Тефлонов тиган

  • 6 094
  • 18
Как се борави с него, знам само, че се ползва дървена лъжица. Интересуваме как се почиства, слага ли се олио вообще всичко каквото се сетите ще ми  е полезно. Благодаря предварително.  bouquet
Виж целия пост
# 1
Само дървени лъжици и щипки да.
Мие се с домакинска гъба,не се ползва телена тривка/четка/
Олио аз слагам да  Peace ,долу горе колкото точката,понякога и по малко .Зависи какво пържиш  Wink.На кюфтета слагам доста повече.
Когато се нарани или издраска тефлона е желателно да го изхвърлиш  Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 2
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Да и аз така го използвам,но нещо все не мога да
преценя колко мазнина да сложа.
Като пържа картофи,някои са сурови,други съм ги изгорила. newsm78
Виж целия пост
# 4
Картофи не съм пържила в тефлон.Ако са соте или на  кюфтета-да , но пържени - не Naughty
Когато сме по хижи или на място където няма фритюрник ги пържа в дълбока малка тенджерка с много олио.Стават същите като на фритюрник.
Виж целия пост
# 5
Благодаря момичета!  bouquet
Виж целия пост
# 6
Мазнина в него не слагам. Тя винаги бяга и няма смисъл просто. Никога не мия тефлонов тиган - само го забърсвам със салфетки  Peace И да, не се ползват метални уреди с него  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
aз също не слагам мазнина, но приятелят ми когато прави яйца със сирене слага малко зехтин ...

Споделете какво друго приготвяте в тефлоновия тиган?
Виж целия пост
# 8
Споделете какво друго приготвяте в тефлоновия тиган?
Всичко .....всякакви кюфтета/от кайма,тиквички,картофени..../
Картофи соте.
Пиле със сметанов сос.
Пържени филийки.
Палачинки.
Запечатвам заешко,пилешко,свинско и агнешко преди да го метна в гювеча.
Яйца.
Салами разни....
Всичко....
Това си е най обикновен тиган ,само е малко по капризен е нежен  Wink


Виж целия пост
# 9
Това си е най обикновен тиган

Хи хи... едва ли... предвид свойствата, качествата и цената му  Grinning
Виж целия пост
# 10
Хи хи... едва ли... предвид свойствата, качествата и цената му  Grinning
Е да,но си остава тиган  Peace.
Виж целия пост
# 11
Е да,но си остава тиган  Peace.

Хе хе, няма да коментирам повече  Laughing
Виж целия пост
# 12
Пържа и картофи и тиквички, но с повече олио, за да мога да слагам повечко продукти Peace
Виж целия пост
# 13
Мазнина слагам съвсем малко. Използвам дървена лъжица, за ядене, което изисква разбъркване.
Ако пържа мекици използвам и метална вилица. Боцкам, обръщам и т.н.
Обикновено забърсвам. Ако мъж ми много го е оклепал - мия. Обикновено в миялната.
Виж целия пост
# 14
И аз приготвям почти всичко в тефлонов тиган, /аз друг и нямам де/. Преди 3-4 месеца видях в един магазин специални гъбички за тефлон, оттогава мия само с такава без да се притеснявам
Виж целия пост
# 15
 Готвя в него всичко, което бих правила и в обикновен тиган. Ако рецептата го позволява, не слагам мазнина(можеш, например, да си "опържиш яйце" без капка олио Simple Smile). Нищо не се лепи на него, ако е качествен и здрав. Много подходящ е за палачинки, например-винаги ми се получават и даже ги подмятам в него Grinning.
 Освен с дървени прибори, в тефлонов тиган могат да се ползват и специалните прибори за готвене в тефлонови съдове. Вече ги има почти навсякъде. Моите са на "Tefal" и са страшно удобни.
Виж целия пост
# 16
Ползвам дървена бъркалка за обръщане и разбъркване. Правя почти всичко в него- въпреки, че е грил- тиган. Всякакви меса, задушени и запечени зеленчуци... Не слагам мазнина..Забърсвам с домакинска хартия.
Виж целия пост
# 17
И аз използвам само тефлонов тиган - уок, нормален и за палачинки
Мазнина- слагам в зависимост какво ще правя в него. В уока и за палачинки- почти не, само забърсвам с мазна салфетка
Правя всичко, което може да се приготви в тиган
Почиствам с топла вода, веро и мека гъба
Виж целия пост
# 18
Благодаря!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия