Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ядрено-магнитен резонанс?

  • 228 491
  • 277
Ако можете да ми обясните по-подробно за това изследване. Какво представлява, казаха ми че се прави с пълна упойка при толкова малки деца. Вредна ли е упойката? Изправена съм пред голяма дилема, какво да правя?
Виж целия пост
# 1
Ако можете да ми обясните по-подробно за това изследване. Какво представлява, казаха ми че се прави с пълна упойка при толкова малки деца. Вредна ли е упойката? Изправена съм пред голяма дилема, какво да правя?

  Не мога да ти обясня подробно какво точно е изследването... но ще опитам със свои думи: Ядреномагнитният резонанс /подобно на компютърния томограф и скенера, но ЯМР е по - пълно изследване/ дава прецизни данни за черепа и вътрешността на мозъка, който се вижда, като на снимка - в подробности до милиметър.
  Заболяванията, които се диагностицират чрез това изследване са страшно много. Пропуснала съм какъв е вашият случай, така че не мога да кажа конкретно.

  Колкото до другия ти въпрос, да, прави се с пълна упойка при малки дечица. Преди две седмици правиха скенер на дъщеря ми. Въпреки, че изследването е много по -кратко от ЯМР /само 4-5 мин. продължава/, също сложиха пълна упойка. Аз исках да я приспят само с успокоително през устичката, но ми обясниха, че трябва да е напълно неподвижна.
Виж целия пост
# 2
Здравей Рени на нас сащо ни правиха ЯМР когато сина ми беше на 5 месеца прави се с пълна анестезия като лекар анестезиолог задължително присъства на изследрването и се намира вътре в залат защото не могат да вкарат монитор за да наблядават детето,
след това около два часа детето се събужда но е още унесено но анестезилозите ще Ви обяснят подробно къкво да очаквате при нас всичко беше ок на другия ден след като се наспа през ноща.
За самото изследване можеш да си спокойна не е вредно повече от скенер но е много по прецизно както вече спомена Бим Бам
това за сега е най -доброто изследване за човешкото тяло без да има каквито и да е интервенции по него просто го гледат като на снимка до най малката подробност и ако има и най малкото отклонение веднага се отчита
Надявам се тази информация да те успокои малко и дано всичко да е наред
Виж целия пост
# 3
На моят син (2г. и 10м.) два пъти му е правено такова изследване. И аз не мога да ти обясня какво точно представлява, но знам, че няма нищо страшно. Упойката се налага, защото детето трябва да е абсолютно неподвижно. Ако се размърда - всичко трябва да се прави отначало! А самото изследване не е кратко - някъде около 30 минути. Предполагам, че зависи от това, което се изследва.
Упойката е гадно нещо и всеки път, когато са слагали на детето ми, той е повръщал поне по веднъж и се чувства зле в следващите няколко часа. Ама,какво да се прави -щом се налага!
Ако правите такова изследване, добре е да знаеш, че детето трябва да е абсолютно здраво. Обикновено се прави и тест за алергия към някоя от съставките на упойката (особено ако детето е проявявало някаква алергия). А след събуждане от упойката е добре да не се клатушка много-много и е добре, ако в болницата, където се прави изследването има място, където детенцето да полежи, защото от движенията им става лошо. Но всичко това ще ти го кажат и лекарите. Няма страшно! Неприятно е, но щом трябва да се направи - не го отлагайте от страх!
Всичко добро и успех!
Виж целия пост
# 4
Нямам какво повече да добавя, мамите са били доста изчерпателни, освен, че на нас преди самата упойка ни казаха да пием противоалергичен препарат. Както каза анестезиолога - за всеки случай. Но няма нищо страшно. За мен шока беше когато Гого го хвана упойката и буквално се срути в ръцете ми. Стана ми мъчничко, едно такова беззащитно. Ама това да му е кусура.
Виж целия пост
# 5
Simple Smile
Виж целия пост
# 6
само да добавя - ако ви пращат - по-добре иди - по-добре малчо да е неразположен ден-два отколкото недай си боже да пропуснете нещо важно!
горе тлавата - виж и 5 месечни бебета го минават това!
Виж целия пост
# 7
 Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Здравей.

И упойката е вредна, и ЯМР също е вреден. И рентгена е вреден. И слънцето е вредно. Изобщо - всичко което се сетиш е вредно, в зависимост от гледната точка и количеството.

Не вярвам да ви пращат на ЯМР просто така, за да ви видят просто от любопитство или да си настроят техниката.

С улрта звук режат стъкла и др. - виждала съм как стапя пластмаса. Ама е с висок интензитет.
Виж целия пост
# 9
Само искам да добавя, че зависи кой ти прави анастезията. Яни на два пъти е бил под пълна упойка (на година и месец и на година и три месеца), но имаше коренна разлика в реакциите му. Докато първия път едва го хвана упойката, а още по-трудно излезе от нея и цял ден беше като пиян, вторият път понеже му правиха две изследвания за един ден, но в промеждутък 2-3 часа между двете, през което време деттето беше постоянно упоено, в момента, в който свърши второто изследване и мина около няма и половин час, Илиян беше свежарка, яде, пи и все е дно нищо не е било. Зависи си много от анестезиолога. Иначе да, вредни са тези изследвания, но щом са нужни не можеш да се колебаеш, трябва да го направите. Успех!
Виж целия пост
# 10
Петенце, извинявай ама самите изследвания не са по-вредни от ултразвука - видеозона! Те са на подобен принцип но триизмерно...абе просто като видеозон ама с доста по-добра резолюция  Wink
Упойките не че са толкова вредни а просто е трудно дозирането - много е важен анестезиолога! ТАка, че като цяло процедурата не вреди на здравето... просто е притеснително слагането на упойката! Което разбира се не е малко  Confused


Виж целия пост
# 11
ЯМР не е по-вреден от УЗИ.
Виж целия пост
# 12
и Диана мина през ЯМР, беше на 5 месеца
няма страшно...стига анестезиологът да е добър, няма за какво да се притесняваш.

Къде ще правите изследването?
Виж целия пост
# 13
РЕни, ако искаш сподели до къде са стигнали изследванията ви, какво мислят докторите, какво искат на направят, има ли оплаквания детенце...
Може да намериш много ценна информация от мамите - може да се окаже, че и някой друг е имал вашите проблеми, но все пак ако разкажеш за какво става дума може и съветите да са по-точни...
Пък и споделена болка е половин болка... или поне помага да се разтовариш!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 14
  Рени, понеже майчетата заговориха за упойката, да ти разкажа накратко как беше при нас, може да ти е от полза:
  Анестезиоложката ми каза, че детето трябва да е абсолютно гладно и жадно преди упойката. Малката закусва към 9 сутринта само кисело мляко + сокче и до 16ч., когато беше скенерът - нищо, дори вода. Събуди се след час и малко след това изпи наведнъж 250гр. вода + 150гр. сок, явно беше обезводнена. Беше крива 2-3 часа след упойката, но до вечерта вече нямаше никакви проблеми.
  Както и Реза ти каза, много е важно анестезиологът да е добър и да работи с деца.
  Видяхме голям зор със слагането на абоката  Sad , така че те съветвам, ако е възможно, да дадат на детенце успокоително през устата, преди да го боцкат. Не разчитайте на това, че е малко и ще могат да го натиснат, ако слагат абокат.
  Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия