Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гастроезофагеален рефлукс

  • 193 884
  • 574
# 570
Имам останали налични няколко кутии прах Гавискон за новородени. Не се продава в България, купуван е от чужбина. Аз го давах на моето бебе от 30 дневно. Все пак ако ви изпишат лекарства да имате предвид
Виж целия пост
# 571
Здравейте проф. Бранков. Имам бебе на 4мес. Изцяло на кърма е, като се наяде и я обърна с коремче към мен, много често с оригването повръща. Не е на фонтан, просто връща мляко. Понякога е пресечено, друг път веднага го изплюва сякаш. Смятам, че преяжда, но пък често се случва. Понякога като си играе и ритка, също се стича по малко от устата. Но пък качва повече от добре, роди се 2800, сега ма 4 мес. е 7300гр. Дали е опасен този рефлукс и трябва ли да посети гастро?
Каката ми също има проблеми, често се случва да кашля от храчки, най-вече вечер като легне и сутрин като стане. Ходим на УНГ, педи казва възаплена носоглътка. Слагаме й Гентазон капки и геломитрол, но вече 20 дни и нагоре кашлицата си продължава. Чисти гърди, няма Т, просто има много секрети. Няма и сополи. Дали е възможно са е рефлукс? Товя състояние се повтаря често, какво ли не сме давали и слагали и няма промяна. Понякога дори сме стигали до АБ, защото вечер дори е повръщала от секретите.
Виж целия пост
# 572
Здравейте,
при бебето този рефлукс е съвсем естествен, както при всички бебета. Той постепенно ще отшуми. Добре е, че наддава на тегло. Може би трябва да го държите по-дълго време за да оригне. Може би не трябва да я слагате по корем, зависи от Вашите наблюдения.
А каката е добре да я консултирате с детски гастроентеролог.
Виж целия пост
# 573
Здравейте,
при бебето този рефлукс е съвсем естествен, както при всички бебета. Той постепенно ще отшуми. Добре е, че наддава на тегло. Може би трябва да го държите по-дълго време за да оригне. Може би не трябва да я слагате по корем, зависи от Вашите наблюдения.
А каката е добре да я консултирате с детски гастроентеролог.
Благидаря ви за бързия отговор. Тя повръща рядко и то основоно храчки. Днес пак я водихме на УНГ, каза че бил някакъв детски синузит, на 5,4 г. Изписа АБ, назонекс и Синулан форте. Не ми се искаше да стигаме до АБ, но доста се намъчи детето, почти месец кашлицим. Доколкото четох и УНГ може да засече ГЕР? Док беше толкова сигурна, че според нея идват от синусите тези секрети, че не се и да вземем АБ.
Виж целия пост
# 574
Здравейте, доктор Бранков! Отново ви пиша! Имахме час за преглед при доктор Лазарова на 11.09, но тъй като два дни по-рано бебчо през нощта адски много повръща, решихме да го заведем при който и да е свободен лекар! И так попаднахме на доктор Гроздева! Прегледа ни, гледа ни и на ехограф! Каза, че на този етап няма данни за пилорна стеноза! Размер на пилора го измери 0.22! И така, нейния съвет беше да преминем да Аптами АР, да оригваме детето няколко пъти по време на хранене и да го държим поне един час на шезлон или нещо по повдигнато, както и да повдигне легълцето! Каза ни да го следим, дали ще продължи да повръща! С Аптамил сега е много добре, само където май ме го засища достатъчно и търси по-големи количества, но на два пъти пак се случи 2 часа след ядене до по върне по малко количество пресечено мляко и веднъж докато спи по-голямо количество не пресечени мляко! Орига доста пъти след ядене, случва се в деня да се изкашля 2-3 пъти! Всъщност той много се напълва от колики те и не знам дали е възможно от тях да връща това пресечен мляко! Иначе продължава постоянно да премясква и на няколко пъти да му се навдига! На мен все ми се струва, че му се качват киселини! Нослето му адски много продължава да хърчи! И другото което каза докторката е, че има пъпна херния и за сега да слагаме лепенки до 6я месец и ако не се оправи се налагало операция! Аз все още не съм спокойна и много бих желала Вие и дорктор Лазарова отново да прегледате сина ми, който е почти на 2 месеца!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия