядем така. Забравих да напиша, че всичките зеленчуци след сваряването ги пасирах на пюре /мързеше ме да режа на дребно/, но следващия път ще пробвам да са на парченца, за да стане като кьополу. Благодарности още веднъж за рецептата! По-късно може да пробвам да направя и хляб. Засега ще си почина, че капнах Sad.
Виж целия пост
# 568
Здравейте  bouquet
Амбицирала съм се да направя хляб с картофи. Какво ще ми препоръчате - истински картофи или картофено брашно.
Благодаря.

картофено брашно  Peace
аз един път правих - хлябът не се надува много и става някакси тежък.
не ми хареса...
ама пробвай де  Peace
Виж целия пост
# 569
И аз от това се притеснявам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия