какво кисело мляко ползате за подкваса

  • 9 933
  • 31
# 15
от предлаганите на бг пазар само в бор чвор, на баба и в елената има жива бактерия
Виж целия пост
# 16
На баба го прави Данон -каква бактерия???
Виж целия пост
# 17
с това на Баба,стана като някакъв крем #Crazy!Те слагат и сметана #Cussing out,която СЪСИПВА млякото-според мен!!!
Виж целия пост
# 18
с това на Баба,стана като някакъв крем #Crazy!Те слагат и сметана #Cussing out,която СЪСИПВА млякото-според мен!!!

Не се притеснявай! Ако продължиш да подквасваш следващото мляко с закваска от това, което си получила, много скоро ще имаш нормално като консистенция кисело мляко.

А като крем не е чак толкова зле. На мен ми се е получавало веднъж-дваж...знам за какво говориш. newsm78
Виж целия пост
# 19
Всякакво бг мляко става , стига да не е Данон , няма баба , няма дядо... всичко е химия !
Виж целия пост
# 20
с това на Баба,стана като някакъв крем #Crazy!Те слагат и сметана #Cussing out,която СЪСИПВА млякото-според мен!!!
Много оптимистична мисъл е тази за сметаната, дано да е така  Peace
Виж целия пост
# 21
Момичета както писах по - рано квася само с " На баба". Квася от 4 години непрекъснато. У дома има винаги домашно квасено мляко. За тези 4 години два - три общо пъти не ми се закваси добре и то защото смених местото от където купувам прясното мляко. Не зная дали лъжат, но на етикета на млякото " На баба" пише, че съдържа- цитирам: краве мляко, сметана, жива закваска с Лактобацилус булгарикус и Стрептококус термофилус. Мисля, че сметаната я слагат, за да се вдигна процента масленост на млякото, защото от къде крави с толкова висока масленост на млякото.
Виж целия пост
# 22
от предлаганите на бг пазар само в бор чвор, на баба и в елената има жива бактерия


От всички кисели млека на българския пазар "На баба" е на последно място по брой  живи бактерии L.bulgaricus. Най-много са в "Герма", "Топ милк" и "На дядо от село". Това в случай, че искате да ядете наистина българско кисело мляко. В останалите млека преобладава бактерията S.Termophylus, която също кваси млякото  Peace Вече въпрос на избор е кое ще използвате. Аз предпочитам нашенската си подкваса и затова винаги ползвам "Герма".
Виж целия пост
# 23
момичета,не эная дали сте прдбвали с млякото на Обнова,но наистина е страхотно!За съжаление,не мога да си намеря тук
Виж целия пост
# 24
Пробвай с киселото мляко от Lidl в сини опаковки по 6 бр. 3,6%. Аз съм заквасвала с него и ми се получава. А от българските млека "На баба" или "Елена".
Виж целия пост
# 25
Аз съм заквасвала с всякакво.Винаги става.Дори с нискомаслено.
Виж целия пост
# 26
Ако нямам останало домашно, ползвам Елби 3.6%. Така ми е казала жената, от която купувам прясното мляко. От години един-два пъти ми е ставало по-рядко, но явно е от факта, че съм объркала нещо с температурата на млякото при заквасването.
Виж целия пост
# 27
"На баба" е на Данон какъв лактубациликус в него. Преди време си поръчах при д-р Емилова - закваска - производство на една българска фирма Дафлорн - много добра работа ми свърши - сега просто отделям от готовото мляко за закваска. Не знам само как може да стане поръчка от странство.  newsm78
Виж целия пост
# 28
елена
Виж целия пост
# 29
С Елена 3,6 % на мен не ми се получава.
Заквасвам със селска закваска, даде ми я жената, от която си купувам прясното мляко.
Разбира се, не мога да преценя има ли Лактобацили там или не, но факт е че млякото става божествено. А с купешкото - нищо не става, просто сгъстено прясно мляко. И на вкус и на вид.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия