Как и какво с ленено, орехово, сусамово и лешниково брашно?

  • 12 394
  • 30
# 15
Много полезни добавки.
Има доста сладкиши които в голяма част са съставени от брашна от различни орехи или ядки. Вкусно и полезно. Бадемово е доста използвано в ориентални сладкиши.
Чудесно е това разнообразие от здравословни продукти.

Lindita, леблебиено брашно...това би трябвало да е от нахут, так ли? Леблебията е печен нахут. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 16


Lindita, леблебиено брашно...това би трябвало да е от нахут, так ли? Леблебията е печен нахут. Rolling Eyes

Именно Peace
Виж целия пост
# 17
аз бих добавила и кокосово брашно ако авторката разреши,защото аз него незнам какво да го правя Peace
Виж целия пост
# 18
аз бих добавила и кокосово брашно ако авторката разреши,защото аз него незнам какво да го правя Peace

Кокосовото също можеш да добавяш в разни сладкиши. Аз имах трудности със соевото. Разваля вкуса на всичко.
Имам и брашно от маца, което съм ползвала само веднъж.
Виж целия пост
# 19
e, oТ ъде ги купувате тези брашна? кокосовото, лешниковото? В метро ли ги има? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 20
виждала съм ги в метро,но не съм купувала
Виж целия пост
# 21
виждала съм ги в метро,но не съм купувала
И аз така  Peace .

Мисля да опитам ореховото и сусамовото  Thinking
Виж целия пост
# 22
виждала съм ги в метро,но не съм купувала
И аз така  Peace .

Мисля да опитам ореховото и сусамовото  Thinking

И аз също.   chef
Виж целия пост
# 23
Всичките ги има в диетичните магазини и на диетичните щандове на големите магазини, като Хит, Пикадилии някои супермаркети.
Орехово и лешниково брашно може да слагате в кексове и блатове за торти, дават добър вкус (не е точно като млени ядки). Сусамовото се слага на хлебчета, питки и солени кексове.  Обикновено се слагат с друго брашно 1:1. Всичките са полезни и диетични. Задължително гледайте трайността, защото ако не са в трайност, миришат лошо, а понеже не се купуват много-много има вероятност да залежат!
Виж целия пост
# 24
записче от един кулинар-аматьор  Crazy, за да следя темата. за 1 път ги чувам тез брашна.

а това ореховото брашно, няма ли да е добре в ореховки примерно  newsm78
Виж целия пост
# 25
Всички тези брашна са излишни при наличие на добър блендер. Всичко човек може да си смели и сам. При това че е сигурен в състава. Истина е, че гранясват бързо ако не се съхраняват правилно и вместо полезни могат да бъдат вредни.
Виж целия пост
# 26
И как точно да си направя брашно от лешници, ако може да ми обясниш Rolling Eyes
Виж целия пост
# 27
И как точно да си направя брашно от лешници, ако може да ми обясниш Rolling Eyes

С добър блендер и малко обикновенно брашно за да не слеппат ядките.
Виж целия пост
# 28
здравейте!
тези брашна са диетични, защото им е извлечена мазнината (както е писано по-напред в темата Simple Smile )
получават се от смилането на кюспето.
не можеш да си направиш такива в домашни условия, ако ще да имаш най-съвършения блендер.
друг е въпросът, че това, което си приготвяш сам, по-добре го контролираш и знаеш какво има вътре.

 Peace
Виж целия пост
# 29
здравейте!
тези брашна са диетични, защото им е извлечена мазнината (както е писано по-напред в темата Simple Smile )
получават се от смилането на кюспето.
не можеш да си направиш такива в домашни условия, ако ще да имаш най-съвършения блендер.
друг е въпросът, че това, което си приготвяш сам, по-добре го контролираш и знаеш какво има вътре.

 Peace

Ако има нещо извлечено, каквото и да е то, това прави продукта недиетичен. Полезните вещества в ядките са в мазнината и въобще, процесите на извличане са химични и вредни. Ако това наистина е така, не купувайте! Няма никакъв смисъл да се извлича каквото и да било. Мазнината на ядките е много полезна.
Брашната които аз ползвам са от смляни ядки и с нищо извличано.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия