Рибена чорба по несебърски

  • 3 526
  • 21
Момичета реших да споделя с вас тази рецепта която сме научили от един майстор-готвач от Несебър.Аз по принцип не ям много риба камо ли чорба, НО тази чорба е страхотна.Опитайте!

                                   Рибена  чорба – несебърска


Продукти:

800гр.риба - /по принцип прясна, но аз нямам и ползвам скумрия 2бр./
200гр. Моркови
200гр.лук
200гр.картофи
100гр.олио
300гр. Кисело мляко
5-10гр.девисил
5-10гр.керевиз
5-10гр.Магданоз
Джоджан, черен пипер
Домат 1бр.
Масло и брашно
Жълтъци -4бр.
Лимон
3 литра вода

Приготовление:

Нарязват се зеленчуците на дребно и се запържват в мазнината докато се оцвети мазнината.Заливат се с врящата /3литра/ вода подсолена.Измитата и нарязана риба се овалва в брашно и се слага към останалите продукти да ври.Слагат се подправките.Оставя се да ври още малко.
Виж целия пост
# 1
Никога не съм опитвала такава чорба и винаги съм се чудила какъв ли ще е вкуса на варена риба  Laughing Ще взема да я направя та да не се чуда още много, дали харесвам такава чорба или не  newsm78
Виж целия пост
# 2
 Много обичам рибена чорба , но никога не съм готвила, тази рецепта ще се пробва  Grinning
Виж целия пост
# 3
винаги съм се чудила какъв ли ще е вкуса на варена риба 
Вкусът на варената риба,приготвена по този начин е страхотен!
Пробвайте!
Виж целия пост
# 4
Тая супа е страхотна ,знам я....  bouquet
Само единствената хитрост която вмъквам в цялата работа е,че слагам рибата във водата,а да си я сваря и после да я обезкостя(че много мразя кости в рибена супа) и после изливам направо рибения бульон при зеленчуците....Да поври 5-10мин. и махам да отлежи...
Виж целия пост
# 5
Да забравих да напиша че рибата като се свари може да се извади и обезкости, че после действително е неприятно да намираш кости в супата.
Виж целия пост
# 6
Предполагам ,че с жълтъците и киселото мляко накрая се застройва супата newsm78
Виж целия пост
# 7
Чувала съм от готвачи, че рибената чорба не се застройва,тя затова е чорба , а не супа. Аз също не я застройвам с нищо.
Виж целия пост
# 8
Мяууууу!!!

Обожавам рибена чорба. Аз я правя по аналогичен начин с прясна морска риба, обикновено различна по вид и големина, каквато има. Когато рибата е по-едра я слагам в тензух да ври, за да мога по лесно да я изчистя, защото често може да се разпадне и да паднат костици в бульона. Дребните костици омекват и не са проблем. Аз не я застройвам, че я харесваме повече бистра. Подправя си я всеки на вкус, аз лично с много лимон и малко черен пипер.

Имаше едно кръчме в Бургас, дето я правеха уникална.... ееее младост, младост
Виж целия пост
# 9
И аз с рибата процедирам като Нмастер, иначе си е по рецептата на Юлинда и мойта чорба с една малка уговорка.

Зеленчуците от всеки вид разделям на по три.

1/3 от морковите картофите и лука се настъргват
1/3 от същото се нарязват на парченца с размер все едно картофи за мусака режете
1/3 - последната част от количеството, се нарязва на по едри парчета.

Интересният ефект е, че настърганите зеленчуци придават непрозрачния вид на супичката, вторите я поддържат да не е като телешко варено с парчетии от картофи и много вода, а третите - "басамаците" хващат око.  Wink

На мен много ми допада тази идея, дано и на вас хареса Peace
Виж целия пост
# 10
На мен мнооого ми харесва тази идея за нарязаните на няколко размера зеленчуци. Непременно, ще опитам и за други чорби
Виж целия пост
# 11
А какво стана с киселото мляко и жълтъците? Чорбата не се застройва  Thinking
Иначе рецептата ми допада, ама бистра ли да я оставя, или..?
Виж целия пост
# 12
Аз лично до сега не съм застройвала рибената чорба, ама бих пробвала. Авторката да идва бързо да казва Wink
Виж целия пост
# 13
Аз понякога застройвам,понякога не застройвам......Когато застройвам използвам 2 жълтъка,2 ч.ч. кисело мляко .....
Виж целия пост
# 14
Аз я правя без застройка  Naughty и без домат. А рибата я оставям да ври в тензух, както и Мишел +
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия