Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 39

  • 32 496
  • 286
# 90
Последните тортички са супер!!!

Аз започнах цветята -
Ужасно бавно и май няма да успея със замисъла. Правих листата тънки като хартия и пак отнема време за съхнене.
Виж целия пост
# 91
mimozaw - ето тук има видео в 3 части, как да си направиш мишка. Мисля виждала съм някъде и по-елементарен модел, но в момента не мога да се сетя къде  Embarassed Ако го намеря ще ти го постна.  Simple Smile
Atalanta - може да е бавно, ама изглежда като истинска, поздравления   bouquet
Silrai - нямате ли климатик там, та да ви спасява поне малко от жегите? Дано попреминат, че и тук вчера следобед не се търпеше.
vania1305 - добре дошла сред нас. Не се отказвай толкова лесно. Аз в момента съм в период - проба на всички видове покрития от 1ва страница, за да открия кое е "моето", и съответно резултата е чат-пат изхвърлени продукти в коша, поради некадърност  Grinning Но не се отказвам, пробвам пак, от 2-3 опит може и да стане. Както съм чула навремето: "Първа бука за наука..."
Пепи, Корнишонка - страхотни пасти и торта, и на Корнишонка   bouquet за идеята с пеперудките.
Ванчето - за толкова време - толкоз, пък нали знаеш, по-важен е вкуса, а пък ако не им харесва, ми да не поръчват в 3 през нощта  Wink
АКо съм пропуснала някой, моля да ме извините, че не съм на център нещо тез дни.
До час като снимам ще се похваля с новата ми придобивка.
Виж целия пост
# 92
Ха, така! Добре че сте вие да ми дадете кураж! Тортата се е изяла до троха. Беше доста голяма с леко кремче и прасковки....Добре че е било тъмно, та не са и видели "красотите". Яд ме е само, че и бях замислила трансферче на Дядо Вазов на едната страничка и емблемата на Кеймбридж на другата /Бастилията е лицей на Кеймбридж та за това/. Уж трябваше аз да я закарам към 11-12 в заведението, ама девойката рече че ще я взимат от къщи в 6, барабар с тортата. И затова така се получи. Нищо де!!!! Всеки има право на провал. Дано днес не се проваля с циците, че те са по-важни.... Joy
Atalanta - От градината ли я откъсна таз` роза? Разкошна е направо....
irinka28 - знам че е шега. Не виждаш ли че и аз постоянно се бъзикам тука.
dimitrina73 - луда работа сме ние. Докато се наканя да си направя отделно сайтче, само за торти и напълних онова което си е на компанията..... Нека ми сега.... да ми гледате сеира Embarassed... ха-ха.
vania1305 - адашката, Добре дошла! За ММ нищо не мога да ти кажа, но това с течната Варна, вече два пъти ми се случва. Мислех че е от калпаво масло, първия път, ама не.... Смених маслото. Пареното тесто си става супер, обаче почна ли да слагам захарта и край - боза! Имам съмнение че е от пудрата захар, защото втория път се случи същото. Това нещо го правя от 20 години и никога не беше ми се случвало. Ще ти кажа какво направих и двата пъти за да не го хвърлям. Сложих почти цялото необходимо количество захар, излях го  в едно пликче и го сложих да преспи в хладилника.  На сутринта добавих останалата захар. Естествено започна отново да се втечнява. И айде пак в хладилника. Направих си тортата, извадих Варната и студена я разточих върху много нишесте. Заедно с хартията си завих тортата. Говоря за зеления ми болид. И 5 кила захар да сложиш, няма да го оправиш защото явно самата захар втечнява. Днес ще бъркам такова чудо и съм си купила нов модел захар. Ако пак се втечни  #2gunfire..... значи е от жегите....
Виж целия пост
# 93
Момичета, отново само красоти!
Пепи, прекрасни пастички!
Корнишонка, изключително елегантна торта! А фигурката е суперска!
Ванче, книгата е чудесна! Ти умора нямаш, ама като ти гледам плановете и сън няма да имаш в близките седмици  Simple Smile.
При това съвършенство, което показвате аз се срамувам да покажа своите скромни опити, ама ... Blush толкова си мога, а и жегата и децата ми помагат. Тази седмица двете с беба бяхме рожденички, но тъй като таткото беше в командировка на РД на детето и двете празненства бяха в нейна чест. Жегата направо ми разказа играта, докато извадя "Варна"-та от хладилника и вече се затопяваше, при оцветяването "изпуснах" боята, оранжевата пък я разлях направо в мивката и ред други подобни дребни неуредици smile3511. За капак снощи не си я снимах аз и сега не харесвам снимката Twisted Evil. Та ето какво се получи:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=221743&photo=12 - това е от 23.06. РД на детето
и тази уж за моя, но ... Grinning от догодина  Laughing
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=221743&photo=11
Искам да благодаря на всички за идеите - на Пепи за идеята с мънистото, на Ванчето за спагетите и на Мари-Антоанет за идеята за тортата.   bouquet
Виж целия пост
# 94
Здравейте, момичета!
Искам да ви помоля за малко помощ относно покритието на една торта, която си харесах и много искам да направя за рождения ден на приятеля ми.
http://images.mrssimplyblue.multiply.com/image/9/photos/7/orig/8 … amp;nmid=73856199
http://simplyblue.wordpress.com/2008/03/30/sexy-cake/
Първо да спомена, че до сега не съм правила торта с такъв тип покритие и много бих се радвала да ми обясните как да го направя. С какво покритие предлагате да стене, трябва ли да стой  в хладилника за да стегне, колко време, после се разточва като кора и тогава се покрива тортата ли?
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 95
Пепи, много нежни пастички Heart Eyes
Корнишонка, разкошна торта! Разгледах и другите ти - възхитена съм от стила ти и умението да изпипаш детайлите  bouquet (то и на декупажната кърпа така се радвах  Wink
Ванче, супер си е книгата! Другия път хвани и девойката да помага, не само да дава поръчки Naughty
didocia , много са ти хубави тортите! Само си мечтая за момента, в който и моите ще изглеждат така. С какво си изрязвала малките цветенца? И каква е идеята на Пепи за мънистото, че нещо съм пропуснала newsm78
Аталанта, от какво правиш цветята? Много нежни стават! Моите ги правих от шоколадово тесто и изсъхнаха за 1 нощ, е не съвсем, но достатъчно да се пренасят
Бъни, да - рожден ден имах
Виж целия пост
# 96
Радинна, благодаря! На роклята на момиченцето има бордюр от "дантела", направена с отпечатък от мънисто. Тази идея Пепи я беше ползвала в една от нейните торти и съвсем алтруистично я сподели. На нея и на всички момичета, които така самоотвержено споделят хрумките си   bouquet
Виж целия пост
# 97
thedragonbg , забравила си да сложиш линк към мишките  Wink
White_tulip , много от новите момичета правят покритие от бонбоните.Май за момента то е най-удачно в тия жеги.Прочети последните две страници от темичката, една дама беше писала как е процедирала с това тесто.

А сега да споделя една нова рецепта за много файнско кремче, много подходящо в тия жеги.
Вчера правих ето този чийзкейк



По ето тази рецепта
2 крема сирена, около 300-400 грама кондензирано подсладено мляко, 100 мл течна сладкарска сметана, 1 лимон и половина(сока изцеден и кората от половинката)
Крема сиренето се разбива с кондензираното мляко с тел, добавя се сметаната течна и се бърка до хомогенност.След това се добавя пак при непрекъснато бъркане сока от лимона и кората.Бърка се до сгъстяване.Изсипва се върху блата или там както си правите чийзкейка и слагате в хладилника-стяга около 3-4 часа и после слагате каквото си искате отгоре.Аз сложих сладко с цели ягоди.
Стана много приятен лимонов крем.Дано ви хареса.   bouquet

Забележка: Не е необходимо използването на миксер, защото много разбиване се втечнява.  Naughty
Виж целия пост
# 98
Някой ползвал ли е тази глазура от първа страница:

Глазура с кондензирано мляко:

Подсладено кондензирано мляко и сладкарски бои


Не се ли разтича кондензираното мляко много?
Виж целия пост
# 99
ЕЕее, момичета така ме зарадвахте с всички страхотни неща по адреса на моята тортичка, но да си кажа правичката още повече се зарадвах, че съм била полезна с идея за тия пеперудки. Благодаря ви на всички от сърце  Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Ванчето, ама честно ти казвам кати гледам колко си изобретателна не мога да повярвам, че не си се сетила за тия фигурки да пробваш, че и дракончета си имаш Heart Eyes Hug . Искааааам и аз пък  Crossing Arms. Моите пеперуди си ги бях купила от Варна, че тука не се намират подобни, кажи моля те от къде точно си взе дракончетата  Mr. Green. Ииии не се кахъри толкоз за книгата, пак си я докарала ти доста сполучливо  Grinning
Пепииии, е направо ме осведоми прекрасно за тоя цвят червен на пастичките  Joy. Не е ягодова каза и отсече  Joy.  Айде после ще те измъчвам да ми даваш подробно обяснение  Mr. GreenHeart Eyes
didocia  и двете тортички са станали много  много добре, не се ядосвай толкова   bouquet
silrai малиии какъв красавец , имай милост бе жена аз съм на диета със зелева супа  Crazy
Аталанта  страхотно ти се получават розичките , ама ти си майстор признат няма как инак  Hug
Оф, щях да забравя някой питаше за покритието на тортичката ми. Ами такова беличко и хубавко няма как да не е готова моделираща бавносъхнеща маса, за съжаление от домашно приготвените никое не става така добре като купената, но пък вкуса й е  Sick
Виж целия пост
# 100
Ех, момичета, осмисляте ми почивката (малкият спи, в жегите съм обявила бойкот на готвенето...)!

Atalanta, розата наистина е като градинска:) Лошото на тези красиви цветя е, че като направиш 4-5 (при мен поне е така) и ми се изчерпва и времето и ентусиазма. Как правят тези огромни, отрупани с цветя торти, с които после най-безотговорно се мажат по лицата младоженците, не знам.

didocia, тортите наистина са станали хубави. Идеите са ти добри, на втората много добре ми изглежда покритието:) Да сте живи и здрави с детето и много още красота в живота ви:)

silrai, благодаря за рецептата, записах си я и все някоя от рецептите с крема сирене, които напоследък срещам (Пепи и твоята имам предвид) ще ползвам за тортата за моя рожден ден:) Има ли някакъв риск от пресичане на млечните съставки с лимоновия сок? И още, колко сладък става, т.е. искам да питам дали 100-те мл сметана може да не са сладкарска, а обикновена, от тази на Президент, например?

Имам едно питане до всички - някъде срещали ли сте кокосово мляко и ако да, ориентирайте ме в какви ценови рамки се движи...Ще ми се да пробвам един крем от Бон Апети, но не знам къде да търся това чудо, а и дали изобщо да го търся предвид цената:)
Виж целия пост
# 101
Didocia - първо Честит рожден ден на теб и детенцето ти   bouquet  bouquet  bouquet
И двете торти са станали много хубави.Страшно ми харесаха Peace
Silrai - страшно апетитно.И аз съм на вална такива леки неща - чийзкейкове и сладоледени торти, че в тази жега не се търпи просто.
Новото Ванче - добре дошла при нас Hug, и няма да се отказваш ей - тук сме се събрали най яките мацки Heart Eyes Peace
Виж целия пост
# 102
mimozaw - Поправка и сори за пропуска : http://cakecreator.wordpress.com/page/2/  Embarassed Гледай отдясно в колонката - 3бр. видеоклипчета.
silrai -   bouquet супер чийз кейк.
didocia - много нежни тортите, особено детската!
Виж целия пост
# 103
не мога да повярвам, че не си се сетила за тия фигурки да пробваш, че и дракончета си имаш Heart Eyes Hug . Искааааам и аз пък  Crossing Arms. Моите пеперуди си ги бях купила от Варна, че тука не се намират подобни, кажи моля те от къде точно си взе дракончетата ...
Знам ли, що не съм се сетила? Може би защото не ми се е налагало да правя дракони и диновци.
Тези пеперудки и дракончета ги взех от един магазин за 1 лв. на Екзарх Йосиф. Държат го араби. Бяха по левче или 1.50. Не помня вече.
 http://www.ukazatel.com/sofia_map.php?l=%C5  Ако идваш от Халите, се намира от ляво между ул. Веслец и ул. Бачо Киро. Внимавайте къде паркирате. Точно там ми вдигнаха колата. Драконите и пеперудите плюс едно кафе ми излязоха 70 лв. и 10 точки в талона.  Joy Joy Joy
Сигурна съм че ги има и в други магазинчета за 1 лв. Тогава случайно попаднах там.
silrai - МРАЗЯ ТЕЕЕЕЕЕЕЕ!... Може ли такова нещо. Овъртяла съм се в сметани и кремове и шоколади.... мечтая за нещо такова за папкане... ама никой неще да си поръча подобно сладкишче..... Искат си кремовете и блатовете..... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Виж целия пост
# 104
човек да не скокне до морето за някой ден, преполовили нова тема вече  Mr. Green

пускам обещания разрез на Гараш-та и отивам да чета и разглеждам назад  Hug  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия