Кое се запазва добре във фризера

  • 16 179
  • 30
# 15
аз слагам -чушки/бланширани за пълнени, сурови нарязани,печени/
моркови, печен и смлян патладжан, грах, боровинки, лозови листа, зелени подправки
Виж целия пост
# 16
слагала съм кашкавал когато ти потрябва вадиш и размразяваш на стайна температура
Виж целия пост
# 17
Аз си правя основа за сос рагу и замразявам .
Нарязвам на ситно лук , морков и целина .
Има и друго , че магданоза и целината ги мия много добре и след това ги суша в сушилнята .

След това режа и така , стават като по магазините .
Ако оставя водата след това не мога да слагам определеното количество от продукта , а трябва да размразявам всичко или да приготвям на порции .
Виж целия пост
# 18
Така като се замисля ,май само сирене и кисело мляко не съм замразявала  Joy.Мисля че ще се натроши /сиренето ,не млякото  Wink/ Thinking
Подправките ги слагам в кутийки,по удобно ми е за ползване  Peace
От подправките единствено джоджана/юзъм/  не ми допада в замразен вид.
Плодовете като ягоди и малини след размразяването са по подходящи за пълнеж,за украса не става много.....потъмняват и се "спаружват".
Почти винаги имам торбичка или кутия в която добавям разни неща-останал салам,пушено,кашкавал,печено пиле....вместо да стоят с дни в хладилника и най-накрая да поемат пътя към кофата ,ги слагам още докато са пресни и свежи в кутията и когато се събере достатъчно количество правя гювечета.


Виж целия пост
# 19
 newsm64 Здравеите мами аз  замразявам също така и кьопало в кутии от сладолед също така и моркови  цели без да ги режа копър,магданоз,чушки печени и не печени, плодове като са замръзнали на тарелка по отделно след туи ги слагам в кутиики от салатите защото са прозрачни и виждам какъв е плода  bouquet
Виж целия пост
# 20
Аз замразявам - кашкавал,печени чушки,моркави,магданоз,предварително бланширани грах и зелен боб. Peace
Виж целия пост
# 21
Доста от изброените неща ...... , и карфиол , запазва се и е много готин паниран
Виж целия пост
# 22
Винаги имам копър, магданоз и настъргани моркови в камерата. От тези неща купувам по- големи количества рядко, режа наведнъж и в торбички замразявам.
За зимата слагам нарязани на кубчета тиквчки- готвя ги с кайма и ориз. Освен това и нарязани чушки винаги имам няколко пакета замразени.
Виж целия пост
# 23

Тарталета бланшираш ли тиквичките предварително и когато решиш да готвиш размразяваш ли?Аз слагам във фризера зелен боб,но бланширам и когато готвя не размразявам.
Виж целия пост
# 24
Момичета, ще споделя с вас в какво слагам зеленчуците: в кутии от "натурални " сокове. Отрязвам горната част. По този начин, има ред във фризера, не се слепват, и повече се побира.
Виж целия пост
# 25
гъби,моткови(режа ги на кубчета),магданоз,копър,грах пресен,и царевица на зърна,а може и цяла
Виж целия пост
# 26
Във фризера слагам:
-копър,магданоз,кервиз и гьозум /всичко е накълцано ситно/
-грах/измит и добре отцеден/
-пр.гъби/нарязани на ситно/
-пресни пиперки/цели и нарязани/
-печен патладжан изчистен+печ.пипер/за кьополу/
-боровинки/в кутийки от маргарин/
-кашкавал/когато попадна на хубав си купуваме цяла пита/
-пр.мляко/предварително сварено в бутилки от кока-кола о,500мл/
Виж целия пост
# 27
Правя си една подправка, която слагам на много от супите и ястията, които готвя.
1 кг. червени чушки, 1 кг кромид лук, 1 кг моркови, една глава целина, 1 връзка копър и 1 връзка магданоз - слагам всичко в кухненският робот, разбърквам хубаво и замразявам в малки пликчета порции за едно готвене. После готвя доста бързо и с разнообразни съставки  Grinning
Виж целия пост
# 28
къпините също са подходящи за замразяване
Виж целия пост
# 29
Ядките във фризера не гранясват, а боба не хваща гъгрици Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия