Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 39

  • 32 499
  • 286
# 15
Хайде и аз да се запиша в новата темичка.
Бопси, много хубава къща!
 Тия дни се каня да правя торта за прощъпулката на дъщеря ми,така че ще се отчета скоро и аз с торта.
Виж целия пост
# 16
Ванчееее, колежчице по скандалчетааа, къде замина, загуби се... Thinking

Сигурно се кара някъде с някого и не ни е викнала... Wink
Ванчеее,пусни някои оригинален пост Praynig
Виж целия пост
# 17
хоп и аз в новата тема
Виж целия пост
# 18
Добро утро, момичета  Heart Eyes
при мен тортата Трюфел се държа прекрасно и като първи, и като втори етаж. Най-вече тази, която правих със сметаната на Президент. Първия етаж не мръдна. Все пак казвам, че етажите престояха поотделно една нощ в хладилника, преди да ги сглобя.
Видях чудесни русалки и къщичка, апетитен трюфел, запомних и чудесната кошница на Пепи и една прекрасна индигова торта. Браво, момичета! ох, със сигурност пропускам нещо красиво... извинете ме.
Аз твърдо спрях с тортите засега. Причините са здравословни. И двете ми дъщери се пристрастяват към сладкото, хем малката отскоро опитва подобни неща. А каката качи за месец 3 кила. Вярно, беше при баба си, но това с торти няма да се оправи. Край на сладкото...  Но няма да спирам да ви чета (и да слюноотделям Cry), че постоянно разучавате и представяте нови техники и идеи Hug за което съм ви много благодарна!
Виж целия пост
# 19
Момичета,дайте ми идея за някакъв по-лек крем за торта.Може и нещо със заквасена сметана.Просто не мога да измисля нищо.
Виж целия пост
# 20
запис
Тортата къща е  newsm74
Виж целия пост
# 21
vanushka,виж Муса на Танита,има го на първа страница.
Виж целия пост
# 22
irinka28 ,мерси
Виж целия пост
# 23
Самоцитирам се за крема, който е любим на семейството ни и на познати. Прави се много по-бързо от муса и е мнооооого вкусен Simple Smile

Цитат на: _Пепи_
Момичета, мисля че няколко пъти съм писала за крема който напоследък е "хита на сезона"

За торта 26Ф
2 пак. сирене крема
1 пак. масло
300-350 мл. течна сладкарска сметана
пудра захар на вкус
ванилия

Оставяте сиренето и маслото да омекнат и ги разбивате с пудра захар и ванилия
Разбива се студената сметана с ванилия и малко пудра захар докато стане гъста като масло. Изчаква да се темперира и се добавя лъжица по лъжица към другия крем. Бърка се с лъжица.

Тортата е с 3 блата- 1-ви и 3-ти напоени с ананасов сок от консерва. 2-ри е напоен с ягодов сироп ... поръсвам си нарязани ягоди обилно със захар - полученият сироп го разреждам с вода, че става много сладък.
Между блат 1 и 2 има парченца ананас и банан.Между 2 и 3 ягоди (от тези които ползвам за направата на сиропа)

Виж целия пост
# 24
Благодаря Ви момичета за милите думи Hug

На моменти и аз като Atalanta  си казвам ,че ще се откажа , но пуста краста , не ми дава мира , а пък мъжо ще ме изсели  WinkТолкова чудо накупих... и пари дадох , а да се откажа...не става.Иначе за консумирането на тортите не се притеснявам , повечето ,които правя са с повод , а и никога не ги ядем само ние. Идват и приятели , понякога и майкени или свекървени ми. На съседските деца давам и то не остава Simple Smile

Тортата къща я правих по следният начин: опекох три блата в тавата на фурната .Станаха тънки около 1 см-дебели. Много трудно намерих стабилна подложка върху ,която да редя тортата. Че като открих Америка , си нарязох блатовете на платки, едното крило на къщата е малко по-широко и дълго от другото. Всяко блатче сиропирах със сок горски плодове- натурален. Кремът е муса на Танита и отделно имах малко изостнали кайсии , ягоди и череши. Смлях ги с пасатора и им сложих един желатин. Мазах с това леко желирано нещо след муса. Т.е се получи сиропиран блат , муса и това желираното  сладко и т.н . Покрива направих като най-отгоре оформих муса във формата на покрив и сложих две парчета блат , във формата на Л. Отстрани на стените на къщат не исках да ми тече крем и затова залепих отвсякъде обикновени бисквити. Сложих цялата конструкция да стяга в хладилника.След това намазах с маслен крем. Отгоре покрива е смес от готова маса + шоколадовия фондан на Ванчето / исках по-кафеникаф цвят /, сандъчетата и камъните и дограмата  са изцяло от шок.фондан, стените , вратата и това червеното е улук  Embarassed - то е от готова маса. Циглите рисувах с разтворено какао във водка Simple Smile
Дълъг пост стана ,но се стремих подробно да обясня. Simple Smile

Нелина , много сладък трюфел.

Сега ще се хвърля в опити с желатинови цветя. В хладилника ли да ги съхранявам после? newsm78
Виж целия пост
# 25
bopsi , много хубава къщичка.

Очаквайте включване и от мен в края на седмицата.
Виж целия пост
# 26
Vanushka, аз съм използвала и само заквасена сметана с пудра захар на вкус и парченца плодове - това е единственият, който мъжът ми яде.Благодаря за линка!
Виж целия пост
# 27
Самоцитирам се за крема, който е любим на семейството ни и на познати. Прави се много по-бързо от муса и е мнооооого вкусен Simple Smile

Цитат на: _Пепи_
Момичета, мисля че няколко пъти съм писала за крема който напоследък е "хита на сезона"

За торта 26Ф
2 пак. сирене крема
1 пак. масло
300-350 мл. течна сладкарска сметана
пудра захар на вкус
ванилия

Оставяте сиренето и маслото да омекнат и ги разбивате с пудра захар и ванилия
Разбива се студената сметана с ванилия и малко пудра захар докато стане гъста като масло. Изчаква да се темперира и се добавя лъжица по лъжица към другия крем. Бърка се с лъжица.

Тортата е с 3 блата- 1-ви и 3-ти напоени с ананасов сок от консерва. 2-ри е напоен с ягодов сироп ... поръсвам си нарязани ягоди обилно със захар - полученият сироп го разреждам с вода, че става много сладък.
Между блат 1 и 2 има парченца ананас и банан.Между 2 и 3 ягоди (от тези които ползвам за направата на сиропа)


Пепи, какъв грамаж са маслото и крема сиренето?
Виж целия пост
# 28
Пепи, какъв грамаж са маслото и крема сиренето?

1п. сирене крема= 125гр.
1п. масло = 250гр.
Виж целия пост
# 29
Цитат на: Marie-Antoinette l

За [b
пиратския остров[/b]: аз съм слаба работа майсторица, но да дам идея: за да не потъва в морето кораба, не може ли да е леко паркиран на острова, за да се държи на нещо стабилно?



Проблема с потъването на лодката е че се опасявам че може да се разтопи от желатина.
Затова питам ако някой е виждал някъде или е правил или просто знае да ми даде идея как да го направя newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия