Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 39

  • 32 492
  • 286
# 75
Пепи благодаря за тази идея , но на мен другите ти две "плетки" повече ми харесват. (другите 2 кошници с рози). Едните фитили да "плоски" а другите не.
Рая, не мисля че ще е проблем да се направи по подобен начин. Макар че за другите 2 редох направо върху тортата, ама е огромна играчка. Първо наредих вертикалните пръчици и хайде за 15-20 мин в хладилника и после ред по ред хоризонталните, като отвреме на време пъхах тортата в хладилника. Схемата е ясна от линка който дадох, а отдолу гледай крема да е максимално близък до цвета който ще е кошницата.. аз си го мацам със сухи боички  Wink

Виж целия пост
# 76

Отгоре пеперудките направих с едни флурисциращи пепeрудки (от тия фигурки дето светят в тъмното има такива всякакви - звездички, лунички , слънца и както в моя случай пепeруди)
Ето малко снимки на въпросните пеперудки    
raya_usa - цитирам Корни и добавям още малко. Те дракончетата май са динозавърчета като ги гледам..... newsm78. Снимките са малко шантави, ама животинките са налепени из целия таван на децата....
ТУК   и две напред. Когато ми остане време, ще отлепя някое и ще пробвам "щампа", за да видим какво ще стане.
И най-бързата, грозна и нервна торта която съм правила през живота си. Девойката ми даде точно 30 минути да разточа чаршафа  /бял шоколад/, да облека корицата /кафяв шоколад/, да покрия, и да надпиша страниците. Добре че нощес си забърках шоколадите да са готови..... Дори тя не я хареса на финала, но това ще ни е за урок и на двете, друг път да не бързаме. Дори не се вижда че има корица...... #Cussing out

Виж целия пост
# 77
пепи, аз мисля, че с това ще e много удобно  декорирането  на кошниците
http://www.clubcocina.net/tienda/images/rodillo_mimbre_mango.jpg  
Виж целия пост
# 78
Мисля, че светлане има в предвид ето това
http://www.clubcocina.net/tienda/product_info.php/products_id/10 … 9bda855aa11c7759c

Найстина много е удобно, имах го, ноооо...вече голямото го счупи и сега плета(когато ми трябва де)
Виж целия пост
# 79
Мисля, че светлане има в предвид ето това
http://www.clubcocina.net/tienda/product_info.php/products_id/10 … 9bda855aa11c7759c

Найстина много е удобно, имах го, ноооо...вече голямото го счупи и сега плета(когато ми трябва де)
Това чудо само ли ги пхрави плетките такива #Crazy - ми то това тъкмо като за мен - непохватни твари.
И касе продава да попитам Party Heart Eyes
Ванче - и кво не харесала девойката така ли Rolling Eyes - ееееееееее ми за толкова време толкоз.
На мене ми харесва бе - дайде ми я на мене hahaha
И какво не и хареса - разглезили сме ги тия хора така да знаете.Един път покажеш ли че можеш за 3, искат после за 6 ooooh!
Виж целия пост
# 80
Самоцитирам се за крема, който е любим на семейството ни и на познати. Прави се много по-бързо от муса и е мнооооого вкусен Simple Smile

Цитат на: _Пепи_
Момичета, мисля че няколко пъти съм писала за крема който напоследък е "хита на сезона"

За торта 26Ф
2 пак. сирене крема
1 пак. масло
300-350 мл. течна сладкарска сметана
пудра захар на вкус
ванилия

Оставяте сиренето и маслото да омекнат и ги разбивате с пудра захар и ванилия
Разбива се студената сметана с ванилия и малко пудра захар докато стане гъста като масло. Изчаква да се темперира и се добавя лъжица по лъжица към другия крем. Бърка се с лъжица.

Тортата е с 3 блата- 1-ви и 3-ти напоени с ананасов сок от консерва. 2-ри е напоен с ягодов сироп ... поръсвам си нарязани ягоди обилно със захар - полученият сироп го разреждам с вода, че става много сладък.
Между блат 1 и 2 има парченца ананас и банан.Между 2 и 3 ягоди (от тези които ползвам за направата на сиропа)


Пепи,мерси много.Ще го пробвам този крем.
Корни браво страхотна торта си направила, пеперудите много ми харесаха. Това готова моделираща маса ли е или нещо друго?



и аз да попитам същото.
Виж целия пост
# 81
Здравейте на всички ! От една седмица разглеждам темата и просто полудях ! Попаднах случайно на нея и съм новак фен в кулинарията но наистина за пръв път виждам такива чудеса и не вярвах, че могат да се случат в домашни условия. Та доста мислих с какво да започна и реших да си направя мини тортички, каквито вече съм правила и да експериментирам с покритията и украсите. Първо приготвих покритие от бонбони маршмелоуз. Да ви кажа минах през всички степени в микровълновата и само на 100 градуса не се надуваше сместа и не бързаше да излезе от купата. Ако има пробвали моля да споделят на колко градуса разтапят. Между другото действах по рецептата от първата страница. Започнах да меся и се оказа, че сместа не успя да поеме указаното количество пудра, пое 2/3 от нея и пак стана толкова твърдо, че бих могла да убия човек/ хайде да не съм толкова крайна в началото още/ ами да кажем да счупя масата с полученото рулце. Постоя си в хладилника и като го извадих просто беше още по здраво. Сложих в МВ като се отпусне и почна да разточвам се лепи по всичко - по всякакъв вид фолио, по масата, по точилката - ужас - загубих половината смес. Доста съм подробна но днес цял ден с това се занимавах и вече просто съм изпушила Crazy. Та къде сбърках или в крайна сметка след месенето с каква твърдост трябва да е получената смес.
Но не спрях дотук / с цялото си нахалство  Embarassed/ приготвих и марципан варна по рецептата на меги. Видях че доста често се споменава и се престраших и с него. И в двата случая работих с по малко количество/ в първия с 1/3 от указаните продукти, а във втория с половината/, та пареното тесто като му сложиш 200 гр пудра и стана като боза - с такава гъстота. Продължих да добавям и ви казвам този звяр глътна над 600 гр захар. И там докато се усетя да разточвам в/у фолио беше един смях, едно чудо, но поне не беше трагично. Направих няколко розички, няколко чаршафа и така. Embarassed Е, помагайте мили дами, защото започнах страшно ентусиазирана, а приключих на ръба да се откажа да погледна повече такива неща/ а вашите майсторлъци гледам вече седмица и бих гледала още /. А ако не ме е срам много като кача снимките може да ги пусна да си спомните за първите си опити.
Виж целия пост
# 82
vania1305, мисля че ще продължиш да правиш това, което си започнала:)))) Чувството ти за хумор ще те изведе на прав път:))) Не съм много сигурна, но може би тестото с бонбонките се е объркало от прегряване на бонбоните в МВ. Пускаш на високата степен, след няколко секунди (10-тина) отваряш, проверяваш с лъжица, намазана с маргарин какво е положението, продължаваш, дотогава, докато, иначе навид непроменените ММ бонбони, при докосване с лъжицата се размазват като крем. Не е нужно да се достига до точка на кипене, излизане от съда и т.н.
За Варната, правила съм я само веднъж - първият път, за едни рози, но си мисля, че може брашняната смес да е била по-топла и да е започнала да топи пудрата, откъдето и втечняването...
Ами, това мога да кажа, а - и друго, защо не изчакаш да минат жегите, ако не ти се налага нещо спешно да правиш, това време сега би отказало всеки от всичко:)))

Ванче, тортата е хубава! А и има стари ръкописи, които имат такава форма, т.е. не съвсем ясно очертана и гладка...Тръгнах да видя пеперудите, минах на други албуми...много готино семейство ми изглеждате и си имате голяма компания приятели, забавно ви е - така изглежда, възхищавам ви се!
Виж целия пост
# 83
Корни,и тук да кажа,че тортата е много оригинална!Страхотна е!  bouquet
Ванче,тия младежи не ги мисли!Тортата си е много хубава,аз кусури не видях.За толкова кратко време-и такава торта!Ако на мен ми я направиш няма да гъкна и въпреки,че ще натрепан килца ще си я изям сама! smile3501
Мале,а програмата ти е ужасно натоварена...но поне ние ще се нагледаме на красоти!Успех!!
Нали се сети,че това за  карането е на майтап,но нали знаеш-насреща сме!  bouquet

vania1305,добре дошла!Аз мога да ти кажа само за маршмелоуза-аз пък ги разтапях бонбоните поне 5 мин на максимална мощност.Сташно покритие направих-те станаха като карамелизирана захар.Много се смях сама на себе си.А марципана съм го правила веднъж и ми стана добре,само,че не помня колко захар ми глътна.
Виж целия пост
# 84

Мисля, че светлане има в предвид ето това
http://www.clubcocina.net/tienda/product_info.php/products_id/10 … 9bda855aa11c7759c


Аз такъв "валяк" не съм виждала , но точилка да-ама пустото чудо дето прави точно тази "дълбока" украса( да прилича на истинска кошница) е 60 $ . Някой ден може и да ги дам , ама засега на този етап НЕ.
Ще пробвам да плета аз , но понеже  ми е за първи път че затова си мислех да покрия с чаршаф и после върху него плетката( че ако вземе за стане прозираща поне да не си личи толкова  Joy) . Иначе вие направо върху тортата плетете , така ли? Не се плете първо плетката и после да се сложи от страни на кошницата?
 Ваня1305  не се отказвай мила , да не мислиш че всички не сме минали от там. Аз имам няколко торти , ама винаги не се получава каквото искам.
 Сега за ММФ( маршмелоуз) - така си е не поема всичката захар по рецепта , просто месиш докато ти се струва еластично , а не да почне да се къса. Слагаш в прозрачно фолио и бум в хладилника. Като го изкараш от там съм сигурна че ще можеш да "утрепеш" някой с него Joy ама не дей -то труд да го омеси човек  Wink
И на мен ми лепне ММФ но си слагаш натурално нишесте при разточването и спира да лепне. Ако ти лепнат пръстите- пак топиш си пръстите в нишесте и си О'к. От топлината на ръцете няма начин да не лепне ( пък и в тази жега ужас). За марципан нищо не мога да ти кажа защото аз предимно с ММФ работя. Успех и добре дошла при нас   bouquet Оф пита за градусите за микровълновата - ами аз даже не знам моята на колко градуса е но си топя бонбоните ( обикновено 1кг)в купа -слагам на 20сек, вадя разбърквам и така колкото пъти се наложи (5-6 пъти)
Виж целия пост
# 85
Raya, тук този валяк струва 12 евро, при вас няма да е повече от 10 долара и ще ти спести много труд и нерви. аз смятам да си го поръчам другата седмица и ще докладвам за резултата
Виж целия пост
# 86
Здравейте момичета!Отдавна не съм се включвала че имах проблеми с компютъра и сега трябва да прочета цели 4 теми назад за да не пропусна нещо.Скоро ще се включа с тортичка че май ще остарея с още една година.Vania1305 страшно ме разсмя сега посреднощ и аз минах по тоя път но сега горе долу успявам да се справя с варната и бонбоните.Ще ти копирам рецепта която имам от някое от момичетата от темата:
В един форум на Уилтън намерих перфектната рецепта за маршмелоуз-1 ч ч маршмелоуз, добре натъпкани се слагат в микровълновата с 1 с л вода за 20-22 сек. Изсипват се в кладенче от 1 1/2 ч ч пресята пудра захар и се замесва. На мен ми пое около чаша захар, стана просто идеално - меко и не лепнещо. Когато тръгнете да го разточвате, слагате обилно захар на масата, аз ръснах и нишесте, и много леко омазнявате ръцете за последно разточване. Рецептата няма грешка.
Аз предварително намазвам чашата с олио и тогава слагам бонбоните.Успех!
Виж целия пост
# 87
Корнишонка много хубава торта. Идеята с пеперудките е страхотна. Браво.
_Пепи_ много са сладурски! А за червения цвят нямам думи.
van444eto книгата е много хубава. Как ще смогнеш бе жена?
Аз току-що намазах тортата, че в тая жега през деня е ад направо. А утре ще украсявам, че в събота е РД на голямата дъщеря.
Виж целия пост
# 88
Малеее, при нас закова на 36 градуса и моделиращата маса(Варен фондан) започна да се топи както си беше увит и прибран лично от мен  #Crazy
Пепи, готини тортички, направо ми напълниха очите.   bouquet
Рая, когато претеш плетката от фондан, се плете отделно и се пренася на части върху тортата, а когато е с крем се прави директно върху тортата.
Ванче, душа моя, ненагледна, книжката прилича на книга.  Naughty За другото няма да се притесняваш.Ако ти покажа за тази Нова година какво правих... ooooh! Нищо не стана от тортата.Правих книга със замък-малък отгоре.Еми още от началото не искаше да се прави тая торта и това си беше.Накрая, мацката остана много впечатлена, обаче аз гледах това си произведение с презрение.Та, това, че надписа бил накриво или пък нещо друго не било в ред-пак ще се повторя-не винаги е важен вида, по-важно е на вкус да е върха.
vania1305 , добре дошла.С много проби ще посвикнеш с масите и ще видиш колко забавно е да правиш торти  Wink
Хайде, лека нощ, ще ходя да лягам, че утре имам една рисувана с Мики Маус и ще трябва пак по нощите да я правя, защото ще се разпадне , ако я мацам през деня.
Виж целия пост
# 89
Страхотни торти те сътворили момичета, браво на вас  Hug. Ще правя торта за сина ми за рождения ден, но никъде не открих как се правят мишки. Та питането ми е някой да знае как е правят мишки от моделираща маса / ще го правя с мод. маса Варна/?   
Благодаря, предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия