Гастроезофагеален рефлукс

  • 270 042
  • 777
Детето ми /7 м./ има рефлукс от раждането.
На 4 м. мина на АР мляко. Вече е захранен, яде пюрета и каши. Но повръщането продължава. Повръща и пюретата и кашите. Седи стабилно сам. В чудо съм се видяла. Мами на деца с подобен проблем, бихте ли споделили кога при вас се "израстна" проблема.
Малкият наддава без грешка, но му пречи на милия това постоянно повръщане, страхувам  се да не развие езофагит, фарингит и други неща, свързани с рефлукса.
Виж целия пост
# 1
При моят син стана на 9м. На 7м. детето Ви е много активно -пълзи, рита... Това допълнително усложнява проблема, защото при това свиване на коремните мускули и когато лежи по-корем, храната излиза  Sad. Когато започне да се изправя и да се опитва да ходи може би ще спре и повръщането. Това са само още три месеца. На нас ни бяха изписали едно сиропче - Алмалокс. Пи го само две седмици. Скоро разбрах с ужас , че като повечето лекарства съдържа едни неща, които вероятно са му навредили повече отколкото беше ползата....

Вероятно утре модератор ще премести темата в здравния форум, където ще Ви отговорят повече майки .Peace
Виж целия пост
# 2
Надежда, мерси   bouquet
Почудих се къде да пиша и май сбърках, дано я преместят тогава, проблема не е за подценяване!
Точно така е, както казваш. Като го сложа по корем задължително повръща, както и когато рита.Дано да се включат още майки, да обменим опит. Докторите казваха отначало... ще мине като започне да яде по-твърда храна, като седи, но нищо подобно, правя му най-твърдите пюрета и пак повръща  Rolling Eyes
За прахчетата си права, аз съм решила до 1  г. Мотилиум да не давам, всички имат достатъчно много странични ефекти.
Виж целия пост
# 3
И аз тези дни щях да пускам тема, точно за тази диагноза. Моето детенце е на 4г.3мес и онзи ден ни поставиха тази диагноза. На Мотилиум е в момента и разни антихистаминови лекарства. Тя обаче като бебе никога не ми е повръщала newsm78. В момента  и ограничиха някои храни. Не тр да яде 2-3 часа преди лягане, на слънце да не я излагам без шапка е да я мажа съсс слънцезащитен крем. Алерго тест ще  и правят септември.
Ще следя темата.
Виж целия пост
# 4
Моят син също много повръщаше като бебе. Водихме го на ехограф, за да видят да не е пилорна стеноза, всичко си беше наред, но пък и той си наддаваше много добре, даже прекалено добре, но коремчето му така къркореше, имахме и много силни колики. Продължи няколко месеца. Но аз го хранех с адаптирано мляко - "Омнео" се казваше, то беше много по гъсто от тези на Нестле, Фризо и повръщането сравнително намаля. Омнеото мисля, че беше точно за деца, които повръщат. Имаше Омнео 1, 2 ,3, в зависимост от възрастта. Нямаме последици от това повръщане мисля обаче, че премина около шестия- седмия месец.
Виж целия пост
# 5
kalinuccia, a някога изследвали ли са детето ви с бариева каша? Това е следното изследване, на рентген гледат детето докато пие, и показва, ако има някакво стеснение или друго подобно!
Виждам, че има дечица, които пият мотилиум, понеже и моето момченце пиеше, някой има ли нужда от течен мотилиум, имам няколко шишета, в България нямаше сироп за дечица, и не искам да го изхвърлям, грехота е, шишетата са ми донесени от Италия, и за тях НЕ ИСКАМ ПАРИ!!!! Моля ви пишете ми, ако някой има нужда от сиропче за деца.
Виж целия пост
# 6
Мамо Иги, не сме го изследвали, но съм го водила при няколко специалиста, включително и хирург в детска хирургия. Детето наддава добре и затова сега не ми препоръчват това изследване, трябва да влезем в болница. Казаха ми, нека да мине още някой и друг месец и евентуално тогава. Затова питам майки, които са имали такъв проблем, кога им е спрял рефлукса при децата.
При вас кога спря рефлукса?
Виж целия пост
# 7
Моето дете все още повръща ! Нито мотилиум нито зонтаг нито разни ензими, нито по-твърдата храна спряха проблема, но при нас е проблем и натдаването. Освен това не пие вода, тя моментално я кара да повръща, но това бих могла да го свържа с другите зздравословни проблеми, които има. Така, че и на мен ще ми е интересно да прочета, някоя майка да се похвали как се е справила с проблема. Иначе и аз чувам от лекарите, че ще се израсте и ... още чакам ( от първия месец на раждането си е така).
Виж целия пост
# 8
До кога е нормално да повръщат след хранене и кога се поставя диагноза ГЕР?
Виж целия пост
# 9
Вени и вие ли имате този проблем?
Различните доктори различни неща казват, но по принцип се смята че до 7-8 месец може и да се пооправят бебенцата, по-често срещан е ГЕР при момченцата, и те наистина в голяма част го израстват, когато продължи по-дълго време, се търси някакъв друг проблем. ГЕР е когато децата след всяко хранене повръщат на "гейзер" млякото. Това е различно от онова връщане при лакомо похапване и гълтане на повече въздух. Ако детенцето е по-лакомо както се изразяваме може и по-честичко да повръща, но ГЕР е обилно и силно на струйка повръщане. За израстването........ да прави сте да недоволствате от тази реплика и нежеланието да покажат малко повече усилия понякога. Но сега се сещам, имах приятелка, чието дете повръщаше така и много често до 3тата си годинка, после се оказа че детето има и непоносимост към много от храните, та то нямаше ГЕР, но това не пречеше майка му отчаяна да чисти непрестанно къщата.
Моя Лъчко много добре реагира на малко оризова каша в млякото, беше очевиден ефекта.
А при Мишо, за който писах че пиеше мотилиум, неговия случай е друг, той все още понякога се дави нощем докато спи, а и денем имаме проблеми, но не е ГЕР, който вас ви тревожи!
Виж целия пост
# 10
Мама Иги, не е задължително да е на гейзер повръщането. Моят син например никога не е повръщал на гейзер, просто си му се връща млякото от устата при това до следващото хранене непосредствено. Иначе наддава повече от добре. Ние сме на лечебно мляко Аптамил АР, пюрета и каши. Обаче като повръща пюретата, особено след като са минали 2 часа, плаче, защото тези киселини му дразнят хранопровода. Аз искам да уточня, с доктори съм говорила, влачила съм го навсякъде, но искам мами да ми кажат, ако има такива с нашия случай, кога им спря повръщането на техните деца. Казваха ми ... ще мине към 6-7-мия месец, като се захрани, като започне да седи, а то не минава въобще. Мога да кажа, че като че ли малко намаля, но за спиране и дума да няма. Освен това има и тих рефлукс, храната се качва по хранопровода, но се връща преди да излезе от устата, обикновено бебетата след това хълцат.
Виж целия пост
# 11
Сигурно си права, че може да има и без да е на гейзер. Щом като вие сте такъв случай, явно че е така. За този скрит или тих ГЕР точно говоря при моя син, случвало се е дори когато си играе и да се закашля и да ми каже, че не може да диша и после в някои от случаите му е много неприятно на гърлото. За съжаление обаче смятам, че всеки случай си е индивидуалност и незнам дали отговорите на повечето майки, ще те обнадеждат и намерят решение и на вашия случай. Но щом сте сигурни че това връщане на храната е само ГЕР, искрено ви пожелавам да отзвучи по-бързо и спре да ви тревожи. Защото това с киселините е много неприятно и болезнено за тях.
Виж целия пост
# 12
И при моят син не беше на гейзер повръщането и аз за това много късно го заведох на лекар, защото четях , че го описват така. А то беше едно непрекъснато:"бльоп-бльоп" от устата и вечно мокър. Никакви лигавници не го спасяваха. При всяко ритане с крачета и махане на ръчички, а като го остявех по корем да пълзи.... нямам думи да опиша.  Мислех , че е от преяждане, защото беше много лаком , само на кърма и ми казваха да не го кърмя повече от 3 минути  Shocked, защото преяжда. При пробно кърмене на 4 м. , за 5 мин(засичахме) изяде 300мл . Нормата е 140мл. Явно наистина, както казва Иги  при всяко дете е различно.
Виж целия пост
# 13
Надежда, това което описваш е много сходно с нашия проблем. И Максим е така, по корем сложа ли го, веднага повръща, размърда ли се малко повечко, да маха ръчички, да рита с крачета и става страшно  Sad Най-интересното е, че повече повръща като яде пюрета, отколкото АР мляко!!!
Освен това, както казваш за лакомията, повечето деца с рефлукс са много лакоми ...и моят не прави изключение  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
bubica, а на вас как ви поставиха ей така тази диагноза, пък и детето е големичко. Не разбрах, тя като малка не е повръщала, а отскоро е почнала или какво??
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия