Използвате ли различно от слънчогледовото олио?

  • 18 419
  • 170
# 120
Олио за готвене, за салати само зехтин.
Виж целия пост
# 121
Все още съм новичка тук.Прочетох доста от форума и явно има и други които не са използвали друго олио освен слънчогледово  Rolling EyesАко някой има някъкви впечатления за царевичното,оризовото и др.може да ме светне newsm78
Благодаря Ви предварително
Виж целия пост
# 122
И аз като теб не съм много информирана.Използвам си само слънч.олио и от време на време купувам зехтин за салати.По горе четох за някакво  олио Алтън.Не съм го пробвала още.но го виждам по магазините и се купувало.Незнам колко ще е хубаво .Всичките са ми еднакви и не намирам разлика честно казано.Но пък знаеш ли може наистина да е добро или го вземат защото е на прилична цена.
Виж целия пост
# 123
От около месец вече купувам от него  chef.Останах много доволна .Найстина е по различно от другите.Зехтина също не е лош и найстина има цвят на зехтин.Ако си обърнала внимание по евтините зехтини имат цвят на олио а не би трябвало да е така .значи не е чист или е някакъв салатен микс.
Виж целия пост
# 124
Ползвам зехтин,рядко за готвене слънчогледово олио Peace
Виж целия пост
# 125
Олиото само за баница. Иначе - зехтин, ленено, тиквено, сусамово ...
Виж целия пост
# 126
От 2 години по лекарска препоръка ползвам само зехтин. Купуваме го от Гърция. Готвя с него и го ползвам за салати- extra virgin е.
Виж целия пост
# 127
ВАко някой има някъкви впечатления за царевичното,оризовото и др.може да ме светне newsm78


Не ми е попадало оризово, но ето какво съм чувала: царевичното съдържа вредни мазнини (но пък е вкусно, поне за мен), оризовото било много полезно. Иначе и двете издържат на висока температура. В Азия много готвели с оризово заради техните пържени манджи.   bouquet
Виж целия пост
# 128
Ленено,фъстъчено,царевично...пробвала съм ги и съм доста доволна
По често ползвам слънчогледово.
Зехтин - не харесвам и не ползвам
Виж целия пост
# 129
Ползвам слънчогледово олио и зехтин, като зехтина ползвам по-често.
Виж целия пост
# 130
От около месец вече купувам от него  chef.Останах много доволна .Найстина е по различно от другите.Зехтина също не е лош и найстина има цвят на зехтин.Ако си обърнала внимание по евтините зехтини имат цвят на олио а не би трябвало да е така .значи не е чист или е някакъв салатен микс.
Само да ти се похваля че и аз го пробвах.Чудесно е това  олио Алтън.Успя да ме навиеш да си взема  Hug
Признавам си останах приятно изненадана  chef
Виж целия пост
# 131
Ползвам само зехтин в кухнята. И си го нося от Гърция. Понякога и от Турция.
Виж целия пост
# 132
Готвя със слънчогледово олио,за салатите ползвам зехтин.
Виж целия пост
# 133
Peace
Виж целия пост
# 134
само студено пресованият зехтин е със зелен цвят, след като се рафинира зехтина има жълт цвят и цената му е по ниска. За готвенене няма смисъл да се използва студено пресован, защото от топлината се губят ценните му качества и за това икономически по-изгодно излиза да се готви с рафинираан зехтин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия